Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 81

Wątek: Jaka chusta na zimę? //połączone

Chusteryczka Awatar andziulindzia
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Prawdę mówiąc to jakąkolwiek. Jak odpowiednio ubierzesz dziecko i siebie to w każdej bedzie wam ciepło.
    Moje ulubione ekoforum

tylko nudne kobiety mają nieskazitelne czyste domy

Chusteryczka Awatar IwontaG
    Miejscowość
    Sandomierz

Domyślnie

Pytań jaka chusta na .... jest na forum tysiące może trochę warto czasami poszukac ?

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IwontaG Zobacz posta
    Pytań jaka chusta na .... jest na forum tysiące może trochę warto czasami poszukac ?
    przepraszam, że zadałam zbędne pytanie
    Liczyłam na pomoc, a znaleźć mi się nie udało. W ciągu dnia nie mam zbyt wiele czasu, zeby przeszukiwać fora. Myślałam, że ta strona właśnie po to jest, żeby uzyskac poradę od tych, którzy wiedzą coś więcej i mają doświadczenie.
    Przepraszam, że przeszkadzam moimi głupimi pytaniami

Chustomanka Awatar lidka
    Miejscowość
    Siemianowice Śl.

Domyślnie

Nie przepraszaj, że zadałaś pytanie
    Właściwie o chustę "na zimę" to jest chyba niewiele pytań
    Główny "problem" pojawiający się na forum to chusta "na lato".
    W zimie nie ma znaczenia jaka chusta, przecież to nie ona ma Was ogrzewać ( chociaż przy okazji będzie mieć jedną/dwie warstwy materiału na sobie więcej). Wybierz taką jaka Ci się najbardziej podoba
    Powodzenia!

PS Jak zadasz pytanie o "nasze propozycje" to możesz otrzymać 20 odpowiedzi i każda polecająca inną chustę/firmę nie wiem czy to jest "bezpieczne pytanie
    Lidka mama Kuby (02.08.2000) i Bartka (28.11.2006).

Sklep z chustami Storchenwiege
    http://www.koala.info.pl
    Doradca Akademii Noszenia

Chustomanka Awatar roziii
    Miejscowość
    kiedyś Wa-wa Bielany teraz z pod Warszawy

Domyślnie

Tak na dobra sprawę, to ważny jest budżet jakim dysponujesz, bo sa firmy tańsze droższe, polskie i zagraniczne. Potem już tylko trzeba wybrać jaki kolor Cie interesuje. A z tym jest największy problem, przynajmniej dla mnie, bo wybór jest prze ogromny. A tak jak lidka napisała, co osoba to opinia, no może niektóre sie pokryją.
    Ja zaczęłam od polskiej firmy lenny lamb i ja spokonie mogę polecic bo i dobra i nie za droga
    Ale za to girasol ma piękne kolory
    Rozalia( Rozi) mama Patryka 11.2005, Szymona 10.2008, Wojtka 03.2011 i Maćka 06.2019

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ankha Zobacz posta
    przepraszam, że zadałam zbędne pytanie
    Liczyłam na pomoc, a znaleźć mi się nie udało. W ciągu dnia nie mam zbyt wiele czasu, zeby przeszukiwać fora. Myślałam, że ta strona właśnie po to jest, żeby uzyskac poradę od tych, którzy wiedzą coś więcej i mają doświadczenie.
    Przepraszam, że przeszkadzam moimi głupimi pytaniami
    na górze masz taką pozycję SZUKAJ ona jest bardzo pomocna.
    wpisujesz interesujące cie hasło i dostaniesz odpowiedzi.

jezeli nadal bedziesz miała jakies watpliwości możesz zadac dalsze pytanie, chodzi po prostu o nie dublowanie takich samych tematów.

tu masz wątek o chustach na zimę: http://www.chusty.info/forum/showthr...usta+zim%C4%99

akurat tuaj odpowiedź jest łatwa: każda bedzie dobra bo to nie ona Was grzeje tylko ubranie.
    Syn 2006
    Córa 2008
    Syn 09.2014

Chustoholiczka Awatar marza
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

No co Ty?Nie przepraszaj
    Pytaj,pytaj..Zawsze znajdzie się ktos kto z chęcią odpowie,poradzi.

Masz już jakieś chusty na oku?
    Firma,kolor?
    NA zime kazda chusta jest dobra
    No moze nauczona doświadczeniem,nie wybierałabym bardzo jasnej-bo przy chlapie i szybkim motaniu na dworze,ogony będą czarne
    Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
    Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®

Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB

Chusty tkane Little Frog

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

Na zwrócenie uwagi się nie gniewaj To forum i tak jest już bardzo rozległe, prawie wszystkie pytania padły, o wielu sprawach pisałyśmy sporo i często - trzeba tylko oswoić Szukaja
    Na innych forach, na których bywałam, powtarzające się po raz n-ty pytania po prostu były kasowane - z ostrzeżeniem od moderacji. I nie ma co się dziwić - po pierwsze bałaganu nikt przecież nie chce, forum ma być przyjazne i w miarę możliwości przejrzyste - a po drugie: mówisz, że nie masz czasu na szukanie - ale inni mają mieć czas na odpowiadanie znowu i znowu na te same pytania?

A w temacie: jeśli dzidzia ma się urodzić zimą, to może pomyśl o używanym elastyku na początek? W razie konieczności wyjęcia dziecia gdzieś po drodze nie trzeba się z elastyka odmotywać. No i ciepełko w elastycznych chustach (z tego powodu na lato część dziewczyn właśnie chusty elastyczne odradza). A jak dziecię zrobi się do takiej chusty za ciężkie - wtedy można ją sprzedać na chustostraganie i przesiąść się w jakąś tkaną

Chustomanka Awatar madziuchna23
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IwontaG Zobacz posta
    chciałam tylko powiedzieć, że taka odpowiedź (nawet jeśli słuszna) to chustonówkę bardziej zrazi niż zachęci do dalszego szukania

Ankha Ty się jakby co nie zrażaj, ja też już dostałam po głowie za dublowanie (podobno) pytania
    Małgosia 23.07.2004
    Piotruś 22.01.2009
    Michasia 26.10.2010
    Matylda 27.03.2012

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

To ja jeszcze chciałam dodać, że stare wyjadaczki też dostają po głowach czasem za dublowanie I niczego nie ma w tym złośliwego - to przecież chodzi o to, żeby forum było miejscem przyjaznym i łatwym do używania, bez zbednego bałaganu

Chusteryczka Awatar Leika
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Dla osoby początkującej, tym bardziej w chłodnych miesiącach - elastyk będzie najlepszy dla maluszka. Elastyki są też zwykle tańsze od tkanych.
    Starszy Syn (VIII.2006), Córka (I.2009) i młodszy Syn (XI.2011)

http://moje-dzieciaki.blogspot.com/

We are what we think. All that we are arises with our thoughts.
    With our thoughts we make the world.
    Buddha

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

popieram - na zime elastyczna bardzo fajna bedzie. ale jakby Ci sue trafila tkana w dobrej cenie - tez bedzie dobra.
    byle kolor sie Wam podobal!
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustomanka Awatar Anque
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie czy chusta z wełną np jest koniecznością na zimę?

Tak się zastanawiam jak bardo odczuwalna jest różnica w ciepłocie pomiędzy chusta "zwykłą" a z wełną? To będzie mój pierwszy sezon noszenia w zimie...zamierzam zainwestować a kurtkę np SK i pytanie mam czy powinnam kupić sobie jeszcze chustę z wełną, czy moja mi wystarczy (mam Nati sawanna)? Czy taka wełenka podnosi komfort noszenia w zimie?

Oświećcie mnie, ładnie proszę
    czerwcowa Natusia 2010

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Nie jest koniecznością. Tak czy siak musisz się ciepło ubrać, chusta nie zastąpi przecież kurtki
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustomanka Awatar Anque
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

to wiem....ale po co się ją kupuje? dla komfortu, dla cieploty dziecia? bo przecież nosi się bobasa pod ciepłą kurtką
    czerwcowa Natusia 2010

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anque Zobacz posta
    to wiem....ale po co się ją kupuje? dla komfortu, dla cieploty dziecia? bo przecież nosi się bobasa pod ciepłą kurtką
    hmmm trudno powiedzieć... a po co kupuje się chusty z jedwabiem? z konopiemi? z lnem? W końcu nie ma żadnych powalających różnic. dla kolekcjonerstwa, dlatego że komuś się tak podoba, bo ma się dość 100%bawełny i chce się spróbować czegoś nowego, tak z ciekawości? itp. ale na pewno nie z musu bo "bawełniana sie nie sprawdza"

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustoholiczka Awatar marza
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

nie spokojnie wystarcza chusta bawełniana
    Ale jeżeli chcesz mieć argument dla męża aby kupić kolejną, to chusta wełniana jest milusia i grzeje
    Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
    Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®

Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB

Chusty tkane Little Frog

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

dla mnie w chuscie z welna jest na serio cieplej...
    mam wrazenie jakbym dziecko miala zamotane w kocyk - mi cieplo, jemu cieplo, a nosnosc jest super!
    ale nie ejst to koneiczne - wiadomo...
    ja juz dwa sezony zimowe rpzezylam bez welny
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Chustofanka

Domyślnie

Kupuje się dla komfortu noszenia. Są bardzo nośne, przytulaśne, nie mną się (dla niektórych to istotne ).

Chustomanka Awatar Magdailena
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

ja noszę w "zwykłej", tkanej - lenny lamb - jest to moja jedyna chusta i nam cieplo, bo ciepło sie ubieramy

Uprawnienia umieszczania postów