Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 37 z 37

Wątek: Co Wy widzicie w tych manducach? :)

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Beskid Niski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ithilhin Zobacz posta
    w kazdej MAnduce mozna regulowac pasy w trzech miejsach
    na gorze przy panelu
    na koncowce pasa
    na dole przy panelu
    ithilhin! dzięki! bardzo rozsądna uwaga
    nie zauważyłam regulacji na samej górze
    ściągnięta w trzech miejscach powinna wreszcie pasować. sprawdzę jutro, kiedy chuścioch wstanie.

odkryciem się pewnie długo nie nacieszę, bo z racji dziecia-w-środku wiążę plecaki z tybetanem, a manduca cieszy męża
    2007, 2009, 2016

Chustomanka Awatar sowa_m
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

manduca rulez!!!
    jak pisala brikiola - trzeba krzyżować pasy, keidy jest sie malym i jeszcze maksymalnie dociągnąc wszystko (tak, żeby wejść np. na ten biały pasek w pasie - dużo osób tego nie robi).
    ja mam jeden problem z manducą nie wiem, czemu - naciska mi na miednicę sprawiając ból - oczywiście po jakimś czasie)
    Z nosidel ergonomicznych za lepsze niż manduca uważam, ale to już nie masowka, nubigo Gosi - jest rewelacyjne, kosztuje polowę mniej, doskonale nosi, no i wzornictwo świetne.

Chusteryczka Awatar Zazuza
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

kocham moja czerwona manduce, bo jest cudna, swietnie nosi, latwo mi wrzucic dziecia na plecy i m tez jest zachwycony
    Zuzia

Chustoholiczka Awatar v
    Miejscowość
    jakby Warszawa

Domyślnie

a moze jest najzwyklejsza moda na manduki, hm?

Chustoholiczka Awatar karolinka251
    Miejscowość
    warszawa-kamionek

Domyślnie

mnie nie zachwyciła mierzyłam tylko może przy bliższym spotkaniu zachwyca hmm trzeba spróbować

Chustonoszka Awatar kiribati

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barrbarra Zobacz posta
    A ja nic w manducach nie widzę.
    Mierzyłam jedną i mi nie podeszła.

Wolałam ergo.
    U mnie tak samo... Choć może nie tyle nie podeszła, co nawet najbardziej ściągnięta była za luźna w pasie biodrowym - nie wiem, czy dalej jest tak samo, czy teraz jest większa regulacja.

W każdym razie mocno się podpisuję pod tym, że przed kupieniem nosidła ergonomicznego warto je przymierzyć!!!

.

Chustofanka

Domyślnie

Właśnie zostałam szczęśliwą posiadaczką czerwonej manduki.
    Bardzo mi się podoba, przede wszystkim łatwość zakładania na plecy. Za długo jeszcze nie nosiłam, ale ponosiłam Igora i Martę - czterolatkę. Świetnie odejmuje dzieciom kilogramy! Fajna sprawa - cieszę się, że ją kupiłam

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

ja mandukę lubię za regulowany panel ( śpiący Franek całkiem się w niego jeszcze chowa ) i za.. łatwość zakładania - żadnej techniki w to nie trzeba wkładać = ot po prostu jest

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Nie mam porównania z innymi nosidłami, ale manduca mi odpowiada, bo szybko ją mogę założyć, łatwo się reguluje (w pewnym stopniu mając dziecko na sobie), ma opcje wydłużonego panela i kapturka...

Jeśli ktoś uważa, że manduki są coraz popularniejsze (ja nie "spotkałam" żadnej), to ja wytłumaczyłabym to faktem, że są w wielu sklepach internetowych, a u Vegi i w stacjonarnym - dostępność przede wszystkim. Jeszcze rok temu, kiedy "szał" na manduki się zaczynał, nie można było raczej kupić innego nosidła w sklepie. Po pierwsze łatwo je kupić, po drugie łatwo je też przymierzyć i kupować nie w ciemno.

elbazetka
    Guest

Domyślnie

Ja tam jeszcze pare tygodni temu na manduce bym nawet nie spojrzala,zadna mi sie przypadala do gustu i gdzies mialam,jaka moze byc wygodna.Dopiero oliwka mnie przekonala i urzekla.Mam nadzieje na dluzszy romans.

Chusteryczka Awatar visenna2
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Świetne są, ładne są, wygodne są, tylko malutkie takie...
    ChustoHolizm
    Zuzia 21.12.2005
    Ania 26.06.2008
    Mateusz 04.08.2011

Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Ja mam ambiwalentny stosunek do swojej Kupiona dla starszaka w góry, ale póki co nosi młodszą. I jest gorsza IMO niż chusta (ale chusty u nas brak i z braku laku...), wcale mi się nie pakuje szybciej, wiecznie problemy z ułożeniem malej prosto w panelu...Mimo ściągnięcia na maxa, pas biodrowy opada mi za nisko i mala też jest za nisko, co jej przeszkadza w widokach i wali mnie głową między łopatki ze złości...
    Ale ogromny plus manduki to przewiewność...Ja jestem cała mokra na plecach w swojej bawełnianej koszulce, a mała po wyjęciu suchutka
    Myślę, że dla pierworodnego będzie idealna, zwłaszcza, ze nie ja go będę dźwigać
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Beskid Niski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ane Zobacz posta
    no, ładna jest po prostu
    ale manduca nie dla mnie. ma za długie pasy naramienne, nie jestem ich w stanie ułożyć tak, żeby mi było wygodnie.
    odszczekuję

jak się człowiek w końcu nauczy dociągać okazuje się, że manduca jest rewelacyjna!
    pas biodrowy da się zapiąć nisko, żeby człowiekowi-w-środku nie przeszkadzał.
    przewygodna. przeszybka w instalowaniu szkraba na plecach.

mężydło sarkał przez pierwsze dwa dni -przyzwyczajony był do mt, a to ustrojstwo trochę się jednak różni. a potem zostawił mt u znajomego i nawet nie zauważył

byłaby nosidłem idealnym, gdyby miała kieszonkę na telefon i klucze, jak zdarza się w plecacakach. wiem, wiem, marudzę
    2007, 2009, 2016

Chustomanka Awatar Kasia
    Miejscowość
    Düsseldorf, Niemcy

Domyślnie

Po prostu nosidla budza skrajne uczucia - chusty mozna dopasowac do kazdego, tu trzeba dopasowac do konkretnego kompletu noszacy-noszony Sa ludzie, ktorzy uwielbiaja technike i im wiecej sprzaczek, klamerek itepe tym lepiej (vide - popularnosc bbjorna). A sa ludzie, ktorzy wola w ergonomikach dopasowywanie przez dociaganie pasow Nie ma nosidel idealnych, i tyle.

Manduki maja kilka fajnych patentow, ktorych nie maja inne nosidla z klamra. Miedzy innymi najbezpieczniejsze klamry, do ktorych sie trzeba przylozyc Poza tym maja fajne wzorki, szczegolnie te najnowsze, ktorych jeszcze oficjalnie na rynku nie ma Moim osobistym zdaniem nie do konca dobry jest patent dla najmlodszych, tych wyroslych z majtek a niedoroslych do panela. I mam ostatnio coraz wiecej watpliwosci co do niskiego usadowienia mlodszej mlodziezy na plecach, tak jak to wypada w klamrowcach, w plecakach wiazanych na krzyz i niedociagnietych MT. Ale to moje osobiste zboczenia zawodowe

A skoro mowa o Manducach - torebeczki domanducowe sa super
    Kasia z Chustomanii *

*Chustomania ® - portal dla rodziców i szkolenia dla doradców noszenia

Chustomanka
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

U mnie ostatnio panuje era manducowa. Odkąd wreszcie Zo dorosła i panel nie jest za duży często noszę właśnie w manduce - znieść do samochodu dziecko, drugie za rękę, w drugiej torby; wyjść "na szybko" z samochodu do lekarza, na krótkie zakupy, na plac zabaw. Manduca pełni u mnie teraz dużo szerszą funkcję niż kółkowa wcześniej (stosowana mniej więcej w tych samych przypadkach), ale ja jestem brzuchowo-plecowa, ze względu na "koślawy" kręgosłup.
    W większości przypadków podróżuję sama z dzieciakami i manduca daje mi poczucie dobrego zorganizowania się i niezależności.
    Uwielbiam prostotę zarzutu na plecy, poczucie bezpieczeństwa i panowania nad "ładunkiem". Mam ice-rosa i ze względu na rozliczne zalety nie przeszkadza mi jej wygląd. Fakt, te nowe są ładniejsze, ale w związku z tym, że stos się rozrósł NIE MOGĘ już się im za bardzo przyglądać
    Manduca na stałe urzęduje w samochodzie, zawsze gotowa do użycia. Lubię ją w tej śmiesznej torebeczce w przaśnym kolorze z różowiutką kokardką i "robalem", jak mawia mój synek.
    Aga,

mama Zosi (14.01.2008), Adasia (13.12.2005 - 34 tc, 1180 g) i Lili (18.01.2012)

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Beskid Niski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasia Zobacz posta
    I mam ostatnio coraz wiecej watpliwosci co do niskiego usadowienia mlodszej mlodziezy na plecach, tak jak to wypada w klamrowcach, w plecakach wiazanych na krzyz i niedociagnietych MT. Ale to moje osobiste zboczenia zawodowe
    a dlaczego?
    i która młodzież jest "młodsza"?
    2007, 2009, 2016

Chusteryczka Awatar visenna2
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ane Zobacz posta
    a dlaczego?
    i która młodzież jest "młodsza"?

Przyłączam się do pytania Chodzi o rozkrok? Czy o coś innego?
    No i czy na przykład 6-miesięczniak to młodsza młodzież?
    ChustoHolizm
    Zuzia 21.12.2005
    Ania 26.06.2008
    Mateusz 04.08.2011

Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci

Uprawnienia umieszczania postów