Ja zasugerowalam się artykułami Patrycji na jej blogu chustodzieciaki
Wybralam storchenwiege, myślę że dobrą opcją jest też fidella, akurat nowa za droga dla mnie, używane i nowe w promo na limango widzialam tylko rozmiar baby.
W storczu wiazesz pasy naramienne pod pupcia jak w mt, fidella jest klamrowa ale ma tez do wyboru klamerki niżej, zeby nie spłaszczyć pleckow u mlodszych dzieci.
Kavka ma też tę opcję. Czyli dwie pary klamerek, na wysokosci plecków i przy pasie biodrowym.
Jesli masz czas przed podróżą, zamów moze z wypożyczalni i zobacz co Wam podpasuje albo w ogole wypożycz na wyjazd jeśli chcesz się wstrzymac z zakupem.
Jestem zapisana na testy nosidla 3w1 Hanimatula. Tam tez można wpinac klamry przy pasie biodrowym, mozna go tez wyjac i nosic jak onbuhimo albo z wywijanym pasem biodrowym (jak coccolare, o ktorym tez same peany czytam jak dotąd) Na jedno albo drugie sie skuszę. Hanimatula kusi, bo w cenie jest i podwijany pas i usztywniany gdyby mialo to ciężar lepiej rozkladac. Ale w ciemno zamawiać nie będę bez mierzenia, nie mialam jeszcze klamrowego i nie wiem czy mi będzie wygodniea koszt spory. Coccolare do 200 można nawet kupic, więc mam nad czym myslec.
Ignas w tej chwili spi w storchenwiege naszym. Jedyne co, to kolor na zywo okazal sie bardziej morski niz niebieski i średnio mi pasuje do ubrańmam tez wrazenie, ze 9kg czuję dość już...jestem ciekawa porownania z masywniejszym nosidlem.
Igi ma pół roku, nie siedzi nie siadawczesniej nosilam go sporadycznie w marsupi.
Wysłane z mojego LG-H525n przy użyciu Tapatalka
![]()