Pokaż wyniki od 1 do 20 z 123

Wątek: Co dziś czyta Twoje dziecko?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Pola czyta 4 część poleconego tu na forum "Biura detektywistycznego nr 2- Operacja Żonkil"
    Pola 2011

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IwonaKM Zobacz posta
    Pola czyta 4 część poleconego tu na forum "Biura detektywistycznego nr 2- Operacja Żonkil"
    I jak się podoba? Kupiłam ostatnio na prezent urodzinowy jedną z części

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wruuuu Zobacz posta
    I jak się podoba? Kupiłam ostatnio na prezent urodzinowy jedną z części
    "Biuro detektywistyczne nr 2" Pola czyta po przeczytaniu wszystkich części "Biura detektywistycznego Lassego i Mai". Z Lassem i Mają i innymi bohaterami bardzo się zintegrowała. W Biurze nr 2 poza dwójką młodych detektywów inne postacie się nie powtarzają i początkowo trudno jej było się wciągnąć w lekturę. Teraz średnio 3 dni zajmuje jej przeczytanie jednego tomu. Ostatnie części Lassego i Mai czytała w ciągu jednego dnia. Horst jest byłym policjantem, pisze kryminały dla dorosłych, Widmark był wcześniej nauczycielem, oba dziecięce kryminały różnią się znacząco prowadzeniem czytelnika przez intrygę. Biuro nr 2 jest trudniejsze w odbiorze, no i tekstu jest więcej. Poli bardzo podobają się zagadki dla detektywa umieszczone na końcu książki.

Pola po przeczytaniu jednej części "Nelly Rapp" i Biura Detektywistycznego nr 2, wybrała Biuro
    Pola 2011

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Miód na moje serce, bo uwielbiałam Opowieści z Narni (no i cieszę się, że zupełnie łapie bakcyla czytelniczego):
    Córka na kilka dni u babci na działce wzięła "Księcia Kaspiana" - choć czytany wcześniej jako lektura szkolna "Lew, czarownica i stara szafa" jej nie zachwycił. Ale tym razem zaskoczyło: "Jak było na działce?" "Super! Czytałam i czytałam!". Wczoraj wróciła i zasnęła czytając "Podróż wędrowca do świtu", którego zażądała kilka minut po tym, jak się zobaczyłyśmy...
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)