Pokaż wyniki od 1 do 20 z 126

Wątek: Wątek wspominkowy dla pieluchopróchen - aaa jakie to pieluszki drzewiej bywały?

Mieszany widok

Chustopróchno Awatar marjen

Domyślnie

chustopróchno jestem niewątpliwie, pieluchopróchno też (tym bardziej że jeszcze pieluchy gdzieś mi leżą na strychu) może kiedyś sprzedam jako zabytek )
    pamiętam właściwie wszystkie wymieniane tu nazwy...
    my sporo używaliśmy imse vimse, tots botsów, miałam też baby jungle i lubiłam, miałam baby beehinds, wełniaki, ittibitti, no i były hand made też
    babyyetta jakaś się przewinęła ale pamiętam że te akurat dosyć drogie dla mnie były.
    ogólnie głownie ważny był dla mnie materiał - bambus, wełna, konopie... nie polubiłam się z frotą i flanelą.

nie pamiętam kiedy ale chyba przy moim średnim (teraz już czterolatku) były też fajne polskie puppi (fajne wkłady różne ale i formowanki i otulacze) i miałam też kilka pieluch od MonikiK
    miałam też polskie otulacze bobolider (są dostępne do dziś) i pamiętam że gdy porównywałam z flipem, to stosunek jakości do ceny wypadał zdecydowanie na korzyść bobolidera...

no było trochę tego cudowania - gotowanie, kwaskowanie, płyn do mycia naczyń, lanolinowanie itd. no i te spotkania, oglądanie różnych innych, wymiana doświadczeń
    Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20

Chustoholiczka Awatar sag8

Domyślnie

Hanka pożegnała się z pieluchami 6 lat temu, Inga prawie 3...

przy Hance kombinowałam, ciągle szukałam, pod koniec pieluchowania okazało się, że najbardziej mi pasowały Tetro i Bambinexy, a na wyjścia Wonderoos real easy aio i chinki z forumowych zamówień.

przy Indze nie było u mnie już takiego łał zakupowego, i już wtedy byłam pieluchowo zacofana. od samego początku były prefoldy i Tetro w kosmicznych ilościach instalowane we flipach, a także po Hance chinki i wonderosy.

co się teraz dzieje? nie mam bladego pojęcia... hihi...

niemniej jednak bardzo miło wspominam jedno i drugie pieluchowanie...

edit. właśnie zajrzałam na bazarek pieluszkowy, kurczę, kiedyś to było 5, 6 stron, a teraz jedna i to chyba nie cała.
    czemu tak się dzieje?
    Ostatnio edytowane przez sag8 ; 12-02-2018 o 06:32
    Hancymon - 03.2010 Ingulec - 07.2013

Chustopróchno Awatar marjen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez saga/sag8 Zobacz posta
    Hanka pożegnała się z pieluchami 6 lat temu, Inga prawie 3...

przy Hance kombinowałam, ciągle szukałam, pod koniec pieluchowania okazało się, że najbardziej mi pasowały Tetro i Bambinexy, a na wyjścia Wonderoos real easy aio i chinki z forumowych zamówień.

przy Indze nie było u mnie już takiego łał zakupowego, i już wtedy byłam pieluchowo zacofana. od samego początku były prefoldy i Tetro w kosmicznych ilościach instalowane we flipach, a także po Hance chinki i wonderosy.

co się teraz dzieje? nie mam bladego pojęcia... hihi...

niemniej jednak bardzo miło wspominam jedno i drugie pieluchowanie...

edit. właśnie zajrzałam na bazarek pieluszkowy, kurczę, kiedyś to było 5, 6 stron, a teraz jedna i to chyba nie cała.
    czemu tak się dzieje?
    czemu? po pierwsze dużo wymiany/handlu przeniosło się na FB, po drugie nowe pieluchy są dostępniejsze w necie, a finansowo taniej wychodzi zamówić paczkę na aliexpress czy allegro niż kupować używaną pieluchę w podobnej cenie
    Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

Ochh, tego mi było trzeba do śniadania, a przed pracą)

Charlie Banana - tak, mamy jeszcze jedną na stanie, nigdy nie zrozumiałam, na co komu regulacja rozmiaru gumkami przy nóżkach...
    Wonderosy! Nigdy się z nimi nie polubiłam, miałam coś i puściłam dalej.

Te francuskie cuda - tak, miałam, jakieś kosmiczne pieniądze to kosztowało, poszło dalej)

Anavy z Czech! Pamiętacie forumowe zbiorowe zamówienia??

Itti Bitti, również drogie jak pies, pamietam, ze gdy kupiłam jedną nową, chodziłam wokół niej jak wokół saskiej porcelany...

Pieluszkę ze spódniczką też miałam, i od Darii z MioUnico również, ręcznie haftowaną, hihi. To już w sumie graniczyło z niezdrową fascynacją, jak tak sobie pomyślę)

Przy Kaziu nie mam czasu i chyba już mnie to nie kręci na tyle, żeby tracić czas na próbowanie, testowanie, fotografowanie stosu... (ktoś jeszcze fotografuje stosiki pieluszkowe??) Kazek od początku jedzie na spadku po siostrze, dokupiłam trochę newbornów na początek i parę otulaczy one size. Po kilku tygodniach prób odpuściłam sobie wielopieluchowanie w nocy - nie zdzierżyłam odoru moczu po kilku godzinach, wełna nie wełna, konopie nie konopie, nie dało rady. Jedziemy więc na zestawie otulacz plus tetra, okazjonalnie formowanka ze spadku po Jadzi. Z otulaczy mamy dużo Babyetty właśnie, kilka Kokosi, Agis, pojedyncze inne - i stos flipów.

Edit: taaak, bazarek pieluszkowy umarł, a szkoda, nie wiem, gdzie sprzedam hurtem (mam nadzieję) spadek po Jadzi i Kaziu, jak Kazio dojrzeje do odpieluchowania...

Chustodinozaur Awatar rafandynka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

No jak miło mi A wiecie, że kilka razy kopałam się z samą sobą, czy do tego wracać. Sprzęcior caly leży na strychu i całe know how, ale wtedy z 3 dzieci mnie to przerosło. Cieszę się, że Waszym dzieciom w moje pielusKi sie dobrze s....ikało
    A biblioteki pieluchowe to dla mnie jakas masakra. Zaspokajanie matczynej ciekawości kosztem dzieciaków, ktore musza nosic te gacie po kimś...
    A 2008, H 2009, M 2012, I 2014, M 2021

Chustoguru Awatar HoliPoli
    Miejscowość
    Belgrad

Domyślnie

Ja niespełna 5lat temu zaczęłam ale znam wszystkie opisywane przez Ciebie, Anyczko

welniaki storcha mam, czekają aż najmłodsze podrośnie, teraz używam imse vimse miedzy innymi

jul, ja nie jestem za bardzo ogarnięta w tym co teraz jest na topie, bo używam tego co mi się najbardziej przy starszych sprawdziło ostatecznie. W przypadku noworodzia - formowanki na troczki + otulacze wełniane.
    Z resztą chyba wełniaki są trochę popularne co wnioskuję z ilości firm szyjących (puppi, wełniaste, wełniane mi, magabi i jeszcze znane sprzed lat kokosi, ecodidi). No i chinki samodzielnie ściągane z aliexpress też popularne oraz ostatnio widziałam sporo wątków na FB o ściąganiu z USA ale to nie moja bajka, ja się na pul obraziłam, nawet ten polski "markowy" i tylko z rzadka używam przy kryzysie praniowym

Chustomanka Awatar pasquda
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Petit dessous jeszcze kiedys na forum były la mode
    Początki Babyetta tu na forum były, pamietam.

Ręczniczki z Ikei

Szycie wkłądów ze sciereczek z mikorfibry.

Polarowe otulacze.
    Ostatnio edytowane przez pasquda ; 12-02-2018 o 08:50
    Zakończyłyśmy cysianie w wieku okrągłych 4 lat
    M1 X 2007, M2 V 2016

Chustoguru Awatar HoliPoli
    Miejscowość
    Belgrad

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pasquda Zobacz posta
    Petit dessous jeszcze kiedys na forum były la mode
    Początki Babyetta tu na forum były, pamietam.

Ręczniczki z Ikei

Szycie wkłądów ze sciereczek z mikorfibry.

Polarowe otulacze.
    o, a polarowe otulacze chyba wracają, w każdym razie widziałam na FB że któraś z miliona pieluchowych firm teraz wypuszczała na testy taki produkt

ręczniki z ikei mam! I przedwczoraj pocięłam ściereczkę z mikrofibry na wkład

Chustomanka Awatar pasquda
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HoliPoli Zobacz posta
    o, a polarowe otulacze chyba wracają, w każdym razie widziałam na FB że któraś z miliona pieluchowych firm teraz wypuszczała na testy taki produkt
    Rilli? Myślałam, że już sabardzo passe
    ręczniki z ikei mam! I przedwczoraj pocięłam ściereczkę z mikrofibry na wkład
    Ha ha old schoolowo
    Zakończyłyśmy cysianie w wieku okrągłych 4 lat
    M1 X 2007, M2 V 2016

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

ha ja jestem chyba najstarsze pieluchoprochno so far - 10+ mi stuknelo

i kompletnie nie jestem topowa, bo Sz donasza pieluchy m.in. po Franku i po corce jednej naszej bylej forumki (choc te to niby oficjalnie po Wojtku...).

przy F uzywalam glownie kieszonek, BumGeniusy i P'tits Dessous - nie wiem czemu moje ulubione przy F, bo teraz jakos mi wcale nie podchodza. Tzn. kieszonki mi nie podchodza, bo formowanki ich mam rozne i sa na top liscie od zawsze.

Itti bitti nie lubilam, zawsze mi ciekly za szybko. ale byly cudne za to, takie na szpanerskie wyjscie Wonderoosy za szerokie mi sie zdawaly, poszly w swiat od razu. Monkey mam formowanki, dwie wiekowe staruszki i dwie nowsze, troche kroj zmienily - lubie bardzo.

welna nie, nigdy - za duzo zachodu, a ja leniwa jestem. stad od zawsze mam system wielo w dzien, jedno na noc. plus ostatnio jedno na dluzsze wyjsca z cala trojka, bo sie za duzo klamotow zrobilo...

i musze zrobic coming out - przy dziecku nr trzy odkrylam, ze istanieje cos takeigo jak kieszonki z przeszyciem albo bez malo tego, okazalo sie, ze kiedys ulubione PD sa wlasnie bez

a baby junge wlasnie testujemy fajne sa... (q )
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Oj pamietam wszystko. I wspomniane wełniaki tero, imse vimse, issy bear, itti bitti, BBH, BG, kokosi, mio unico, napime, babyettę, ptits dessou, charlie banana, wonderosy v.1 i v.2 a także fuzzi bunz, babykicks, bambinex i mnóstwo innych. Pamiętam otulacze polarowe, pamiętam jak szyłam pieluchy dla syna. Pamiętam zamawianie zbiorowe materiałów i akcesoriów do szycia pieluch
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

mamru
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    ha ja jestem chyba najstarsze pieluchoprochno so far - 10+ mi stuknelo
    Ja prawie 12 I wciąż w pieluchowym temacie
    Nowości już dawno przestałam ogarniać, a w szufladzie i starocie się znajdą. Nieśmiertelne imse vimse - JBD uwielbiam! Welniaki wollwikkel Amsterdam i IV. I te jabłkowe formowanki scoon. I nature babies bambusowe formowanki jakie one były świetne! Uwielbiałam na nocki.
    Musliny imse vimse kupione 11lat temu nadal w użyciu i nadal wyglądają. I ecopi choć kupione później ale to był dobry zakup. Petit dessous, bumgeniusy i wonderoosy to moje pieluszkowe hity. I baby jungle najzgrabniejsze formowanki i kieszonki jakie miałam
    Napime lubiłam choć moje dzieci szybko z nich wyrastaly. I początki szycia Babyetta. Aferę z krojem pamiętam i poczucie wstydu które mi po niej pozostało również.