A mi się podoba taka-niefarbowana ale może ja dziwna jestem![]()
No i czekam na wasze piekne jak zwykle zdjecia w akcji![]()
A mi się podoba taka-niefarbowana ale może ja dziwna jestem![]()
No i czekam na wasze piekne jak zwykle zdjecia w akcji![]()
Ala (15.04.2007) Martyna (18.04.2011) i 2 Maluszki[*]
Zamieszczone przez kamaal
melczur śpi.
niech śpi.
a natalia fotografka jest w szkole.
niech będzie.
To se jeszcze poczekamZamieszczone przez pasja
![]()
Piekne indio, gratuluje!
jezeli mige cos doradzic, to wypierz te chuste w wodze takiej jak do kapieli maluszka, nalej troche plynu do prania welny (wool wash, lub wool lite), delikatnie poruszaj chusta, zadnych naglych ruchow welenka nie polubi! Potem taka wilgona poluz na reczkniku na wannie i nie sobie powolutki schnie. Gwarantuje, ze bedzie milusia po takim zabiegu!
tez slyszalam, ze welenka dopiero po pierwszym praniu robi sie milusiapowodzenia i tez czekam na kolejne fotki
Agata - Hashimotka, mama Macka (Styczen 2008) i Julia (maj 2014)
fajna chuścinkapo praniu bedzie fajniejsza jeszcze... a jak Ty oceniasz Pasja- fajniejsza od wylenialych koziców???
(nie pod wzgl kolorystycznym)
chusta dosusza się. wyprałam ją zanim zamotałam amelkę. irytowała mnie sztywność tej szmaty.Zamieszczone przez Ania
po praniu istotnie - zmiękła.
kaszmir jest o połowę cieńszy i bardziej miękki od nowego nabytku
ale kaszmir należy porównywać tylko z silkiem, a nie ze zwykłą, nieszlachetną wełną![]()
![]()
![]()
![]()
co do nośności - opowiem wkrótce.
co do innych wełen - rotbuche był miękki i flanelkowaty od początku. mam wrażenie, że czerwona wełniana nitka była:
1. grubsza niż nitka w kolorze naturalnym (niedługo sprawdzę, jakie jest indio sonne terra z wełną);
2. tkana luźniej (przez co rotbuche łatwiej zaciągnąć).
to tyle pierwszych wrażeń.
dodam tylko, że indio natur mit wolle r. 5 mierzy dokładnie 4,55 m. (tyle, co r. 6)
Pasjo -piękna wełenka.Gratuluję zakupu i czekam na foty!
Wełenka ślicznaa kaszmir - taki sobie
![]()
Wypowiadam się tylko na podstawie zdjęć![]()
nie znam chusty tak nieprawdopodobnie cienkiej jak kaszmir (moze silk, ale trudno porownywac wlokno kozy z wloknem jedwabnikow).Zamieszczone przez kamaal
i miłej.
i delikatnej.
i miękkiej.
hanti to potwierdzi.
przez brak fotogenicznosci nie kupiła kaszmiru.
ale kiedy go dotknela...
kaszmir to mgla.
welna to zwir.
Pięknie napisałaś...
Może kiedys uda mi się choć pomacać te cuda.
nic dodać nic ująćZamieszczone przez pasja
od kaszmiru ręce trudno oderwać....ech długo będę żałować że go nie kupiłam![]()
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
Kaszmiru nie mialam przyjemnosc macac.. ale mam teraz dwie welenki.. indio i nino i nino bedac zakardem jest duzo bardziej delikatne, bardziej miekkie.. to pewnie dlatego, ze indio i zakardy sa inaczej tkane.
Wełenka fotogeniczną jest bardzo![]()
a po testach spacerowych z dzieckiem na łące i w lesie do_noszę, że nosi znacznie lepiej niż wełna z kolorową nitką.Zamieszczone przez czukczynska
rotbuche nie umywa się do natura.
zupełnie nie wiem, na czym to polega![]()
Fajnie, ze chusta super nosi!
Ja wczoraj w podrozy do UK testowalam swoja farbnieta terre.. Najpierw mlody byl zamotany z przodu, juz dawno go z przodu nie nosilam... Samolot mial opoznienie, a po duzej ilosci biegania po sali odpraw Etiudy, Orlando bardzo chenie wtulil sie we mnie, bo byl zmeczony i chcial sie wyciszyc. Chusta super nosi, nic nie uwiera... pieknie otula dziecko.. a do tego welenka cieplutkaW samolocie kiedy maly zasnal welna sluzyla sie kocyk... A jak juz przylecielismy na Luton, to malego zamotalam na plecach, tez bylo super! Bagaze byly spoznione, chusta jak zbawienie
Zakochalam sie w swojej farbowanej welence, milutka i naprawde odejmuje kg dziecka
![]()
ja pokochałam tę niefrbowanąZamieszczone przez Linda
a sonne - terre czyms mazniemy, lindo.
kupilam kilka kolorow procionu do jedwabiow, welen i innych mieszanek.
len rowniez bym pokolorowala.
umowimy sie, kiedy fabry przybeda z usa, a ty z gb![]()
sie zgodze z Toba LindoZamieszczone przez Linda
nino z welna bardzo mnie zaskoczylo swoja cienkoscia wlasnie, jak popatrze na nie pod swiatlo to wydaje sie byc wrecz przezroczyste. nosi cudownie
niestety w niedziele sie z nino rozstaje, poleci do Polski![]()
![]()
jak na zlosc na TBW susza, nino z welenka niet
![]()
Nothing you become will disappoint me;
I have no preconception that I'd like to see you be or do.
I have no desire to foresee you, only to discover you.
You cannot disappoint me.
Aska - mama Kajetana (19.10.2007)