Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: chusta dla dwulatki ?

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie chusta dla dwulatki ?

no wlasnie, czy chusta to dobry pomysl dla 14kg 2-latki, wytrzyma ? czy takich wielkoludkow sie juz w chustach nie nosi, wole chuste niz nosidlo, bo w razie czego miala bym druga na zmane dla malego ... wybieramy sie na urlop na mazury, ewa generalnie woli podrozowac na wlasnych nogach, ale z czasem sie meczy, albo chce poprzytulac i kaze nosic na rekach, wozek w lesie nie bardzo, a na noszenie dlugodystansowe na rekach za ciezka, maz sie o dziwo zgodzil dodam ze zakochalam sie w vatanai Maruyama i bylaby okazja a ze jestem w temacie chustowym niedoswiadczona to pytam, dzieki

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

Pytanie raczej, czy Ty dasz radę nosić 14 kg Bo chusta to i owszem - da radę
    Przy cięższych dzieciach chyba bym się na maruyamę jednak nie zdecydowała... Prędzej na Lanę, albo na coś z domieszkami - z wełną, lnem, konopiami - te chusty NAPRAWDĘ odejmują dzieciom kilogramów (ja kocham moją Nati z wełną miłością ogromną)

Ale jeżeli tylko na krótkie dystanse, to w każdej chuście poniesiesz - także w maru
    Ostatnio edytowane przez Meta ; 01-07-2009 o 17:15

Chustoholiczka Awatar marza
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

W chuście spokojnie dacie rady

Moja 4,5latka-20kg w pawiach
    Wiązanie pozostawia wiele do życzenia
    Na swoją obrone dodam ze młoda zasneła u męża na barana,więc była szybka akcja przerzucania na plecy taty chrapiącego skrzata.
    Mąż nigdy sam nie wiązał plecaka

A myslałaś o MT?
    Wygodniejszy
    Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
    Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®

Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB

Chusty tkane Little Frog

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

hmm, czyli np didymos kisiel z lnem bylby lepszy ? (tez mi sie podoba )

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

ja swojego syna - prawie trzylatka - donaszam w czym się da ( co mam pod ręką) w zwykłych pasiakach, żakaadrach, gładkich itp.. i się nosi ok. iinna rzecz - ja go noszę od urodzenia czyli mój kręgosłup i układ mięsniowy jest przyzwyczajony do jego ciężaru - jezeli zaczniesz nosić starszaka najpierw powoli się do tego przyzwyczajaj ( najpierw spacer 15 minut, potem coraz dłuższe
    powodzenia

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Ja młodą noszę w girasolu, nosidle ergonomicznym i MT. Jak Aga napisała da wię we wszystkim, tylko musisz się przyzwyczaić.

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

mowicie ze MT wygodniejszy, bo juz zaczynam sie zastanawiac, tylko MT dla ewy bedzie duzo za duze dla mlodziaka jeszcze przez dlugi czas, a chuste by mial na teraz jakby nasza nati sie ubabrala, aaaa jestem w kropce, urlop za 3 tygodnie, najlepiej chusta i MT,ale maz by mnie z domu wyprosil

Chusteryczka Awatar Leika
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Jest jeszcze jedna kwestia, jeśli Ewa nie była przyzwyczajona do noszenia, to może chusty po prostu nie zaakceptować.

Mój starszak tak się wypiął na chustę, gdy tylko nauczył się sam chodzić. Potem oczywiście chciał czasami "na barana" ale zamotać się nie pozwolił już długoooo. Dopiero teraz, po narodzinach siostry która jest ciągle noszona - znów zapragnął dać się zamotać.
    Starszy Syn (VIII.2006), Córka (I.2009) i młodszy Syn (XI.2011)

http://moje-dzieciaki.blogspot.com/

We are what we think. All that we are arises with our thoughts.
    With our thoughts we make the world.
    Buddha

Chustomanka Awatar madziuchna23
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Chusta uniesie, ja moją 21 kilogramową pannicę zamotałam w BB i spoko, tylko panna nie przyzwyczajona i nie umiała się "ułożyć", radziłbym Ci przede wszystkim przed wyjazdem jeszcze w domku córkę motać, niech załapie o co w tym "wisi". A dodatkowa chusta zawsze się przyda
    Małgosia 23.07.2004
    Piotruś 22.01.2009
    Michasia 26.10.2010
    Matylda 27.03.2012

Chusteryczka Awatar visenna2
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Chusta lepsza, bo bardziej uniwersalna - tak jak piszesz, nada się i dla małego i dla starszej siostry
    14 kilo spokojnie sie da nosić, moja roczna Ania waży właśnie tyle. Naszam też 3,5 letnią Zuzię, która waży 20-22 kg.
    Maruyama śliczna, ale dla początkującej motaczki z perspektywą noszenia 14 kg polecałabym coś mocniejszego, indio kiesel z lnem super by się nadał Początkującemu łatwiej się chyba nosi w bardziej "wybaczających" chustach
    ChustoHolizm
    Zuzia 21.12.2005
    Ania 26.06.2008
    Mateusz 04.08.2011

Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci

Chustomanka Awatar roziii
    Miejscowość
    kiedyś Wa-wa Bielany teraz z pod Warszawy

Domyślnie

chusta wytrzyma, tylko abyś ty wytrzymała. Ja ostatnio nosiłam mojego 3,5 latka i była zadowolony Tylko mi trochę ciężko było. Bo do kolosów ja nie należę
    Rozalia( Rozi) mama Patryka 11.2005, Szymona 10.2008, Wojtka 03.2011 i Maćka 06.2019

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

Domyślnie

ja moją dwulatkę z powodzeniem noszę w elipsach i Tomie Didymosa oraz w MT i ergo
    Wataha: Nelly: 14/06/2007 Lilly i Zuzka: 15/09/2010

http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
    http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja

2014 będzie nasz!

Uprawnienia umieszczania postów