U nas jeszcze jest często czytana ta książka.
Kiedyś była książka Wandy Chotomskiej z wierszami dla niejadka i łasucha z ilustracjami E. Dziubak (może jest wznowienie). Też była ciekawa, kupiłam kilka razy na prezent i wiem, że się podobała i podoba.
Wydawnictwo Muza seria Muzeum książki dziecięcej też są ciekawe pozycje z wierszami
Ostatnio edytowane przez spadłamznieba ; 03-06-2018 o 06:36
Widziałam tę dla niejadka i łasuch swego czasu w tanich ksiegarniach za grosze, ale jakoś mnie ten podtytuł rymowanki i rapowanki jakos zniechęcał. I nie wiedziałam, że to Dziubak ilustrowała.
Z Muzy Muzeum książki dzieciecej mam wszystkie (nie wszystkie to wiersze), bardzo mi się ta seria podoba https://muza.com.pl/35-muzeum-ksiazki-dzieciecej-poleca
G. 11.2015 # K. 10.2017 # A. 08.2019
Z Muzy bardzo lubię Chotomską. To takie trochę wiersz trochę"komiks" a przynajmniej układ strony tak jest zrobiony.
Bardzo bym chciała poznać wasze starsze wydania. Szczególnie Wawiłow o którym pisała kustafa.
Sama wkleję wam moje książki "od babci" jak to nazywają moje dzieci.
Nie wiem czy coś jest wznawiane lub wydawane zbiorczo. Zapewne część z nich można dziś kupić za grosze w antykwariatach (dlatego też chciałabym poznać wasze abym wiedziała czego szukać)
To są książki wierszem pisane lub trochę wierszowane. Nie będę ukrywała, że lubię je bardzo i chętnie po nie sięgam bo tak jak już było napisane o tym wcześniej. Są to książki na których się wychowałam, mojego dzieciństwa. Moje dzieci lubią ich słuchać i oglądać więc tym bardzij mnie cieszy ich czytanie.
Jeśli ktoś chciałby środek jakiejś to proszę pisać.
![]()
Takie jeszcze mamy wiersze
![]()
G. 11.2015 # K. 10.2017 # A. 08.2019