Mam prośbę: chciałabym dowiedzieć się jaka jest długość zary i jade,
bez ogonów. Nie wiem czy mam kupić 5 czy 6?
Może Ktoś ma i zmierzy. Będę bardzo wdzięczna.
Raczej trzymają rozmiar - czasem kilku centymetrów brakuje, nie są dłuższe tak jak Nati na przykład.
Trzymaja rozmiar ale sie kurcza w pierwszym praniu ok 1-2 % jak podaje producent. Potem po kazdym praniu warto wyprasowac by doszly do pierwotnej (po pierwszym praniu) dlugosci. Ja nie prasuje bo nie mam czasu przy mojej malej wiericipietce i chusta dochodzi do swojej dlugosci po pierwszym spacerze w kieszonce
Poza tym ogony w zarach sa pieknie dlugo sciete - jak Vatku. Dwa razy dluzsze niz w Didkach!
macierzanko zmierze, ale mam tylko jade 4.2, dopiero czekam na dostawe nowych chust.
teraz jade i zary sa tkane dokladnie w takiej dlugosci jak jest to opisane, czyli 4.2 to 420 cm, 4.7 to ok. 468-470 cm. rzeczywiscie po praniu moga sie lekko zbiec, ale prasowanie i noszenie pozwala naciagnac wlokna.
dam znac wieczorem (moze byc poznym)
a to 5=420cm to jest od końca do końca całej chusty czy długość jednej krawędzi czy bez ogonów?
i, niezależnie, jakie są ogony tzn- jak bardzo ścięte?
może to jednak ktoś zmierzyć? Bardzo proszę![]()
Ania
2008, 2011, 2013, 2018
skos ma dlugosc ok 60 cm w chustach 4.2, czyli z calkowitej dl 420 cm ok. 120cm to krawedzie ze skosami. czyli odpowiadajac na twoje pytanie chusta scieta jest na dlugosci 60cm z kazdej strony. nie wiem, czy dobrze wyjasnilam![]()