Prawdę mówiąc to jakąkolwiek. Jak odpowiednio ubierzesz dziecko i siebie to w każdej bedzie wam ciepło.
Prawdę mówiąc to jakąkolwiek. Jak odpowiednio ubierzesz dziecko i siebie to w każdej bedzie wam ciepło.
Pytań jaka chusta na .... jest na forum tysiące może trochę warto czasami poszukac ?
Karolka(Papilotka)(05.12.2007) Natalka(07.10.2002) Łukasz (09.05.2010)
http://www.tortyiwonty.blogspot.com/
przepraszam, że zadałam zbędne pytanie
Liczyłam na pomoc, a znaleźć mi się nie udało. W ciągu dnia nie mam zbyt wiele czasu, zeby przeszukiwać fora. Myślałam, że ta strona właśnie po to jest, żeby uzyskac poradę od tych, którzy wiedzą coś więcej i mają doświadczenie.
Przepraszam, że przeszkadzam moimi głupimi pytaniami![]()
Nie przepraszaj, że zadałaś pytanie
Właściwie o chustę "na zimę" to jest chyba niewiele pytań
Główny "problem" pojawiający się na forum to chusta "na lato".
W zimie nie ma znaczenia jaka chusta, przecież to nie ona ma Was ogrzewać ( chociaż przy okazji będzie mieć jedną/dwie warstwy materiału na sobie więcej). Wybierz taką jaka Ci się najbardziej podoba
Powodzenia!
PS Jak zadasz pytanie o "nasze propozycje" to możesz otrzymać 20 odpowiedzi i każda polecająca inną chustę/firmęnie wiem czy to jest "bezpieczne pytanie
![]()
Lidka mama Kuby (02.08.2000) i Bartka (28.11.2006).
Sklep z chustami Storchenwiege
http://www.koala.info.pl
Doradca Akademii Noszenia
Tak na dobra sprawę, to ważny jest budżet jakim dysponujesz, bo sa firmy tańsze droższe, polskie i zagraniczne. Potem już tylko trzeba wybrać jaki kolor Cie interesuje. A z tym jest największy problem, przynajmniej dla mnie, bo wybór jest prze ogromny. A tak jak lidka napisała, co osoba to opinia, no może niektóre sie pokryją.
Ja zaczęłam od polskiej firmy lenny lamb i ja spokonie mogę polecic bo i dobra i nie za droga
Ale za to girasol ma piękne kolory![]()
Rozalia( Rozi) mama Patryka 11.2005, Szymona 10.2008, Wojtka 03.2011 i Maćka 06.2019
na górze masz taką pozycję SZUKAJ ona jest bardzo pomocna.
wpisujesz interesujące cie hasło i dostaniesz odpowiedzi.
jezeli nadal bedziesz miała jakies watpliwości możesz zadac dalsze pytanie, chodzi po prostu o nie dublowanie takich samych tematów.
tu masz wątek o chustach na zimę: http://www.chusty.info/forum/showthr...usta+zim%C4%99
akurat tuaj odpowiedź jest łatwa: każda bedzie dobra bo to nie ona Was grzeje tylko ubranie.![]()
Syn 2006
Córa 2008
Syn 09.2014
No co Ty?Nie przepraszaj
Pytaj,pytaj..Zawsze znajdzie się ktos kto z chęcią odpowie,poradzi.
Masz już jakieś chusty na oku?
Firma,kolor?
NA zime kazda chusta jest dobra
No moze nauczona doświadczeniem,nie wybierałabym bardzo jasnej-bo przy chlapie i szybkim motaniu na dworze,ogony będą czarne![]()
Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®
Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB
Chusty tkane Little Frog
Na zwrócenie uwagi się nie gniewajTo forum i tak jest już bardzo rozległe, prawie wszystkie pytania padły, o wielu sprawach pisałyśmy sporo i często - trzeba tylko oswoić Szukaja
![]()
Na innych forach, na których bywałam, powtarzające się po raz n-ty pytania po prostu były kasowane - z ostrzeżeniem od moderacji. I nie ma co się dziwić - po pierwsze bałaganu nikt przecież nie chce, forum ma być przyjazne i w miarę możliwości przejrzyste - a po drugie: mówisz, że nie masz czasu na szukanie - ale inni mają mieć czas na odpowiadanie znowu i znowu na te same pytania?
A w temacie: jeśli dzidzia ma się urodzić zimą, to może pomyśl o używanym elastyku na początek? W razie konieczności wyjęcia dziecia gdzieś po drodze nie trzeba się z elastyka odmotywać. No i ciepełko w elastycznych chustach (z tego powodu na lato część dziewczyn właśnie chusty elastyczne odradza). A jak dziecię zrobi się do takiej chusty za ciężkie - wtedy można ją sprzedać na chustostraganie i przesiąść się w jakąś tkaną
Małgosia 23.07.2004
Piotruś 22.01.2009
Michasia 26.10.2010
Matylda 27.03.2012
To ja jeszcze chciałam dodać, że stare wyjadaczki też dostają po głowach czasem za dublowanieI niczego nie ma w tym złośliwego - to przecież chodzi o to, żeby forum było miejscem przyjaznym i łatwym do używania, bez zbednego bałaganu
![]()
Dla osoby początkującej, tym bardziej w chłodnych miesiącach - elastyk będzie najlepszy dla maluszka.Elastyki są też zwykle tańsze od tkanych.
Starszy Syn (VIII.2006), Córka (I.2009) i młodszy Syn (XI.2011)
http://moje-dzieciaki.blogspot.com/
We are what we think. All that we are arises with our thoughts.
With our thoughts we make the world. Buddha
Tak się zastanawiam jak bardo odczuwalna jest różnica w ciepłocie pomiędzy chusta "zwykłą" a z wełną? To będzie mój pierwszy sezon noszenia w zimie...zamierzam zainwestować a kurtkę np SK i pytanie mam czy powinnam kupić sobie jeszcze chustę z wełną, czy moja mi wystarczy (mam Nati sawanna)? Czy taka wełenka podnosi komfort noszenia w zimie?
Oświećcie mnie, ładnie proszę![]()
Nie jest koniecznością. Tak czy siak musisz się ciepło ubrać, chusta nie zastąpi przecież kurtki![]()
wspieram w rodzicielstwie
Doradczyni Noszenia ClauWi®
Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®
hmmm trudno powiedzieć... a po co kupuje się chusty z jedwabiem? z konopiemi? z lnem? W końcu nie ma żadnych powalających różnic. dla kolekcjonerstwa, dlatego że komuś się tak podoba, bo ma się dość 100%bawełny i chce się spróbować czegoś nowego, tak z ciekawości? itp. ale na pewno nie z musu bo "bawełniana sie nie sprawdza"
niespokojnie wystarcza chusta bawełniana
Ale jeżeli chcesz mieć argument dla męża aby kupić kolejną, to chusta wełniana jest milusia i grzeje![]()
Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®
Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB
Chusty tkane Little Frog
Kupuje się dla komfortu noszenia. Są bardzo nośne, przytulaśne, nie mną się (dla niektórych to istotne).
ja noszę w "zwykłej", tkanej - lenny lamb - jest to moja jedyna chusta i nam cieplo, bo ciepło sie ubieramy![]()