Bo taki szał panuje, kompletnie dla mnie nie zrozumiały. Czy one rzeczywiscie tak super noszą?
Bo taki szał panuje, kompletnie dla mnie nie zrozumiały. Czy one rzeczywiscie tak super noszą?
Bardzo dobrze nosza i tym razem wyjatkowo sliczne w tym sezonie.
A ja nic w manducach nie widzę.
Mierzyłam jedną i mi nie podeszła.
Wolałam ergo.
no, ładna jest po prostu
ale manduca nie dla mnie. ma za długie pasy naramienne, nie jestem ich w stanie ułożyć tak, żeby mi było wygodnie.
2007, 2009, 2016
Nie rozumiem do konca,jak manduca moze miec za dlugie pasy naramienne,skoro dlugosc pasow jest regulowana?
elbazetko, nie wiem jak w manducy bo nei miałam w łapach,a le w connekcie i ergo infanta dla mnie są za długie, znaczy czuję że jaknbym je mogła jeszcze bardziej ściągnąć to byłoby mi wygodnie, a dalej już się nie da...
:/
acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.
odszczekuję
jak się człowiek w końcu nauczy dociągaćokazuje się, że manduca jest rewelacyjna!
pas biodrowy da się zapiąć nisko, żeby człowiekowi-w-środku nie przeszkadzał.
przewygodna. przeszybka w instalowaniu szkraba na plecach.
mężydło sarkał przez pierwsze dwa dni -przyzwyczajony był do mt, a to ustrojstwo trochę się jednak różni. a potem zostawił mt u znajomego i nawet nie zauważył![]()
byłaby nosidłem idealnym, gdyby miała kieszonkę na telefon i klucze, jak zdarza się w plecacakach. wiem, wiem, marudzę![]()
2007, 2009, 2016
U mnie tak samo... Choć może nie tyle nie podeszła, co nawet najbardziej ściągnięta była za luźna w pasie biodrowym - nie wiem, czy dalej jest tak samo, czy teraz jest większa regulacja.
W każdym razie mocno się podpisuję pod tym, że przed kupieniem nosidła ergonomicznego warto je przymierzyć!!!
Właśnie zostałam szczęśliwą posiadaczką czerwonej manduki.
Bardzo mi się podoba, przede wszystkim łatwość zakładania na plecy. Za długo jeszcze nie nosiłam, ale ponosiłam Igora i Martę - czterolatkę. Świetnie odejmuje dzieciom kilogramy! Fajna sprawa - cieszę się, że ją kupiłam![]()
ja mandukę lubię za regulowany panel ( śpiący Franek całkiem się w niego jeszcze chowa ) i za.. łatwość zakładania - żadnej techniki w to nie trzeba wkładać = ot po prostu jest![]()
Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl
kocham moja czerwona manduce, bo jest cudna, swietnie nosi, latwo mi wrzucic dziecia na plecy i m tez jest zachwycony
Zuzia
a moze jest najzwyklejsza moda na manduki, hm?
Świetne są, ładne są, wygodne są, tylko malutkie takie...
ChustoHolizm
Zuzia 21.12.2005
Ania 26.06.2008
Mateusz 04.08.2011
Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci
Ja mam ambiwalentny stosunek do swojejKupiona dla starszaka w góry, ale póki co nosi młodszą. I jest gorsza IMO niż chusta (ale chusty u nas brak i z braku laku...), wcale mi się nie pakuje szybciej, wiecznie problemy z ułożeniem malej prosto w panelu...Mimo ściągnięcia na maxa, pas biodrowy opada mi za nisko i mala też jest za nisko, co jej przeszkadza w widokach i wali mnie głową między łopatki ze złości...
Ale ogromny plus manduki to przewiewność...Ja jestem cała mokra na plecach w swojej bawełnianej koszulce, a mała po wyjęciu suchutka
Myślę, że dla pierworodnego będzie idealna, zwłaszcza, ze nie ja go będę dźwigać![]()
wspieram w rodzicielstwie
Doradczyni Noszenia ClauWi®
Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®