eM. szylam kiedyś chyba dla Agny. Poszukam zdjęć. Masz pomysł jakiej wielkości miałby być, w jakich kolorach? Z chusty czy z tkaniny?
eM. szylam kiedyś chyba dla Agny. Poszukam zdjęć. Masz pomysł jakiej wielkości miałby być, w jakich kolorach? Z chusty czy z tkaniny?
Podusia![]()
Kasiu![]()
2007, 2009, 2016
Ane, tak sobie pomyślałam, ze podusie zawsze można zabrać ze sobą, nawet do wózkajest cienka, ale milusia
eM. odgrzebalam. To był mały portfel do kompletu z torebką. Pomyśl jaki Ty byś chciała
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
No właśnie nie za duży, żeby mi się zmieścił do tej torebki od Ciebie
W kolorach niebieskich i może na zewnątrz chustowy, a w środku materiał albo cały chustowy. Jaki byłby koszt?
A03.2017
M11.2020
eM. nie Em
60 zł jeśli tylko wierzch chustowy, cały 80. Do chust się muszę się dogrzebać, dawno nie korzystałam z tego pudełka i nie pamietam co mam w niebieskosciach.
Ale słodki ten portfeliki torebka zresztą też
![]()
Wysłane z mojego MI MAX 2 przy użyciu Tapatalka
Dzięki muzoTo było sto lat temu, ale tez mi się podobał ten komplet.
W międzyczasie dostałam zdjęcia maty dla malucha. Początkowo miałam wymienić materiał na cztery wypełnienia pośrodku, ale udało się uszyć pokrowiec w całości od nowa. Kilometry zamków i szycie po omacku. Gąbki były u forumkiNa szczęście udało się wypełnić nowy pokrowiec.
![]()
Kasiu :*
A pamiętasz może mniej więcej wymiary tego portfela? Z chęcią zobaczę co tam masz w niebieskościach i wtedy wierzch chustowy bym chciała.
A03.2017
M11.2020
eM. nie Em
Po rozłożeniu na długość wchodziły banknoty, a poprzek karty. Jeszcze usypiam Zu, wiec nie mam jak zmierzyć, ale za chwilkę się wymknęwyjęłam pudło ze skrawkami, to tez coś poszukam.
edit: a jednak padłam![]()
portfel złożony i zapięty mógł mieć ok. 12x12 cm. Przegródek na karty postaram się zrobić więcej.
Zbiorczo zebrałam niebieskości, turkusy i szarości. Oscha lepiej wyglada po lewej str. Srebrny z granatowym obloczkiem.
![]()
Ostatnio edytowane przez mama_na_szóstkę ; 30-05-2020 o 11:35
O, bo na zdjęciu wydaję się malutki, dlatego zapytałam, ale z drugiej strony muszą się mieścić banknoty to za mały nie mógł być
Dla mnie ważne żeby dużo monet się mieściło bo wiecznie się jakieś uzbierająkarta i dowód
no i banknoty oczywiście też.
A ten ze zdjęcia ma dwie przegródki na karty, dobrze widzę?
Chyba coś z tych szarości bym może wybrała, tylko nie wiem na który się zdecydować. U mnie zdecydowanie wyobraźnia leżyTa oscha, ten obok niej na prawo i u góry - lewy róg, na któryś z nich bym się zdecydowała. Myślę, że idealnie by pasowały do torebki w koła zębate
A to na górze to co to? To po lewej?
edit:
przejrzałam jeszcze wątek w poszukiwaniu inspiracji i chciałam zapytać czy masz może jeszcze jodełkę?
Ostatnio edytowane przez eM. ; 30-05-2020 o 12:54
A03.2017
M11.2020
eM. nie Em
Ten ze zdjęcia ma na pewno 3, a może i cztery, bo jeszcze pod bilonem, ale mnie by nie wystarczyło, dlatego z góry zakładam, ze musi być więcej
obok oschy są szare fale didka, to u góry po lewej to mega elegancki didek, ale nazwy nie znam. Wrzucam zdjęcie z bliska. Jeśli pytasz o jodełkę tęczowa z czarnym wątkiem, to mam
![]()
A mi byś zrobiła portfel z takiej tęczowej jodełki starczyłoby jeszcze na mnie? A jak nie to może masz inne?
Mi się marzy taki model żeby był na karty, monety, papierki i telefon Podobny do tego w linku z tym że żeby był zapinany na suwak dookoła:
https://pin.it/5zNNE5L
Ostatnio edytowane przez murmle ; 30-05-2020 o 16:35
Murmle, tak, jodełki mam sporo. Chcesz tez taki jak wyżej na zdjęciu - kompaktowy?
Nie umiem linku poprawnie skopiować
O taki kształtem:
https://images.app.goo.gl/2wCQBRBkMzjEvJFa9
Teraz się chyba udało
A pokazałbyś z oddali trochę zdjęcie tego materiału W jodełkę chustowego?
O tak o wyglada z pewnej odległości:
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ok
A dałoby się żeby z przodu po zewnętrznej stronie portfel miał kolor od turkusowego zaczynając od prawej strony?
I żeby był sztywniejszy ale dało się go uprać?
I ile kosztowałby taki portfel?
Ostatnio edytowane przez murmle ; 30-05-2020 o 17:13
Ach, to teraz mam problem. Kurcze, muszę chwilę podumaćBo ta jodełka jest piękna. Tylko ja bym wolała mniej pomarańczowego, więcej różowy, niebieski, żółty. Coś jak z tych torebek dla genii, ta po prawej. Dobra, muszę pomyśleć chwilę
![]()
A03.2017
M11.2020
eM. nie Em
Murmle, zawsze usztywniam czy to torebki, czy takie pierdolki jak portfele. Mam wigofil, jest do tego idealny.
i dla Was obu info - w jodełce nie ma turkusu. Jest butelkowa zieleń. Piękny odcień, ale jednak zielony. W połączeniu z czernią może sprawia wrażenie turkusu. Trochę inny odcień niż mata do krojenia, ale jednak
wrzucam zdjęcia z tapa, wiec za moment zbliżenie z zielenią i turkusem z didka, a później symulacje wielkości portfeli i przebiegu kolorów Na dużym i małym. Oba złożone tak jak do torebki.
Albo tak
Murmle, duży 75 zł
Ostatnio edytowane przez mama_na_szóstkę ; 30-05-2020 o 17:35
Idealnie!
A może być suwak po całości zapinający portfel i ranty zaokrąglone i te wszystkie kieszenie jak na linku:
-Z suwaczkiem na monety
-na karty
-na papierowe pieniądze
-na komórkę