Pokaż wyniki od 1 do 20 z 24

Wątek: czy chustomamy usypiaja swoje dzieci tylko w chustach?

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar brikola
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

moje dzieciaki zasypiają w łóżeczkach, bez dodatkowych atrakcji, poza mamą obok. Czasem głaszczę młodego po głowie (Jaga zasypia całkiem samodzielni, po czytaniu) czasem nie muszę byc w pokoju nawet. Czasem też zaśnie mi przy cycu jak miał dziań pełen wrażeń. W chuście zasypia nam w dzień, z reguły na spacerach.

generalnie jestem z tych co uważają, ze nauka samodzielnego zasypiania jest bardzo pożyteczna. Ale były takie 2 razy kiedy było juz późno a młody dokazywał i udało i się wtedy ululać Go w chuście

Chustomanka Awatar jana
    Miejscowość
    wrocław

Domyślnie

niestety mój młody zasypia prawie TYLKO w chuście (16 mies.)
    był taki czas kiedy zasypiał sam zupełnie w lozeczku, zmieniło mu sie jak zeby daly o sobie znac i tak już zostało
    Czasem jak jest baaardzo zmeczony i padajacy kłade go obok siebie, przytulam, głaszczę po główce i zasypia, ale to rzadkie chwile, bo zwykle zaraz wstaje i buszuje bo lozku

Chustofanka Awatar aninka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Dzieci mają nadzwyczajne przywiązanie do rytuałów, przynajmniej moje ma.
    Bo zasypia wieczorem w łóżku, najpierw jak chce to dostaje pierś (ale nie zawsze chce), potem czytamy książeczkę, cicho nucę kołysankę, trochę się pokręci i śpi.
    Za to w dzień - położenie się z nią w łóżku i próba uśpienia na drzemkę, nawet się nie zaczyna, jest wiercenie się schodzenie z łóżka, i wielki ryk jak kładę z powrotem, albo od razu na wstępie wielki ryk. Nie pomaga zasłanianie okien i sprawianie wrażenia że jest noc.A tak bym chciała czasem położyć się z nią w dzień do łóżka i zdrzemnąć się, szczególnie po kiepsko przespanej nocy...
    Więc w dzień usypiamy się tylko w chuście/wózku - obie rzeczy akceptuje.
    Ale już odkładania z chusty do łóżka - nie.
    I nie wiem już jak to jest, łóżko jest wrogiem w dzień i fajnym miejscem do zasypiania wieczorem. Da się to zmienić?
    Ania-mama Magdy (10.05.2008)

Uprawnienia umieszczania postów