Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Przechowywanie pieluch, z których dziecko wyrosło.

Chustofanka

Domyślnie Przechowywanie pieluch, z których dziecko wyrosło.

Mam małe pytanie. Mój mały wyrósł już z niektórych pieluch. Chciałabym je przechować dla (jeśli Pan Bóg da) kolejnego dzidziusia. Jak to zrobić,żeby je dobrze zabezpieczyć? Zamierzam je wyprać w 90 stopniach, do płukania dodać olejek z drzewa herbacianego, wysuszyć, do worka i do piwnicy. Może być? Nic im nie zaszkodzi? W piwnicy u nas jest sucho.

Nymphadora
    Guest

Domyślnie

To zalezy od tego jakie to sa pieluchy - z czego sa uszyte. Skoro chcesz je prac w 90 stopniach to pewnie masz pieluchy z bawelny. Tetra itp. trzyma wiecznosc. Jak w piwnicy jest sucho to nic im sie nie stanie.

No i... trzymam kciuki za Wasze plany

Chustofanka

Domyślnie

Pieluchy mamy własnej roboty, formowanki z flanelki. Boję się,żeby nic tam się w nich nie zalęgło. Pozdrowionka i dzięki za odpowiedź.

Nymphadora
    Guest

Domyślnie

Mozesz kupic takie prozniowe worki, z ktorych wysysa sie powietrz odkurzaczem - wtedy tez nic sie do srodka nie dostanie.

Chustofanka

Domyślnie

Ciekawe. Pomyślę nad tym. Dzięki.

Chustofanka Awatar esther
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nymphadora Zobacz posta
    Mozesz kupic takie prozniowe worki, z ktorych wysysa sie powietrz odkurzaczem - wtedy tez nic sie do srodka nie dostanie.
    Nymphadora genialna jesteś! Kurcze, wiem o istieniu tych worków, ale w życiu bym nie wpdała, żeby pieluszki mogły w nich przeczekać, a to najlepsze rozwiązanie!
    Dzięki za pomysł będę musiała o nim pamiętać jak Szymka odpieluchujemy
    Doula
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    www.chusty-gliwice.pl

Chustomanka Awatar darijah
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Te worki to cudowny wynalazek. Przechowuję w nich nie tylko pieluchy ale także zimowe kurtki i ubrania , za małe ubranka po Mi ....etc . Ich wielką zaletą jest też to , że genialnie spłaszczają zawartość , którą upchniesz wtedy wszędzie
    Miluszka ::marzec 2008 :: Olafko ::lipiec 2011::

https://www.facebook.com/MioUnico - unikatowe nery na różne bajery dla dziarskich chustomatek; szyte z nowych, recyklingowanych i chustowych materiałów; również na indywidualne zamówienia ::

Chustofanka

Domyślnie

A gdzie można dostać takie worki?

Chustofanka Awatar Kanoko
    Miejscowość
    Otwock/Warszawa

Domyślnie

dzieki!! właśnie czegoś takiego szukałam Nie cierpię na nadmiar miejsca do przechowywania, wiec sprasowanie wszystkiego w worze jak najbardziej wskazane
    Magda, mama Hani (15.02.2008)

Uprawnienia umieszczania postów