my na razie tylko z przodu, bo dziec ma dopiero 3 miesiace.
my na razie tylko z przodu, bo dziec ma dopiero 3 miesiace.
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
raz tak, raz tak, na spacerach rowniez na plecach, ale glownie w MT, chuste ciezko mi na kurtke dociagnac.
dialog mojej babci z moja ciotka![]()
B: wiesz, Dominika wiąże dziecko...
C:![]()
jak WIĄŻE???
B: naa, wiesz, jak sie uda
![]()
![]()
(ciocia przerazona , bo myslala, ze dziecko do czegos przywiazuje, a babcia probowala jej przekazac, ze wiaze z tylu, z przodu i na biodrze![]()
![]()
![]()
)
Jaśnie Pani - boskiehi hi - aż splułam monitor... "jak się uda:
![]()
http://www.chusty.com.pl - Babylonia, Bebina, Didymos, Gabi, Lana, Lenny Lamb, MaM, Merry Carry, NatiBaby, Storchenwiege
Doradca po kursie dla zaawansowanych Trageschule Dresden
Jasnie Pani![]()
![]()
![]()
![]()
Franek 07.05.2007 , Ewa i Hania 15.11.2009
LennyLamb - chusty tkane, elastyczne , nosidełka mei-tai i ....
Dwa ssaki w akcji więc jeśli chcesz się ze mną skontaktować podaję maila asia [et] lennylamb.com
a my głównie z przodu, mała ma 5 miesięcy i jakoś mi tak wygodnie ją mieć z przodu. widzę czy jej sie uleje czy śpi, mogę jej naciągnąc chustę na główkę, czasami na boku, po domu. ale zaczynam motać plecaczek wiec myślę, że i kiedys dojdziemy do wprawy
w moim przypadku, sposoby motania zależne głównie od wieku dziecka, jak na razie![]()
Kubuś - 08.10.2003, Iga - 18.09.2007
"żaden wariat nie jest wariatem jeśli przyjmiemy jego racje"
Z przodu,plecaczek nie wychodzi.Tylko raz się udało jak mąż pomógł.i wtedy było fajnie.Sara też zaowolona była.
od 12 lat:wiosna '07,zima '09, jesienna '11 i letnie'13 wiosna'18
Doradca Noszenia ClauWi®
ja wymiennie, ale coraz mniej z przodu, bo mam wrażenie ze małej trudniej z przodu wysiedzieć;
a zreszta na spacerze to głównie w wózku ostatnioale czekamy na lepszą pogodę
aldabrano my tez wózkujemy glownie odkad przemarzlam w chuscie i sie rozchorowalam
( to chyba byl pozny listopad)
a fran juz taki ciezki ze z przodu nie da rady na dlugie spacery. Ostatnio sie odwarzylam i jak bylismy w kinie to po CH w MT na plecach maszerowalismy, ale maly zasnal i tak mu glowka zwisala
![]()
![]()
a ja nie moglam nic z tym zrobic bo rece za krotkie
... musze chyba jakies inne MT z wiekszym zaglowkiem nabyc
i poczekac do lata
![]()
Franek 07.05.2007 , Ewa i Hania 15.11.2009
LennyLamb - chusty tkane, elastyczne , nosidełka mei-tai i ....
Dwa ssaki w akcji więc jeśli chcesz się ze mną skontaktować podaję maila asia [et] lennylamb.com
ja nosze tylko na plecach.. czasem na biodrze na szybko..
ale prawda jest taka - styl noszenia zmienia sie z wiekiem![]()
Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl
a ja dumnie mogę zaznaczyć, że nosze zarówno na plechach jak i z przodu. Bo plecaczka się nauczyłam niedawno
.
Wcześniej chyba faktycznie było dla nas za wcześnie. Jak teraz próbowaliśmy to Maciuś grzecznie leżał na plechach [tylko trochę się włosami interesował] i pozwolił zamotać, a wcześniej to się wiercił, kręcił, utrudniał itp![]()
My póki co nosimy się tylko z przodu (mała ma 4,5 m-ca) i tylko w kieszonce.
Jutro wybieramy się na spotkanie chustowe i planuję opanować 2x, a w kwietniu będą warsztaty, więc i na plecaczek kolej przyjdzie.
Aga, nie z wiekiem, haha, tylko z wagą. Ja myślałam, że będę wiecznie z przodu nosić, a jednak Kubowe kg wymusiły na mnie plecaczek.
a ja nie umiem plecaczka, na ostatnich warsztatach Ania wystraszyła się przy próbie zawiązania. moze za dwa tygodnie się uda.
Aga mama Ani, 29.07.2007
Czekamy na marcowego chuÂścioszka.
Wlasnie przed chwila bylam z Malym u znajomej, gdzie na wyjscie zawiazalam nas w plecaczek. Nawet sie nie obejrzalam, a Lovre juz zawiazany. Przyszlam do domu, popatrzylam w lustro i niefachowym okiem stwierdzilam, ze jestem boska- plecaczek wyszedl! I to bez zerkania w lustro w czasie wiazania! Hura! Moze sie odwaze nas motac w miescie...
![]()
ja tak jak 46 % was (tak wynika z ankiety) - na brzuchu.
ale tusia jest za mala na plecaczek, jak zacznie sie lato - damy czadu.![]()
==========================
malgosiak - mama NIKI (listopad 2002) i
TuÂśki (listopad 2007)
My nosimy synka z przodu.
Plecaczki są super tylko jak wtedy całować w czółko???????
![]()
ja noszę z przodu i na plecach w zależności od potrzeby. Na wyjścia poza dom z przodu, do usypiania z przodu, do sprzątania w domu na plecach.
Agnieszka 24.08.2003
Aleksandra 07.07.2007