A ja do Nitki dzisiaj pisałam, żeby mi go zmierzyła![]()
A ja do Nitki dzisiaj pisałam, żeby mi go zmierzyła![]()
Ja też chcę wełenkę...![]()
Kamilek - 16 marca 2006
Julianek -25 października 2007
My soul is painted like the wings of butterflies...
czy ktoś kuma po niemiecku? jest tu coś napisane o tym, że chusta jest węższa?
http://cgi.ebay.de/Didymos-Tragetuch-Gr ... 286.c0.m14
nic nie ma o szerokości.
jest za to napisane: o długości, o tym, że można tej długość (4,7 m.) używać do rozmiaru konfekcji 42, o tym, że nie ma zwierząt w domu i o tym, że sprzedawca nie daje nakazanej niemieckim prawem handlowym dwuletniej rękojmi (nawet na towary używane).
to tyle mojej znajomości szwabskiego.
do uslugZamieszczone przez hanti
![]()
no wlasnie chyba jest juz spakowana w torbie mamy, wiec dopiero Hanti moze ja zmierzyc. Wedlug mnie ma taki sam rozmiar jak moje konopie, czy welniane aare, ale to tak tylko z pamieci fotograficznej, wiec moze sie myle...
Agata - Hashimotka, mama Macka (Styczen 2008) i Julia (maj 2014)
ach - i jeszcze przyszlo do mnie wczoraj inne welniane indio (rozowy kolor jednak mi nie do konca pasowal), ktore wlasnie podobno troche sie spralo w szerokosci - ale jest cudnie mieciutkie i wcale a wcale mi to sprawie nie przeszkadza - takze doskonale rozumiem co masz na mysli Aniu. Nawet bardziej mi sie podoba od tego poprzedniego, wydaje sie troszeczke bardziej miesiste (ale to moze akurat zalezy tez od tego w czym prane - ja nie eksperymentowalam jeszcze sama).
Aniu, przepiękna chusta! gratuluję!
Czekam na zdjęcia Was w Niej![]()
Piekny antracyt, gratuluje! Aniu czy masz odczucie, ze chusta jest sfilcowana, jezeli nie, to pewnie ta chusta jest krotsza. Ja za tydzien bede miala terra z welna, to ja wymierze i dam ci znac.
Hanti, farbowana welenka, super![]()
az mi glupio dziewczyny, zadna ze mnie indiofilka, bo mam tylko dwa i od dawna nic nie kupilamale kurcze ostatnio juz taka malo nosze!
za to, jak juz zdecydujemy sie na nowego bebisia, to z ebaya nie wyjdei z debetow
![]()
nasza nowa welenka - indio jasno-niebieskieAniu zmierzylam - sprane ma szerokosz 54 cm.
ło mój boziu to jeszcze węższe od mojego![]()
ale piękne, piękne jest!
o rany, ale cuuudooooo!![]()
![]()
![]()
![]()
Sliczna chusta, gratuluje!
piękniuchne
![]()
ale taaaaakie wąskie![]()
jak sie w takim waskim indio nosi? dla mnie 60 cm to juz tak na pograniczu jest, nie umialabym chyba wiazac takiej waskiej chusty
bardzo ladna![]()
Nothing you become will disappoint me;
I have no preconception that I'd like to see you be or do.
I have no desire to foresee you, only to discover you.
You cannot disappoint me.
Aska - mama Kajetana (19.10.2007)
Zamieszczone przez Gavagai
Gavagai[b czy to jest zwykły, prosty plecak? Z tybetanskim wykonczeniem? Baaardzo mi sie podoba takie wiązanie, jak równiutko. I chusta piekna. Wy też![]()
właśnie wyprałam coralle i pytanie mam (tak z czystej ciekawości) czy wszystkie ciemne chusty farbują ??
Ja mam same jasne, więc poza roskiem który na początku troszkę farby gubił, nie spotkałam się z tym.
Ale po dzisiejszym progresteronie ślicznie łazienka wygląda caaaała w chustachnic tylko poleżeć sobie w wannie i napawać się widokiem
![]()
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
a nie jest to prosty plecak z chestbeltem?
edit: oczywiscie, ze z krzyzem![]()
gava juz dawno to indio posiala w swiat, nie wybacze![]()
![]()
taka piekna chusta mogla w rodzinie zostac
![]()
![]()
![]()
![]()
plecak z krzyżem z chestbeltem
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
Piekny plecak, piekna chusta![]()
Hanti, ,ja pralam ostatnio indio sonnegelb, takie zolciutkie, troche zolta woda byla...
Coralle pralam juz 3 razy, nie pamietam, zeby woda jakas bardzo ciemna byla... Ale to jest 'intensywna' chusta, wiec na pewno nie pralabym jej z innymi jasnymi rzeczami.