A mnie by się podobała czapka w kwiaty nr 1, ale przede wszystkim chciałabym sukienkę. Może jak najbardziej być grubsza i trochę dłuższa, tak do kolan.
Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka
A mnie by się podobała czapka w kwiaty nr 1, ale przede wszystkim chciałabym sukienkę. Może jak najbardziej być grubsza i trochę dłuższa, tak do kolan.
Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka
Młody 2001 Młoda 2007 Byłam mamuk1
Zamawiam granatowy materiał dla Karo na spódnicę. Komu jeszcze? Widzę, że. Jest jeszcze taki materiał:
Wysłane z mojego MI MAX 2 przy użyciu Tapatalka
Ja sukienkę bym chciała z dresowych kwiatków nr 2, a czapkę ewentualnie z kwiatków nr jeden. Jakby Ci się nie opłacało zmawiać tak małej ilości materiału na czapkę, to nie ma sprawy, to tylko chciejstwo. Jutro na priva wyślę wymiary.
Młody 2001 Młoda 2007 Byłam mamuk1
Paprotko ja noszę popelinę caly rok, ale mi nie przeszkadza że czasem podwiewa to tu to tam
Wysłane z mojego Redmi 5A przy użyciu Tapatalka
przepraszam, mi zawsze decyzja zajmuje więcej czasu - jeśli nie za późno i możesz domówić, te też proszę spódnicę z popelinowych granatowych kwiatków (idealna by była z lekkiego, w miarę lejącego dżerseju, ale to chyba marzenie ściętej głowy - nie widziałam w sklepach takiego miękkiego dżerseju, jak moja stara spódnica z desigusala, te wiskozowe dostępne w sklepach w materiałami jakieś takie za śliskie, za sztuczne, a dżerseje chyba za sztywne).
Przymierzyłam dla porównania różową z zeszłego roku - teraz bym chciała z 10 cm krótszą i trochę mniej obszerną, chyba w ogóle trochę węższą (będę oczywiście mierzyć kiedy trzeba będzie).
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
Ok, Jul, domowilam!
Ja mam w ogóle problem z jerseyem wiskozowym. Nie przepadam w szyciu, a i w użytku nie do końca mi odpowiada osobiście. Dlatego też nie zamawiam, ale widziałam też różne piękne. Acz nie jestem pewna by czy się nadały do takiej spódnicy.
Z jerseyu szyłam takie kiecki - teraz piszę w biegu, ale pokażę Ci zdjęcie.
Razem z popelinką, zamówiłam też ciekawostkę - Jersey z tencelu. Zobaczę jakie toto.
Ten wiskozowy, który kupiłam raz i drugi, taki jakiś "sztuczny", a wiskozowe ciuchy gotowe potrafią być całkiem fajne - nie wiem, czy można dorwać fajny dżersej wiskozowy na metry.
Raz uszyłam sobie spódnicę z dżerseju, ale dość gruby był i spódnica nie układa się za ładnie, taka sztywna jest. Raz dorwałam taki fajny dżersej z wzorem batikowym, bo potrzebowałam na czapkę na prezent, taki mięciutki i fajny, może by się nadał, a niestety więcej już nie mieli (uszyłam sobie czapeczkę i komin z resztek, ale chciałam lepszą trochę; btw bardzo lubię wzory batikowe, żal, że zazwyczaj to są krótkie serie). No i trudno mnie zadowolić jeśli chodzi o wzór, nic mi nie pasuje do końca (zresztą ta popelina granatowa wyjątkowo - a patrzę od dłuższego czasu i nic nie zachwyca na spódnicę dla mnie, wszystko zbyt infantylne, za dosłowne albo za jasne).
Tencel lubię, ale mam chyba tylko tkany - no, tylko mąż ma kalesony z tencelu![]()
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
Las! Jest las! Także mogę kupić, jakby ktoś chciał coś konkretnego.
@jul , musiałabyś pomacać, żeby zobaczyć czy to jest to o co Ci chodzi
Mogę poprosić o próbki jerseyu wiskozowego i Ci posłać. Na zdjęciach spódnice z półkoła z jerseyu bawełnianego :
![]()
Ostatnio edytowane przez muzakate ; 27-02-2021 o 11:45
nie widzę spódnic. Myślę, że na razie jedna popelinowa starczy - dziękuję
Poproszę z lasu czapkę dłuższą, najchętniej bez podszewki żadnej, i do tego dość długi komin (z krótkimi zawsze mam poczucie nieosłoniętej szyi.
żona TEGO Jaśka
Czy z lasu da się zrobić czapkę i komin dla Antka? Jeśli tak, to ja poproszę
Edit.chyba, że jest szansa na małego księcia jeszcze?
Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
Nie ma już małego księcia. Wzięłam ten las!
Piękny ten las! A na co on się nada? Na bluzę np?
Tak - bardzo się nada na bluzę.
Edit: ja TAK BARDZO NIE POTRZEBUJĘ KOLEJNEJ BLUZY - i zapewne niestety sobie nie uszyję. Ale gdybym szyła dla siebie, zrobiłabym długą bluzę , z czarnymi wstawkami po bokach i czarnym wnętrzem kaptura i czarnym wykończeniem (plisa u dołu i ściągacze)
Ostatnio edytowane przez muzakate ; 27-02-2021 o 12:31
I właśnie taką bluzę poproszę
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
Marysiu - taka: