Pokaż wyniki od 1 do 20 z 43

Wątek: wiersze dla dzieci

Mieszany widok

Chustopróchno Awatar Paprotka
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martamwmw Zobacz posta
    Przypomniałam sobie o serii z Egmont, ciekawe wybory wierszy autorów, jest ich dużo, ale chyba już ciężko z dostępnością http://www.zabawkowicz.pl/zabawka/30...wo-egmont.html
    Mój 4latek uwielbia wierzę dla niegrzeczny dzieci. Zna sporo na pamięć. To angielskie wiersze dla dzieci przetłumaczone na pl

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
    Francik (06.08.09), Antoniczek (10.04.11) (*23.05.12), Janko (23.01.14), Zeflik (12.09.15)

Zapraszam do galerii TUTAJ na handmade TUTAJ

Chustoholiczka

Domyślnie

U nas jeszcze jest często czytana ta książka.

Kiedyś była książka Wandy Chotomskiej z wierszami dla niejadka i łasucha z ilustracjami E. Dziubak (może jest wznowienie). Też była ciekawa, kupiłam kilka razy na prezent i wiem, że się podobała i podoba.

Wydawnictwo Muza seria Muzeum książki dziecięcej też są ciekawe pozycje z wierszami
    Ostatnio edytowane przez spadłamznieba ; 03-06-2018 o 06:36

Chustoguru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spadłamznieba Zobacz posta
    Kiedyś była książka Wandy Chotomskiej z wierszami dla niejadka i łasucha z ilustracjami E. Dziubak (może jest wznowienie). Też była ciekawa, kupiłam kilka razy na prezent i wiem, że się podobała i podoba.

Wydawnictwo Muza seria Muzeum książki dziecięcej też są ciekawe pozycje z wierszami
    Widziałam tę dla niejadka i łasuch swego czasu w tanich ksiegarniach za grosze, ale jakoś mnie ten podtytuł rymowanki i rapowanki jakos zniechęcał. I nie wiedziałam, że to Dziubak ilustrowała.

Z Muzy Muzeum książki dzieciecej mam wszystkie (nie wszystkie to wiersze), bardzo mi się ta seria podoba https://muza.com.pl/35-muzeum-ksiazki-dzieciecej-poleca
    G. 11.2015 # K. 10.2017 # A. 08.2019

Chustoholiczka

Domyślnie

Z Muzy bardzo lubię Chotomską. To takie trochę wiersz trochę"komiks" a przynajmniej układ strony tak jest zrobiony.

Bardzo bym chciała poznać wasze starsze wydania. Szczególnie Wawiłow o którym pisała kustafa.
    Sama wkleję wam moje książki "od babci" jak to nazywają moje dzieci.
    Nie wiem czy coś jest wznawiane lub wydawane zbiorczo. Zapewne część z nich można dziś kupić za grosze w antykwariatach (dlatego też chciałabym poznać wasze abym wiedziała czego szukać )
    To są książki wierszem pisane lub trochę wierszowane. Nie będę ukrywała, że lubię je bardzo i chętnie po nie sięgam bo tak jak już było napisane o tym wcześniej. Są to książki na których się wychowałam, mojego dzieciństwa. Moje dzieci lubią ich słuchać i oglądać więc tym bardzij mnie cieszy ich czytanie.
    Jeśli ktoś chciałby środek jakiejś to proszę pisać.

Chustoholiczka

Domyślnie

To jest "kartonówka". Za każdym razem kiedy ją czytam powala mnie ilustracyjnie.

Chustoguru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spadłamznieba Zobacz posta
    To jest "kartonówka". Za każdym razem kiedy ją czytam powala mnie ilustracyjnie.
    Mam tez kilka takich kartonówek: Zoo, Na straganie (Butenko uwielbiam!), Paweł i Gaweł oraz Tydzień.

Kupowałam na olx jakiś czas temu, pan miał sporo tych kartonówek w stanie ekstra, wykupiłabym wszystkie ale się pohamowałam .

Chustoguru

Domyślnie

Takie jeszcze mamy wiersze

Chustoholiczka

Domyślnie

Uprawnienia umieszczania postów