dzięki za przypomnienie, tak na to też poluję![]()
12 kg klocuszka to kazdy przewiewny MT np lniany uniesie.
Mielismy takiego przepięknego od Gosi Nubik, dla mnie to przede wszystkich wygoda przy biegajacym maluszku ogrooooomna była,
a co do chusty to dla mnie do uniesienia 12 kg i wcale latem nie grzała
LANA ukochana najlepsza była.
przyznam, że dla 12 kg to wzięłabym pawie picikoli ze straganu. wiem, że to powyżej 300 zł., ale chusta jest cienka i pieknie nosi ciężkie klocuszki. a jednak dziecko będzie coraz cięższe![]()
Nie tak.
Nie teraz.
Nie w ten sposób.
Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
To, co nieuchronne
Jest potwornie przedwczesne.
Powinno przyjść dopiero później.
Jutro. Za rok. Za sto lat.
[Gerhard Zwerenz]
Z letnich mam:
-krótkiego Vatanaia - da się nosić.
-bawełniane stare Nino, bardzo cieniutkie - ja je bardzo lubię, choć nie jest super nośne.
-Purpura z lnem, który jest supercienki, ale jeszcze go nie wypróbowałam, więc o nośności się nie wypowiem.
Przy starszym dziecku na lato według mnie przydaje się krótka cienka chusta na krótkie dystanse, żeby dała się łatwo zmieścić w torbie i szybko wrzucić na plecy i zdjąć. i jakiś dłuższy kawałek solidnej szmaty na dłuższe wędrówki, żeby się dało zawiązać plecak z krzyżem
Pozdrawiam anifloda mama H. (10.08.2003), K. (25.11.2006), M. (31.07.2009) i L.(10.06.2012)
W Poznaniu też nosimy!
anifloda kontra nitki
ja bym tez polecala pawie
zeby spelnaily wszytskie warunki to takie do 300 zł
jeszcze cienki len (eis) ew. indio jedwabne, ale w trej cenie to tylko pół chusty da rade
ja przy 10 kg wysiadlam przy vatku
babylonia fajna, taka "zimna" ale tez z 10 kg ciezko mi bylo
Perły z tego co czytałam są sporo grubsze niż poprzednie bambusy...
Pozdrawiam anifloda mama H. (10.08.2003), K. (25.11.2006), M. (31.07.2009) i L.(10.06.2012)
W Poznaniu też nosimy!
anifloda kontra nitki
To ja o tym pisałam.Nie użyłabym słowa "sporo", ale nie są tak cienkie jak bambusy diamentowe. Czekam na upały, żeby przetestować perełki.
![]()
Jeśli to ma być wyjazd w ciepłe kraje, to przy takim dziecku ze wszystkich bambusów wzięłabym diamentową szer. 70 cm. Niedługo dojadą brakujące turkusy i beże.