Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1435

Wątek: Doux-Doux - Kardigany na wiosnę, Bluzy z kapturem

Mieszany widok

Chustopróchno Awatar muzakate
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Kasiu, powiedz, jaki masz autorski sposób? Podzielisz się? Proszę
    Mój syn drze spodnie na potęgę... Naklejam łaty, ale po pierwsze to nie trwałe, a po drugie drogie... Podklejasz coś od spodu i potem stebnujesz miejsce w miejsce?

Generalnie - jestem pod dużym wrażeniem! Chapeau bas!

Wysłane z mojego MI MAX 2 przy użyciu Tapatalka

Chustoguru Awatar mama_na_szóstkę
    Miejscowość
    okolice Krakowa

Domyślnie

Muza, podklejam i dopiero stebnuje, dokładnie. A potem jeszcze raz podklejam, żeby szwy nie drapały Autorski o tyle, ze szukałam odpowiedniej podklejki. Znalazłam coś na wzór flizeliny, tylko taka jakby dziana. Nie rwie się w rękach. Drugi sposób to podklejenie dżinsem lub dzianiną na kleju z rolki. W przypadku łat, staram się tez przyszyć po brzegu łaty nicią w kolorze jak najbardziej zbliżonym do koloru gaci. Jeśli mi nie zależy na zatuszowaniu przetarć, wycinam łaty dżinsowe, obszywam overem i naszywam na wierzch nogawek. Mam jeszcze kilka myków na przedłużanie spodni, bo woda w piwnicy występuje u nas równie często jak dziury na kolanach
    mama_pięciu synów i córeczki od szesnastu lat na forum Doux-Doux znów na HM Sklep

Chustopróchno Awatar muzakate
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mama_na_szóstkę Zobacz posta
    Muza, podklejam i dopiero stebnuje, dokładnie. A potem jeszcze raz podklejam, żeby szwy nie drapały Autorski o tyle, ze szukałam odpowiedniej podklejki. Znalazłam coś na wzór flizeliny, tylko taka jakby dziana. Nie rwie się w rękach. Drugi sposób to podklejenie dżinsem lub dzianiną na kleju z rolki. W przypadku łat, staram się tez przyszyć po brzegu łaty nicią w kolorze jak najbardziej zbliżonym do koloru gaci. Jeśli mi nie zależy na zatuszowaniu przetarć, wycinam łaty dżinsowe, obszywam overem i naszywam na wierzch nogawek. Mam jeszcze kilka myków na przedłużanie spodni, bo woda w piwnicy występuje u nas równie często jak dziury na kolanach
    Dzięki za opis wiem co masz na myśli - spotkałam się z tym na kursie szycia. To taka jakby siateczka. Nie potrafię sobie przypomnieć nazwy... Jutro się chyba pobawię, bo kupka spodni urosla...

Wysłane z mojego MI MAX 2 przy użyciu Tapatalka