Cytat Zamieszczone przez Hester Zobacz posta
Dziewczyny, ale mój syn to nie 7-latek - on ma 11 lat, idzie do piątej klasy... Czy w stosunku do takiego dziecka tez uważacie, ze to kwestia czasu?

Wokół mnie jest sporo dzieci dużo czytających. Wlasnie przez priorytety szkół - tym bardziej mam poczucie porażki na tym polu.

I tak, edukacja literacka jest ważna dla mnie - tak jak dla innych inne rzeczy. Nie oczekuje, ze wszystkie dzieci będą znawcami, ale minimum obycia literackiego chciałabym przekazać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja uważam, że to kwestia czasu. I podejścia rodzica.
Znam dziewczynkę, którą mama swoimi dobrymi chęciami i przekonaniem że trzeba czytać, zablokowała. Dziecko miało wybrać sobie książkę, bo ją zabrałam na targi literackie i dosłownie zesztywniała na propozycję wybrania sobie książki.