Pokaż wyniki od 1 do 20 z 55

Wątek: nieciekawy koniec urlopu- ku przestrodze!

Mieszany widok

Chustofanka Awatar stonesik
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

Bardzo smutna historia. Mnie ostatnio moja mama wkurzyła. Ponieważ u nas upały nie do zniesienia , to wychodzimy na spacery późnym popołudniem , no i moja własna mama ma do mnie żal , że Kuba taki bladzieńki. Tłumaczy mi , że ja w jego wieku jak murzynek już wyglądałam A ja zawsze myślałam , że to mądra kobieta

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Ciesze sie, ze z mala jest juz lepiej

Chustofanka Awatar ChowChowww
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Niestety, bywają rodzice i rodzice. Dla jednych ważniejsze jest zdrowie dziecka, dla innych cudna opalenizna na własnej skórze. Żyją w przekonaniu, że dziecka nie szklanka i można je wszędzie zabrać, wszystko dać do zabawy i jedzenia... Nie nienawidzę takiego podejścia! Daleko mi do nadopiekuńczości, ale najpierw trzeba przede wszystkim myśleć o dziecku i ZAWSZE mieć najpierw na uwadze jego potrzeby. Biedna mała...

Ilona, matka, córka, psia mama zastępcza, przyszła niedoszła żona .

Chustofanka

Domyślnie

Cieszę się, że dziewczynce już lepiej.

My też bladziochy jesteśmy, przynajmniej ja i dzieci. I wkurzają mnie wszyscy, którzy to podkreślają patrząc z politowaniem. Może bym i chciała czasami nabrać ładnej opalenizny, ale natychmiast spiekam sie na raka, a łep mi pęka od gorąca. A w solarium wytrzymuję srednio 4-5 min ( 5 to już góra!). Dlatego i w tym roku na plaży bedziemy robić sobie namiot z parasola i bawełnianych boków, bo doskonale osłaniają przed słoncem i są przewiewne. Chybabym sie udusiła w namiotach, które proponuje się na plażę. Nie twierdzę ,że są niedobre, ale jakoś nie mogę się do nich przekonać.

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

w przychodni dziś dostałam lipcowe "dziecko" - chyba z pół numeru jest o ochronie przeciwsłonecznej, zasadach na plaży, filtrach etc. więc prasa ogólnodostępna robi dobrą robotę i ostrzega. to chyba nie najgorzej

Chustofanka Awatar ChowChowww
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Prawda, ale ja z przykrością dostrzegam, że nawet mamy zaczytujące się takimi gazetami traktują je baaardzo wybiórczo. Wiem, bo w czasie ciąży pochłonęłam całą masę tych gazet (dopóki nie uświadomiłam sobie, że są dość powierzchowne. Ale fakt - to tam zaczęło się moje chustonoszenie ). I okazuje się, że mimo iż mają półki zawalone kolejnymi numerami, chwalą się, że dziecko po ukończeniu 3 miesiąca wcina czekoladę .

Ilona, matka, córka, psia mama zastępcza, przyszła niedoszła żona .

Chustonówka Awatar VIPunia
    Miejscowość
    Wielkopolska

Domyślnie

"kąpiel słoneczna" ehh...

Dziewczyny... ten wątek dał mi do myślenia.
    Mieszkam bardzo w zacienionym miejscu, otoczenie lasami, drzewami, łąki... żar z nieba bardzo rzadko tu dociera... i tak właśnie sobie myślę, jak ja mam się wybrać nad morze - to chyba sobei w ogóle podaruję ten wyjazd, bo nie jestem przygotowana... (należę do ludzi typu aktywny wypoczynek w górach), chyba że zaopatrzę się w jakiś wbijany w piach parasol + chustowe zasłonki
    Młody ma 2 latka i rok temu byliśmy nad morzem tylko na pół dnia - radości było całkiem sporo

Młody do 13-14 godz. szaleje i wtedy byłby czas posiedzieć na plaży (czego nie mam w zwyczaju, ale babki z dzieckiem z chęcią), ale to słońce mnie odstrasza. Później do 16:30, 17 śpi... wychodzenie do wody i na plaże po 18 byłoby super, ale przy warunkach, że to będą NAPRAWDĘ mocno słoneczne dni i pogoda się będzie trzymać do wieczora.

Normalnie mam już mętlik... a tym postem mnie to jeszcze dołożyłaś..

PS. Słońce w górach jest bardziej niebezpieczne wg wielu teorii...

Uprawnienia umieszczania postów