Pokaż wyniki od 1 do 20 z 219

Wątek: Szybkosc forum/problemy techniczne

Mieszany widok

Chustopaleozoik Awatar zulam

Domyślnie

Ja jako mod i admin częściowo władny staram się odpowiadać i robić co prosicie szybko. Na co dzień nie trzeba mieć super informatyczne zaawansowanej wiedzy do prowadzenia (edit bieżącego administrowania) forum. Większość rzeczy można robić z poziomu telefonu nawet. Problemem jest czas jaki się ma do dyspozycji, np na dzwonienie do firmy i pytanie czemu dziś muli.
    Ostatnio edytowane przez zulam ; 10-10-2017 o 12:36

Chustoguru Awatar Isolt
    Miejscowość
    Warszawa- Żoliborz

Domyślnie

Chyba: czemu codziennie muli. Będę sie powtarzać, pisałam już o tym co najmniej 30 razy, moim zdaniem jedyny msensownym rozwiazaniem jest zmiana hostingodawcy. Jest tyle firm, ze można w nich przebeirać, nie musimy być uwiązani do ludzi, którzy mają złe opinie w internecie, próbowali nas naciągnąć na wyższe opłaty, z tego, co zrozumiałam, oferowane warunki są tylko na papierze, bo faktycznie mamy gorsze (z tego, co pisał tragik), a forum muli jak nie wiem. Mamy kapitalizm, jak ktoś nie spełnia warunków, a nie robi tego za darmo ,tylko za niemałe pieniądze, to powinien zostać zmieniony i tyle.
    Ignaś 07.2013
    Marynia 03.2015
    Hela 03.2018

BLW = Bobas Lubi Wypaćkanie

Chustoholiczka Awatar Ola D.
    Miejscowość
    Krosno <3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Isolt Zobacz posta
    Chyba: czemu codziennie muli. Będę sie powtarzać, pisałam już o tym co najmniej 30 razy, moim zdaniem jedyny msensownym rozwiazaniem jest zmiana hostingodawcy. Jest tyle firm, ze można w nich przebeirać, nie musimy być uwiązani do ludzi, którzy mają złe opinie w internecie, próbowali nas naciągnąć na wyższe opłaty, z tego, co zrozumiałam, oferowane warunki są tylko na papierze, bo faktycznie mamy gorsze (z tego, co pisał tragik), a forum muli jak nie wiem. Mamy kapitalizm, jak ktoś nie spełnia warunków, a nie robi tego za darmo ,tylko za niemałe pieniądze, to powinien zostać zmieniony i tyle.
    Amen
    Mama dwóch Aniołków (+12. 2010 i +11.2018), Andrzejka (03.2012), Julka (04.2014), Martusi (09.2015), Karolka (10.2019) i Helenki (03. 2021)
    :

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasiek Zobacz posta
    No taka była teoria.

Wersja optymistyczna - odpalili jakieś obiecane backupy czy coś innego związanego z (domniemanym) restartem komputera i to chwilowo obciąża system.
    Wersja pesymistyczna - coś schrzanili albo gdzieś oszukali podając warunki na jakich miała się odbyć migracja.

IMHO, póki co złożyć reklamację z opisem przed i po, podać liczbę osób które odnotowały problemy i zobaczyć co odpowiedzą.
    Cytat Zamieszczone przez Tulli Zobacz posta
    A była już jakaś reklamacja tego jak forum działa w "tych samych parametrach"?
    Mnie dziś jakoś od 9/10 w ogóle się nie wczytywalo.

Wysłane z mojego XT1039 przy użyciu Tapatalka
    Cytat Zamieszczone przez Jasiek Zobacz posta
    Taka myśl (znów sobie teoretyzuję).

Przed przenosinami rozmawialiśmy o backupach, podobno firma miała zrobić (bądź robić).
    Backup bazy danych jest operacją intensywnie obciążającą bazę danych, może trwać kilka minut i nie zdziwiłbym się gdyby w tym czasie forum odmawiało współpracy.

Jeśli panowie po przenosinach ustawili jakiś regularny automatyczny backup (którego nie robili rutynowo przed zmianami) to sprawdziłbym czy problemy z "muleniem" nie są skorelowane z godziną wykonywania tegoż.

BTW. Czy mamy już backup zewnętrzny? Bazę? Skrypt? Dane uploadowane (obrazki czy cotam)?
    Gosiu udało Ci się ustalić przyczynę problemów? Bo zdecydowanie jest to intensywne codziennie rano, po południu raz lepiej raz gorzej. Może faktycznie rano coś się załącza i zabiera cześć pamięci operacyjnej serwera?

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zulam Zobacz posta
    Gosiu udało Ci się ustalić przyczynę problemów? Bo zdecydowanie jest to intensywne codziennie rano, po południu raz lepiej raz gorzej. Może faktycznie rano coś się załącza i zabiera cześć pamięci operacyjnej serwera?
    Zulam napisałam do firmy hostingujacej i do jutra czekam na odpowiedź.

Sent from my K6000 Plus using Tapatalk

Domyślnie

Super, ciekawe co napiszą, daj znać.

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Paprotko, kto i kiedy napisał, że gosia ma nas gdzieś??
    Że nie ma CZASU na forum i komputer. I to chodzi, o pomoc kogoś kto MA ten czas. Serio jest to jakieś obraźliwe i przykre...?

Ok, bez sensu się angażuję widocznie, bo zależy mi na działającym forum i dialogu.. Ach, zresztą, już nie chce mi się powtarzać..
    Skoro uważasz, ze wszystko gra i świetnie działa, i jest współpraca, no to super.
    Ale naprawdę, nie wszyscy to tak samo widzą....
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

Ja też nie napisałam, że Gosia ma nas gdzieś. Napisałam też wyraźnie, że nie piszę ad personam. Piszę po prostu po raz enty, że zarówno forum technicznie, jak i komunikacja z adminem nie działa tak, jak powinna. I też jak Soul zaczynam mieć wrażenie, że pisze sobie a muzom.