Z krzyżem i chestbeltem. A chestbelt i tybetańskie wykończenie to nie jest to samo?![]()
Z krzyżem i chestbeltem. A chestbelt i tybetańskie wykończenie to nie jest to samo?![]()
Linda ciemna nie była, ale mnie to zdziwiło bo myślałam że chusty nie farbują![]()
Lemonka to nie to samo![]()
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
Moje Koralle też Julkowego jednego pajaca podbarwiło na różowo, ale nic innego (mimo, iż prałam z jasnymi), a i to zeszło z pajacyka przy następnym praniu. Ale też się trochę zdziwiłam... dodam, że piorę w 30 stopniach zawsze.
Hanti dziękiNo to teraz muszę poszukać o co biega
![]()
lemonka - chestbelt (krzyz) zawiazujesz zanim zalozysz poly chusty na dziecko - w ten sposob mozna sobie pomoc zeby chusta sie nie luzowala, a tybetanskie robisz na koncu, dociagajac tym niejako wiazaniePoszukaj w instrukcjach, albo w filmikach na youtube!
Agata - Hashimotka, mama Macka (Styczen 2008) i Julia (maj 2014)
Indiofilki kochane, poradźcie. Zastanawiam się cichutko na jaki kolorek farbnąć Eisa z lnem. Jakoś po farbowaniu Teesty zapałałam miłościa do Aqua Marine? Myślicie, że to zda egzamin? Chciałabym, żeby to wyszło jak Lana Mint.
też mam eisa i też mnie okresowo kusi żeby go farbnąćZamieszczone przez kajkasz1
IMO ta niebieskawa nitka jest tak jasna że każdy kolor powinien ładnie wyjśc - no może oprócz jasnych ciepłych (róż,beż,pomarańcz). Turkusiki i zielenie będą na eisie piękne. osobiście sie skłaniam do brązu bądź oberżynki - ale ilekroć wyciagam tę chuste to stwierdzam że kurcze ma swój urok i jakoś farbowanie odwlekam
Będe czekać na newsy w sprawie farbnięcia eisa![]()
kasia, mama trójki ('99, '01, '07)
już wiemz marzeń realnych jeszcze tylko jednego indio pożądam
![]()
naturalnie ciemniejącego brązu![]()
z tych NIErealnych to bym jeszcze kilka przytuliła![]()
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
Hanti to życzę Ci przytulenia tych kilku![]()
Kamilek - 16 marca 2006
Julianek -25 października 2007
My soul is painted like the wings of butterflies...
A kiedy mozna oczekiwac nowych limitowanych wersji?
jestem jednostką indiospełnioną (no prawie)
właśnie przyszła do mnie przecudnej urody wełenkatelepie się w pralce, a ja cierpię katusze bo jestem chora i na spacer sobie w niej nie pójdę
![]()
Fotki będą jak się wysuszyale pięęęęęęęęęęęęęęęekna jest
mam już konopie, len (50 %), wełenkę, bawełny limitowane i bawełnę ze stałej ofert, czegóż mi więcej potrzeba ? ....................... a tak, kaszmiru![]()
wełenka w pralceZamieszczone przez hanti
![]()
![]()
grunt to mieć sprytną pralkę z programem do wełnyZamieszczone przez pasja
nawet płaszcz wełniany już się z nią zapoznał i krzywdy nie robiła
![]()
Hanti kochana, moze wyciagnij te welenke z pralki! Na pewno przed wirowaniem! Ja welenke piore tylko recznie... bo nie chce aby sie sfilcowala...
Tez mam nowa pralke (hoover) z funkcja prania welnianych rzeczy, jedwabiu.. ale balabym sie wyprac welniana chuste w pralce.. wole recznie i delikatnie mieszac lapkami. Welna nie lubi zmiany temperatur i wirowania, gwaltownych ruchow... N
mam pralkę inteligentniejszą od siebie wyposażoną w program do prania wełnyZamieszczone przez hanti
![]()
ale indio z wełną prałam ZAWSZE w rękach.
jak prawi Linda - żeby się nie sfilcowało.
już wyprana, nie ucierpiałaprogram dla wełny bazuje na baaaaardzo delikatnych półobrotach, bez wirowania
poważnie od dawna piorę wełniane rzecz w pralce i nic się nie filcuje
bardziej zastanawia mnie prasowaniechust wełnianych nie prasujecie, prawda ?? bo jakoś nie wyobrażam sobie żebym miała ją żelazkiem potraktować
Prasuję, prasuję, koniecznie
Piorę ręcznie w zimnej wodzie.
Moj malz wczoraj przylecial z UK... przywiozl dawno wyczekiwana welenke.. indio terra. Chusta bardzo mila w dotyku, brazow co prawda nie nosze.. ale to nie jest taki znowu brazTerra jest o 3 cm krotsza niz pozostale indio, ma 63 i pol cm szerokosci... ale nie wydaje sie byc sfilcowana, a widzialam juz 3 sfilcowane welenki.... Dzis wieczorem czeka ja delikatne moczenie w wool wash, powinna sie po tej kuracji zrobic jeszcze bardziej milutka. Oto kilka fotek:
moj mlodzieniec. w towarzystwie indio:. od lewej terra, potem lavendal i moje lila z bialym...
![]()
Jejku aaaale sliczna![]()
![]()
![]()
No i wy jak zwykle cudownie na zdjeciach wyglądacie
Ala (15.04.2007) Martyna (18.04.2011) i 2 Maluszki[*]