Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: kangurek-gdzie na video?

Chustofanka Awatar app7

Domyślnie kangurek-gdzie na video?

Dziewczyny pilnie poszukuję filmiku na video z wiązanim kangurka. Miałam kiedyś zapisane takie fajne z francuskojęzycznej strony(peau chyba???), ale mąż mi porobił porządki na komputerze i nie moge znaleźć. Dla ułatwienia dodam, ze na tej samej stronie był też wideo z wiazana prostego plecaczka.

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

http://www.femininbio.com/maman/vide...le-ventre.html ten??

imo trochę na nim błędów jest ( na ramionach nie powinno się zostawiać tyle materiału, bo po pierwsze blokuje ruchy a jak podniesiesz ręce i zdejmiesz z ramion materiał to luzujesz górną krawędź..
    ale w sumie chyba najlepszy w sieci

Nymphadora
    Guest

Nymphadora
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aga Zobacz posta
    http://www.femininbio.com/maman/vide...le-ventre.html ten??

imo trochę na nim błędów jest ( na ramionach nie powinno się zostawiać tyle materiału, bo po pierwsze blokuje ruchy a jak podniesiesz ręce i zdejmiesz z ramion materiał to luzujesz górną krawędź..
    ale w sumie chyba najlepszy w sieci
    Aga a widzialas ten przeze mnie zalinkowany? Co o nim myslisz?

Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

ten fajnie pokazuje sposób krzyżowania i odwijania i dokładne dociąganie chusty.. bardziej mi się podoba

oczywiście mam zastrzeżenia - nie podoba mi się sposób wkładania dziecka do chusty ( pod pachy!) i wydaje mi sie niepotrzebne układanie chusty na sobie a potem dziecka ( IMo lepiej dziecko - zwłaszcza malutkie- układać od razu z chustą na sobie) ale reszta super
    połączyć oba filmiki i mamy genialną instrukcję
    najbardziej mi się podoba jak pod koniec "twojego" filmiku z krzaków wychodzi młody człowiek

Chustonówka Awatar jolka
    Miejscowość
    Hamburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nymphadora Zobacz posta
    to jest w mojech oczach najlepszy video. tu wlasnie bardzo dokladnie sie wszystko ulorzy. sa 3 morzliwosci dziecko to chusty dac w kanguru, to jest jedna. taksamo idzie dziecko od poczatku w chustcie zacznac wiasac, i dalej dak jak w video. noja, posatem sa duzo mozliwosc jedyne kroki wiasania ruznie zrobic, te video jest stare, sa nowe pomysly juz snowu.

te francuske video ma naprawde bledy, jak aga juz mowila.

(zrozumiaj to ktos?)
    pszeprascie, okropnie po polsku muwie i pisze - niestety juz dlugo nie zyje w polsce!

Chusteryczka Awatar macierzanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nymphadora Zobacz posta
    Sama się na nim uczyłam. Czytelnie, dokładnie wszystko pokazane.

Chustofanka Awatar app7

Domyślnie

Tak, dokładnie ten
    Dzięki dziewczyny, jesteście Wielkie, mówisz i masz.
    Ten drugi też jest fajny

Chusteryczka Awatar Musli
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

ten fajnie pokazuje sposób krzyżowania i odwijania i dokładne dociąganie chusty.. bardziej mi się podoba

oczywiście mam zastrzeżenia - nie podoba mi się sposób wkładania dziecka do chusty ( pod pachy!) i wydaje mi sie niepotrzebne układanie chusty na sobie a potem dziecka ( IMo lepiej dziecko - zwłaszcza malutkie- układać od razu z chustą na sobie) ale reszta super
    połączyć oba filmiki i mamy genialną instrukcję
    najbardziej mi się podoba jak pod koniec "twojego" filmiku z krzaków wychodzi młody człowiek
    Aga a jak inaczej dziecko podnosić? Dodam duże dziecko... Ja Alka łapię za tułów i na ramię...
    nie ma mnie, wracam w niedzielę

blog http://szandorowemusli.blogspot.com
    dziergadełka http://musli-ruszyczmiejsca.blogspot.com

Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

podnoszac dziecko powinno się starać aby maluch miał jak najwięcej kontaktu z podłożem i nie robić nic gwałtownie- trzeba też pamiętać aby ruchy, które eykonujemy choć trochę przypominały takie, które sami ( jako dorośli) wykonujemy naturalnie - mało kto umie tak "polecieć" do góry - podnosząc dziecko należy tak je "obracać" aby jak najbardziej naśladować ruchy dorosłego ( robiącego to samo) czyli jak podnosimy do góry róbmy to przez bok .. idealnie pokazują to moim zdaniem fizjoterapeuci NDT bobath - np na tym filmie Paweł Zawitkowski. http://www.edziecko.pl/wideo_edzieck...emowlecia.html

generalnie nikt krzywdy dziecku nie zrobi podnosząc pod pachy ale jakoś moim zdaniem lepiej dziecko powoli układać zapewniając mu jak najmniej stresu podczas podnoszenia, układania i wiązania

Musli - a wielkoluda 11 miesęcznego to podnoś jak chcesz takie maluchy to przecież uwielbiają wszelkiego rodzaju "latania" - ino pamiętaj aby za ręce nie ciągnąć coby ze stawu barkowego nie wyrwać ;D

Chustopaleozoik Awatar zulam

Domyślnie

Ich jest dwóch, czają się w krzakach, robią podchody i na końcu jeden się ujawnia

Uprawnienia umieszczania postów