Pokaż wyniki od 1 do 20 z 29

Wątek: Ergonomik czy mei tai?

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar Ola D.
    Miejscowość
    Krosno <3

Domyślnie

No właśnie to się da zmienić Mój MOT ma taką regulację, że poniosę w nim wszystkie moje dzieci w zależności od ustawień - to taki regulowany megatoddler Myślę, że jeśli poprosisz o zrobienie np. od rozm. 68, to też nie będzie problemu. A są jeszcze inne szyjące np. Pathi, Keiki Hug, Skulart, Kropka.pl, Hanimatula - tyle mnie się obiło o uszy, ale pewnie to nie wszystkie
    Mama dwóch Aniołków (+12. 2010 i +11.2018), Andrzejka (03.2012), Julka (04.2014), Martusi (09.2015), Karolka (10.2019) i Helenki (03. 2021)
    :

Chustopaleozoik Awatar zulam

Domyślnie

Mei tai nie lubię mimo że proste w użyciu - niewygodnie mi, mam wrażenie że cięższe dziecko jest niż na rękach. No i nie lubię wiązać się w pasie (i takich plecaków prawie nie wiążę). Mam nosidło MOT I lubię je, aczkolwiek chemii brak. Treraz uszyłam onbu w MOT i yeah, to jest super, żałuję że nie zdecydowałam się wcześniej. Szybko się zakłada i dopasowuje, zajmuje mniej miejsca w torbie niż nosidło, jest regulowane.

Chustofanka
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Ktoś nosił w nosidłach hanimatula? To skracanie panela zamkiem wydaje się genialnym pomysłem.

EDIT: Zerknęłam do wątku z regulacjami i chyba wrócę do szukania kibi. Wydaje się najmniej przekombinowane i ma sporo regulacji w tym. Boje się nosideł robionych na zamówienie ale pomyślę nad MOT

Dzięki za rady
    Ostatnio edytowane przez Wifee ; 11-04-2017 o 10:36

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

ja wolę Mt do noszenia z przodu. dziecko jest wtulone we mnie niemal tak jak w chuście. ale do noszenia z tyłu nie lubię, bo nie mogę skrzyzowac pasów. w nosidłach zawsze korzystam z paseczka na mostku (chest belt?) w chuście przy plecaku prostym musze mocno kombinować jakąś szmatką lub modyfikować wiązania tak żeby poły krzyżowały się na mostku. w mt pasy są wypełnione i długo szukałam rozwiązania. dopiero przy Tomku udało mi się dokupić (w top galu hehe) zapasowy chest belt do plecaka i on jest na rzepy mocowany na ramionach plecaka więc na pasy naramienne MT tez można.
    bez tego ramiona zaczynają bolec mnie po 10 min noszenia maluch a jak większe dziecko to szybciej. a no i czasem wolę jak nic mi spod kurtki nie wystaje (znaczy ogony, czy paski od MT więc tu chybryda czy nosidło ma przewagę.)
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustofanka
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panthera Zobacz posta
    ja wolę Mt do noszenia z przodu. dziecko jest wtulone we mnie niemal tak jak w chuście. ale do noszenia z tyłu nie lubię, bo nie mogę skrzyzowac pasów. w nosidłach zawsze korzystam z paseczka na mostku (chest belt?) w chuście przy plecaku prostym musze mocno kombinować jakąś szmatką lub modyfikować wiązania tak żeby poły krzyżowały się na mostku. w mt pasy są wypełnione i długo szukałam rozwiązania. dopiero przy Tomku udało mi się dokupić (w top galu hehe) zapasowy chest belt do plecaka i on jest na rzepy mocowany na ramionach plecaka więc na pasy naramienne MT tez można.
    bez tego ramiona zaczynają bolec mnie po 10 min noszenia maluch a jak większe dziecko to szybciej. a no i czasem wolę jak nic mi spod kurtki nie wystaje (znaczy ogony, czy paski od MT więc tu chybryda czy nosidło ma przewagę.)
    Ja praktycznie nie noszę z przodu. Chusta wrzyna mi się przy 3letnim ciężarku w ramiona i nawet mnie tybetańskie wiązanie średnio ratuje dlatego pójdę w pełne ergo. Wtedy są mocno i przyjemnie wypełnione pasy.