Nyphadora, piękne indio!Wcale nie jest niebieskie, tak jak się o nim pisało tu i ówdzie
Daj znać, jak się mały obudzi i da zamotać
![]()
Nyphadora, piękne indio!Wcale nie jest niebieskie, tak jak się o nim pisało tu i ówdzie
Daj znać, jak się mały obudzi i da zamotać
![]()
slicznosci
koniecznie napisz jak sie nosi, jaka ma grubosc i tym podobne dyrdymaly![]()
Nothing you become will disappoint me;
I have no preconception that I'd like to see you be or do.
I have no desire to foresee you, only to discover you.
You cannot disappoint me.
Aska - mama Kajetana (19.10.2007)
nosi sie rewelacyjnie, jedyna wada - na plecaczek jest zdecydowanie za dlugie(byl tylko jeden rozmiar - 6 i w dodatku baaaaardzo dluuuugie 6, dluzsza od moich innych chust w tym rozmiarze)
nie wiem za bardzo co napisac, bo ja nie mam porownania - jedyne indio jakie macalam do moje wlasne pistacje... no coz, sprobuje![]()
faktycznie jak na nowa chuste nie jest sztywne, troche szorstkie w dotyku, ale nie drapie
co do grubosci to naprawde nie umiem sie wypowiedziec
jest naprawde przepiekne...![]()
jeszcze cos - spedzilam dzisiaj sporo czasu na szukaniu tych bledow i znalazlam jedno miejsce gzie niebieska nitka jest ciut grubsza (ca. 2 na 3 mm)![]()
Długa 6, powiadasz? Hmmm... też wzięłam 6, bo 5 już nie było i ogonami pewnie będę ziemię zamiatać. A ten zapas długości nie wynika z tego, że wełna po praniu się kurczy?
Jezeli wypierze sei w odopowiedniej temperaturze, to welna nie ma prawa sie skurczyc!!! Sfilcowana welna, to inna sprawa...
Ja wzielam 5, bo mam len 6 i troche jednak ten rozmiar na mnie za dlugi. A jeszcze do tego zaczynam pomalu mojego chusciocha wsadzac w plecaczek to juz wogole ogony mialam wloczace sie pol metra za mna po ziemi (w takim najprostszym plecaczku).
Corcia 09.07.2006 i Syneczek 30.06.2008
Nymphadora, gratuluję pięknego nabytku![]()
..
Przyszła wełenka![]()
Kolor piękny, żaden tam róż, tylko ciepła, jasna czerwień. Niestety 6 trochę mi się ciągnie... Ale może na zimową kurtkę będzie w porządku. Chusta jest ciut szersza (ma 72 cm). Jedwab po praniu jest dużo węższy, bo mój ma 67 cm.
Chusta się moczy w szamponie a ja nie mogę się doczekać pierwszego spaceru![]()
gratuluje nabytku!Zamieszczone przez yena
![]()
no to się doczekać nie mogęZamieszczone przez yena
![]()
Jula 18.12.2004, Wojtek 17.01.2008
Herbata z Malinami
Zdjecia, zdjecia poprosze!!!
Moja pewnie dopiero w przyszlym tyg. dotrze.
Corcia 09.07.2006 i Syneczek 30.06.2008
Wiecie co, szukałam swego czasu zdjęć Indio Tiefblau. Doczytywałam wtedy, że skąłda się z trzech nitek białej, niebeiskiej i czarnej, ale nigdzie nie mogłam znaleźć takiego zdjecia, żeby to zobaczyć. I chyba udało mi się takie zdjęcie zrobić
Wstawiam jako link, bo po przeniesieniu na stronę docelową można za pomocą lupki powiększyć sobie to zdjęcie i dokładnie widać, a jakich kolorów się składa
http://www.decoraliki.pl/files/indio-ti ... 5B1%5D.jpg
Poglądowo (bez wnikania w kolory nitek) wygląda ono tak:
![]()
PiękneDzięki za fotki
![]()
sliczne zdjecia, faktycznie super widac nitki
a ja dzisiaj w koncu odebralam przesylke i jestem zakochana w jedwabiu! chusta jest tak piekna, szlachetnie bezowa - baaardzo mleczna kawusia. Jestem zachwycona chusta przed praniem, zobaczymy jak bedzie po
Zdjecia moze uda mi sie zrobic jutro
Agata - Hashimotka, mama Macka (Styczen 2008) i Julia (maj 2014)