Strona 14 z 65 PierwszyPierwszy ... 46789101112131415161718192021222464 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 280 z 1435

Wątek: Doux-Doux - Kardigany na wiosnę, Bluzy z kapturem

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Karo.
    Miejscowość
    mazowieckie

Domyślnie

Super, to ja sobie popatrzę na zdjęcia (chciałabym chustowy) i jak będzie moja kolej to ustalimy szczegóły

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
    Asia - 20.11.2009
    Adaś - 08.03.2012
    Ania - 08.06.2015

Chustoholiczka Awatar murmle

Domyślnie

Czy to moje opcje podszewki? Jeśli tak to super.
    Czy można by zrobić podszewkę wielokolorową?

W sensie że kolorem wiodącym byłby granatowy a zielony ten trawiasty pomarańczowy i żółty najbardziej po prawej byłyby na kieszonki te w głębi bo pierwsze dwie też granatowe? Do tego suwak do kieszonki na monety w odcieniu tym samym co któraś z kolorowych kieszonek?
    A suwak zapinajácy portfel w jakimś odcieniu pasującym do chustowego materiału może granatowy? Albo zielony tylko w pasującym odcieniu do tego zielonego z chusty.
    Nie wiem czy nie zawiłe napisałam jakby ci to pisz.

Chustoguru Awatar mama_na_szóstkę
    Miejscowość
    okolice Krakowa

Domyślnie Doux-Doux - zapraszam! Maseczki Nowe PULe na woreczki/fartuszki #280

Zacznę od końca suwak do całości może być albo czarny, albo granatowy, a to dlatego, ze aby wszystko pomieścić łącznie z tel, muszę doszyć zamek nie bezpośrednio do chusty, tylko do odszycia. Pokażę Ci przykładowe zdjęcie. Nie znalazłam odpowiedniej grubości, bo to akurat jest przybornik z netu, ale mniej więcej wiadomo o co cho. To odszycie które na zdjęciu jest w beżową kratkę może być granatowe, jak większość wewnątrz, tak jak piszesz lub czarne, bo wątek jodełki jest czarny. Sama zdecyduj który, oba pasują. Bałabym się iść w zielony, ponieważ nie mam pasmanterii stacjonarnej, a przez net nie dobiorę odcienia zieleni z chusty. Chyba, ze chcesz ryzykowac, ale ja nie chcę dla siebie tak dużego portfela w razie jakbyś zrezygnowała
    I jeszcze, żeby doprecyzowac - zielony to czwarty od prawej?

edit: zamek na monety - od ręki mam żółty i pomarańczowy.
    Ostatnio edytowane przez mama_na_szóstkę ; 04-06-2020 o 16:45
    mama_pięciu synów i córeczki od szesnastu lat na forum Doux-Doux znów na HM Sklep

Domyślnie

Odszycie plus zamek niech będą granatowe

Tak to ten zielony

Zamek do monet żółty lub pomarańczowy czy oba mają taki sam odcień jak tych czterech kieszonek na karty w sensie pasują do nich? Jeśli tak to żolty a jeśli pasuje tylko pomarańczowy to pimaranczowy.

Pokażesz jeszcze nim zszyjesz? I ile to będzie kosztować?

Chustodinozaur Awatar franada
    Miejscowość
    BB

Domyślnie

Kasiu, nie mam parcia na chustowy, ale boję się, że sama bawełna się nie sprawdzi. Masz coś typu płótno? Jak nie to weźmiemy chustę za 60.

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
    "Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

Miejscowość
    okolice Krakowa

Cytat Zamieszczone przez franada Zobacz posta
    Kasiu, nie mam parcia na chustowy, ale boję się, że sama bawełna się nie sprawdzi. Masz coś typu płótno? Jak nie to weźmiemy chustę za 60.

Franado, samej bawełny nie dam, wewnątrz będzie lekkie usztywnienie z warstwy wigofilu, zeby to nie była szmatka mam płótno, mam sztruks, aksamit - to z takich sztywniejszych. Również kolorystycznie możemy dobrać do lisków. Jest duże pole do popisu, bo tam sporo barw poza zielenią. Daj znać tylko jakie kolory lubicie z córką, bo mam ok 10 pudel z materiałami i nie jestem w stanie wszystkiego sfotografować
    Pierwszy z brzegu dla przykładu:

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    mama_pięciu synów i córeczki od szesnastu lat na forum Doux-Doux znów na HM Sklep

Miejscowość
    okolice Krakowa

Domyślnie

Proszę, moim zdaniem oba pasują
    Cena za portfel 120 zł.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mama_na_szóstkę Zobacz posta

Proszę, moim zdaniem oba pasują
    Cena za portfel 120 zł.

A pokażesz na tle granatowej podszewki (obiecuje że to ostatnie rozkminy i nie będę więcej cię dręczyć )

Miejscowość
    okolice Krakowa

Domyślnie

Teraz nie, bo nosze wyjca, ale jak zwolnię ręce to zrobię.

Domyślnie

Spoko spoko ja próbuję ich zmusić do spaceru więc wyjdę zaraz mam nadzieję

Miejscowość
    okolice Krakowa

Domyślnie

Nie wiem czy o to chodziło murmle:

Domyślnie

Chyba z pomarańczowym ładniej co sądzisz?

Miejscowość
    okolice Krakowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez murmle Zobacz posta
    Chyba z pomara?czowym ?adniej co s?dzisz?
    Wg mnie oba pasują. O ile dobrze zrozumial am, to kieszeń na monety ma być granatowa, a kieszonki na karty powyżej dwóch w granacie kolorowe, wiec jak dla mnie luz. Jak zamek dam pomara?czowy, to przegroda na tel tez będzie pomara?czowa. I analogicznie jak żó?ty zamek, to żó?ta kieszeń na tel. Ona będzie pod miejscem na banknoty. Ale nie proś mnie o relacje na bieżąco, bardzo proszę bo tu spora kolejka się ustawi?a i naprawdę nie dam rady ogarniać młodszej czwórki plus obiady dla ósemki i zdjecia.

Chustopróchno Awatar Kreska

Domyślnie

Czy ja juz jestem wpisana w tę kolejke?
    Jesli nie to proszę o dopisanie

Domyślnie

Okej pomarańczowy i pomarańczowa kieszeń na komórkę

Miejscowość
    okolice Krakowa

Domyślnie

Jesteś Kreseczko, ale gdybys się nie odezwała, to trzymałam dla Ciebie girasolka

Chusteryczka Awatar eM.

Domyślnie

A ja dumam nad tymi skrawkami. W oko wpadły mi indio natur, girasol (chyba) na dole trzeci od lewej i gekony. Dużo zależy co wewnątrz. Podoba mi się ten materiał z przybornika (jest jeszcze?) ewentualnie coś innego równie ładnego , ale on i tak nie do każdej z tych chust by pasował.
    A 03.2017
    M 11.2020

eM. nie Em

Miejscowość
    okolice Krakowa

Natura tam nie ma, to indio z welenką. Trzeci od lewej w drobne tęczowe paseczki lenny. Gekony można na prawą albo lewą stronę - co kto lubi. To co szylam dla marjen to był kawałek didka, ale poszło co do skrawka. Inny didek z takim turkusem, ale tez z zielenią jest pierwszy z brzegu od lewej. Do brązów Z turkusem i do czerwieni/bordo mam dwie ładne tkaniny we wzory. Tylko to już nie dziś, jak wrócę jutro z Krk. A jednak, bordo był na wierzchu

Chusteryczka Awatar eM.

Domyślnie

O nie, ten to nie moje kolory. Przynajmniej tutaj na zdjęciu, może wkomponowany w coś inaczej wygląda, ale jak już pisałam moja wyobraźnia leży

A chodziło mi o ten materiał

jest jeszcze?
    A 03.2017
    M 11.2020

eM. nie Em

Chustodinozaur Awatar franada
    Miejscowość
    BB

Domyślnie

Kasiu, córka akceptuje pomarańcz od środka, liski na zewnątrz. Spróbuję Ci jeszcze podesłać dziś zdjęcie jak to ma dokładnie wyglądać.

"Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak