Welur bordo spoko wyglądaNiebieska flanela z kratką jako druga wersja.
Pisałam o jasnych, bo moje doświadczenia z ciemnymi są kiepskie, to się jednak pierze czesciej niż zwykłe ciuchy (no jak bieliznę) więc się szybciej kolor spierze niż z czegoś innego, zwlaszcza jak ja wrzucam a 60o a potem do suszarki, na fotce może widać jak skonczył ładny swoją drogą wzorek liściasty na czarnym.
Póki co od ciałamiałam wszystko białe poza tym szarym welurkiem a on się odbarwił, no jak ciemne wkłady w czarnych majtkach, natura u te rzeczy. Ale motylkami nie wzgardzę, śliczne sązłóż jak ci się Kasiu będzie widziało, może z frotą w środku, zobaczymy jak to się sprawdzi
Edit- coś mi sie fota nie ładuje, moze później...
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
Majka, podesłałam pw na messg.
Jak Wy te podpaski pierzecie? W pralce? Pojedynczo? Zbieracie przez kilka dni?
Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
A 2008, H 2009, M 2012, I 2014, M 2021
Przepieram ręcznie w zimnej wodzie po użyciu i odkładam do prania w pralce (w sensie do brudownika) w 40, częściej w 60st
Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
No w końcu załapało mi zdjęciechciałam wstawić co się stało z czarną wkładką w praniu, chociaż rzecz jasna to pokłosie prania w 60oC bo jednak strona od ciała jest biała i wybierałam do prania z białymi, pewnie jakość materiału też jest nie bez znaczenia ale z czarną bielizną to ja bez wkładek zawsze miałam problem z odbarwieniami, no denerwowało mnie to więc jakoś zostałam przy jasnych.
Zulam ja mam 50%czarnych 50%cielistych, a wszystkie laserowe więc to co one mają w kroku to nie na wiele się zdachętnie zobaczę czy pojawi się coś w ciemnych barwach, bordo może być ciekawe
![]()
Rafandynko ja używam tylko wkładek, zapinam, czasami spinam w kostkę i wrzucam do kosza z brudami i tyle, do prania jak przerzucam to czasami je rozpinam a czasami nie, w suszarce jednak rozpinam już... Koleżanka ma wewnątrz kosza na pranie podwieszony woreczek siateczkowy do ktorego wrzuca wkładki a potem cały woreczek do prania, ale widziałam też że dziewczyny trzymają w wiaderkach z pokrywką np takich a la na proszek czy kocią karmę![]()
![]()
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
Dziewczyny kochane, po dzisiejszym dniu ogłaszam kapitulację w temacie weluru. Uszyłam komplet dla Zulam i dla Paprotki i to by było na tyle. Moja obecna maszyna nie chce szyć nawet na podwójnym transporcie, a na nową muszę poczekać aż dopłynie do Polski czyli pewnie jeszcze miesiąc.
Wow, ale fajnie! Super sprzęciory - szaleństwo! Sama będziesz je wykorzystywać? Czy Más gogos jeszcze do szycia? Ja mam Jacusia A4 - pruje jak czołg. Martwi mnie tylko, że nie wykorzystuję potencjału tej maszyny... Nie sprzedam jej, bo w życiu sobie takiej nie kupię, ale chętnie miałabym coś prostszegoi renderkę też!
Wysłane z mojego MI MAX 2 przy użyciu Tapatalka
Kasiu, czy będziesz miała w stałej ofercie czy teraz trzeba myśleć i zamawiać
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
Maryś, będę miała, bo mi się spodobały, ale pomyślę jak łączyć pipip welur z Pulemdużo lepiej idzie pul z flanelką i równo ciągnie.
nawet bym wolała z flanelką
Ja chyba tez. Za moment będę mogła przetestować![]()
A takie wkładki ale z pulem też są w planie?
Żeby to było cienkie i nieprzeszkadzajace ale jednak pul na wszelki wypadek![]()
Ania
2008, 2011, 2013, 2018
Kreseczko nawet już są. Jutro pokażę![]()
Komplecik dla Paprotki gotowy. Dłuższe i krótsze podpaski i wkładki laktacyjne
I komplet dla Zulamka - wkładki pul + flanela, pul + welur.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ostatnio edytowane przez mama_na_szóstkę ; 15-04-2021 o 14:20