hanti a jaki kaszmirek?
Kaszmir nie mójponieważ opinie są mało przychylne zanim kupiłam swój, pożyczyłam dzięki uprzejmości jednej z foremek....jest miły, delikatny, cudowny, ale chyba owa foremka ocaliła moje pieniądze przed utopieniem....
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
a co Ci sie nie podoba w kaszmirze? z ciekawosci pytamZamieszczone przez hanti
pamietam, ze tak czekalas na ta chuste
wczoraj jak tylko przyszedł listonosz najpierw się do niej miziałam i już mówiłam małżowi że żeby się paliło i waliło mieć ją muszę.....potem obudziła się Kamilka więc ją szybciutko zamotałam. Dociąga się cudownie, ale niestety mój niemowlaczek osiadł po chwiliZamieszczone przez Nymphadora
a ja kilkunasto minutowe noszenie odpłaciłam bólem pleców
Szczerze mam nadzieję że to mój babol wiązaniowy, bo chusta jest absolutnie piękna, miękka, delikatna, fantastyczna
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
a probowalas jeszcze raz zawiazac? myslisz, ze to kwestia jakosci tej chusty czy tez kaszmir ma po prostu takie wlasciwosci?
z Kinia na plecach historia się powtórzyłaramiona mnie bolą (chociaż zazwyczaj nie zdarzają mi się takie historie)
Ta chusta jest po protu cienka jak mgiełka, jest sporo cieńsza niż kaszmir natur, jest tak cienka że wżyna się w ramiona. Smutno mi bo kaszmir miał być ostatnią chustą w moim stosiku idealnyma teraz sama nie wiem czy ja ją chcę mieć tylko po to żeby mieć
Zamieszczone przez hanti
![]()
a to ci rewelacje![]()
na TBW czytałam, że te nowe lny też są cieniutkie
o co w tym wszystkim chodzi???
hanti, przykro mi, że nie udało Ci się skompletować stosiku idealnego... a patrząc na to z drugiej strony, to pewnie przyjemnie mieć wciąż to miejsce do wypełnienia![]()
kurczeZamieszczone przez hanti
zaczynam watpic czy ja tez swój kaszmir chce
![]()
Nie tak.
Nie teraz.
Nie w ten sposób.
Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
To, co nieuchronne
Jest potwornie przedwczesne.
Powinno przyjść dopiero później.
Jutro. Za rok. Za sto lat.
[Gerhard Zwerenz]
hanti, to które indio byś poleciła jako najbardziej masywne i nośne? Chodzi mi o takie bez luksusowych dodatków, typu wełna, kaszmir. Myślę o bawełnie, ewentualnie lnie, ale zalezy mi o masywnej chuście o takim najbardziej zbitym splocie. Tak jak pisałam eis był zbyt luźno tkany jak dla mnie.
Masywny splot mają konopie.
Agakakaka najtrudniejsze to znaleźć złoty środek![]()
np rosenholz był dla mnie za gruby, zbyt siermiężny....bardzo lubiłam konpie
Ja odkryłam "swoje" domieszki i ich się trzymam, kocham wełny, bo są niesamowite wręcz i jedwab, reszty się pozbyłam. No chyba że wyjdą jakieś kolorowe konopie to pewnie się jeszcze skuszę![]()
Każdemu odpowiada inna domieszka, więc to tylko Ty sama możesz odkryć
A odbija się to na ich nośnosci?Zamieszczone przez yena
Myślałam aby sprzedac natura i kupić jakiś limitowany len..ale teraz to już chyba sobie odpuszcze![]()
Agakakaka,len natur ma naprawde zbity spolot![]()
Miałam tylko bawełniane Indio,wiec nie mam porównania do konopi,jedwabiu i wełny![]()
Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®
Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB
Chusty tkane Little Frog
żeby te konopie były jeszcze jakieś ładne to juz by była chusta idealnaale i tak uważam, ż eto najlepsza chusta pod słońcem
No właśnie len natur mi chodzi po głowie. wydaje mi się, że jest od eisa bardziej masywny. Choc jeśli chodzi o nośność to eis był cudowny.
jak to "lubiłam"? sprzedałaś swoje najmiększe konopie pod słońcem????Zamieszczone przez hanti
Jula 18.12.2004, Wojtek 17.01.2008
Herbata z Malinami
też mnie tknęłoZamieszczone przez polah
![]()
Hanti?????????????????????