Strona 33 z 78 PierwszyPierwszy ... 23252627282930313233343536373839404143 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 660 z 1674

Wątek: MUZA MI uszyła

Mieszany widok

Chustopróchno Awatar Paprotka
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Muza ta brązowa piękna jest! I gratuluję rocznicy!
    Mowisz 70 szer, to może na mnie czeka? Jaki to materiał, nada się na jesien, czy raczej cienki? Jaka dlugosc i cena?
    Korzystając z promocji zwolam jutro dzieci, żeby sobie cos wymyslily, a co!

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
    Francik (06.08.09), Antoniczek (10.04.11) (*23.05.12), Janko (23.01.14), Zeflik (12.09.15)

Zapraszam do galerii TUTAJ na handmade TUTAJ

Chustopróchno Awatar muzakate
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mamamaria Zobacz posta
    Poproszę o uszycie czarnej prostej sukinki z dłuższym rękawem, spódnicy ołówkowej czarnej i mojej ulubionej asymetrycznej czarny z szarym

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
    Marysiu, a czy poprzednie pasowały dobrze? Trochę mniejszy rozmiar, wg wymiarów szyłam.
    Cytat Zamieszczone przez Paprotka Zobacz posta
    Muza ta brązowa piękna jest! I gratuluję rocznicy!
    Mowisz 70 szer, to może na mnie czeka? Jaki to materiał, nada się na jesien, czy raczej cienki? Jaka dlugosc i cena?
    Korzystając z promocji zwolam jutro dzieci, żeby sobie cos wymyslily, a co!

Powiedziałabym, że paprotkowy styl materiał cienki, gramatura 130g. Musiałabyś sama ocenić. W pasie ma ciut więcej - 76,ale mogę gumę zawęzić. Długość to ok 80cm,ale muszę zmierzyć dokładnie, bo już nie pamiętam.
    Zapraszam, rozgośćcie się

Wysłane z mojego MI MAX 2 przy użyciu Tapatalka

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Kusisz... Chodzi za mną ta spódnica w łączkę na tealowym tle - czekała może na mnie? A jeśli tak, to czy byłaby dobra na moje brzucho 78 cm mierzone na koniec dnia (wydawało mi się, że normalnie był ciut węższy ) http://www.chusty.info/forum/showthr...=1#post3715383

I myślę też, czy potrzebuję ołówkowej w wilki w górach (jeśli jest ich na spódnicę ofc)...
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta
    Kusisz... Chodzi za mną ta spódnica w łączkę na tealowym tle - czekała może na mnie? A jeśli tak, to czy byłaby dobra na moje brzucho 78 cm mierzone na koniec dnia (wydawało mi się, że normalnie był ciut węższy ) http://www.chusty.info/forum/showthr...=1#post3715383

I myślę też, czy potrzebuję ołówkowej w wilki w górach (jeśli jest ich na spódnicę ofc)...
    Jul, ten materiał nie jest już dostępny, niestety!
    W promocyjnej cenie proponuję takie materiały. Wszystkie oprócz kropek (to wiskoza) to popelina(bawełna 100 %) .
    Jutro sprawdzę ilość wilków, ale wydaje mi się, że starczy na Twój brzuch na pewno będzie każda pasować, nie martw się Zresztą jest guma w pasie

Ostatnio edytowane przez muzakate ; 04-08-2020 o 00:44

Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

jedno kusi (podoba mi się bardzo ta różowa łączka, w ogóle lubię to ładne łączki chyba bardziej niż większe kwiaty) i drugie nęci (ciemniejsza jakoś praktyczniejsza na codzienne latanie, i więcej będzie pasować - tło jest granatowe, prawda?) - muszę się z tym przespać. Groszki też kuszą, ale wygląda na bardziej mnącą - rozpuściły mnie medicine pod tym względem.

A w ogóle super szyjesz te spódnice!
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

po przeanalizowaniu i wysłuchaniu głosu męża proszę o róziową spódnicę
    żona TEGO Jaśka

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

Tak, dobrze,idealnie
    Trochę mniejsze niż kiedyś zamawiałam, no mniej mnie trochę teraz się zrobiło...

Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mamamaria Zobacz posta
    Tak, dobrze,idealnie
    Trochę mniejsze niż kiedyś zamawiałam, no mniej mnie trochę teraz się zrobiło...

Tak, kochana, domyśliłam się... Chciałam się tylko upewnić, że było ok.

Chustomanka Awatar goszkaaaaa
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Muza- gratulacje w rocznice watku!!! I dodam,ze fajnie,ze tu jestes,bo twoj watek z twoimi dzielami to jedno z moich ulubionych miejsc na forum❤️

Jul- bedziesz miec pink spodnice? Super! Zapomnialam w ciuchowym watku napisac,ale bardzo ladnie ci w tym kolorze mialas kiedys na zdj rozowa koszulke i kolorowa kiece- bardzo ci do twarzy bylo w takim zestawie

Chustoholiczka Awatar murmle

Domyślnie

Różową miała też suknię ślubną. Tak to zdecydowanie jest jej kolor. A przy tym wygląda w nim super.
    Fistaszek jest z nami od lutego 2011

Chustopróchno Awatar Paprotka
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez murmle Zobacz posta
    Różową miała też suknię ślubną. Tak to zdecydowanie jest jej kolor. A przy tym wygląda w nim super.
    @jul wiesz ze teraz musisz pokazać? )

Francik (06.08.09), Antoniczek (10.04.11) (*23.05.12), Janko (23.01.14), Zeflik (12.09.15)

Zapraszam do galerii TUTAJ na handmade TUTAJ

Chustomanka Awatar Agis
    Miejscowość
    Malbork

Domyślnie

Muza a ja bym chciała krój sukienki jak tej w kolorze fuksji, co do kolorów pomyślę
    http://agisowo.blogspot.com/

Jaś 12.2010 Matylda 01.2014

Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agis Zobacz posta
    Muza a ja bym chciała krój sukienki jak tej w kolorze fuksji, co do kolorów pomyślę
    Zachęcam

@jul zgadzam się z @Paprotka - ciekawość mnie zżera

Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paprotka Zobacz posta
    @jul wiesz ze teraz musisz pokazać? )
    dzięki dziewczyny za pink-komplementy Oczywiście zostaję przy wyborze pinkowym.

Trochę to trwało, bo musiałam wygrzebać z czeluści komputera i zmienić format - to stare skany, bo robione jeszcze na kliszy. Tylko to tak stare zdjęcia, że właściwie nie ja - przepraszam za zaśmiecanie wątku, potem usunę.

żona TEGO Jaśka

Chustoguru Awatar Araminta
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Wow, jaka oryginalna suknia. Wyglądasz jak księżniczka z bajki

Młody 2001 Młoda 2007 Byłam mamuk1

Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

dzięki wszystkim za komplementy, choć większość z nich należy się Wioli, autorce sukni.
    Fakt, to tylko moja suknia, dla mnie zrobiona i tkwi w mojej szafie - to były czasy, kiedy gotowe można było kupić kompletne bezy, trudno było znaleźć coś innego i stąd decyzja o szyciu, z Wiolą się kumplowała moja ciotka, więc oczywiste było, że właśnie ona.

To była fajna i bardzo babska przygoda - przyjeżdżałam z mamą do Wioli (na drugą stronę Warszawy, nie było opcji, żebym dojechała nie prowadząc auta) i przy babskich pogaduchach odbywał się proces twórczy - była jakaś bluzka czy sukienka przymierzona dla sprawdzenia jakiegoś elementu kroju ("musisz iść w różu, koniecznie taki róż!"), pożyczony przez teściową stroik na głowę jakoś wprowadzał temat welonu (ile było kombinowania! przy czym zbuntowałam się na bardziej rozbudowane rzeźby), było mnóstwo nagłych pomysłów i spontanicznych zmian, wyprawa po jedwabną organdynę, potem farbowanie przez mistrza farbiarskiego jednego z teatrów ("ile to będzie kosztować?" "a ile jest metrów?" 11" "to po 11"). Któregoś razu przyszłam w sino-niebieskim ubraniu: "Następna będzie koniecznie w tym kolorze!" usłyszałam

Bardzo to było fajne. I jako że wychodząc z domu do kościoła źle stanęłam i lekko podarłam przód (nie było widać), to przyjmowałam życzenia z Wiolą u stóp, zszywajacą niecną dziurkę.

Jedyny feler, że nie przewidziałyśmy brzydkiej pogody na koniec czerwca, więc większość wesela na dworze musiałam zakryć część sukni pożyczonym na szybko od babci szarym ponczo.
    żona TEGO Jaśka

Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Jejku, Gosiu - ale mi miło! Dziękuję bardzo :*

Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Zapomniałam jeszcze o takim ładnym materiale na spódnice retro! Mam go na jakieś 2 sztuki.
    To bardzo drobny wzór , przeuroczy! Takie małe pomarańczki, a może jakieś jagody?

Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Dziś Pareto jęczał i kwiczał - udało mi się uszyć umówione dawno zamówienie dla Holipoli oraz sukienkę dla Mamymarii. To drugie poczeka do mojego powrotu z wysyłką, bo muszę odprasować porządnie i obfocić. Ale pierwsze na zdjęciach poniżej. Bardzo rzadko szyję ostatnio dla dzieci!

Wyjeżdżam na kilka dni - wracam do szycie w czwartek. Odezwę się do kolejnych osób

Pandusie:

Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Jul, ale pięknie I oryginalnie Dziękuję, że się z nami podzieliłaś