Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Wątek: niby "chustonoszenie"

Chusteryczka Awatar krysiak
    Miejscowość
    gdzieś nad morzem

Unhappy niby "chustonoszenie"

Znalazłam na jednej ze stron coś chustoimitującego. Mina dziecięcia, które w zamiarze miało pewnie reklamować produkt, pokazuje jak czuje się dziecko wiszące na mamie przodem do świata... oto link do strony:http://shopping.netsuite.com/s.nl/c....tegory.3361/.f

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Thumbs down ano...

na różnych anglojęzycznych stronach takowe rzeczy się znajdują, nawet obok klasycznych i "fachowych" wiązań...

a tak to takie noszenie jak na zdjęciach nie zapewnia wolnych rąk co dla mnie było punktem wyjścia przy poszukiwaniu "czegoś do noszenia" - to po kiego licha tak nosić
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustoholiczka Awatar brikola
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

ja pierdykam, to jest chyba największe nieporozumienie-zastosować chustę jako wisiadło!

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Mega zdjęcie!Ale nic nowego,bo zobaczcie strony francuskie lub amerykańskie.Tam tego w cholerę jest.Zastanawiam się tylko po co im wtedy chusta

Chustoholiczka Awatar slonetshko
    Miejscowość
    uk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulka37 Zobacz posta
    .Zastanawiam się tylko po co im wtedy chusta

Dokładnie tak

Chustomanka Awatar anmuszka
    Miejscowość
    Warszawa Bemowo

Domyślnie

Niestety z tego co pamietam to w instrukcji do mojego elastyka było właśnie także to "wiązanie".

Chustonówka Awatar makka pakka
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

...w babylonii w instrukcji też jest , ale przekreślone z komentarzem, by nie nosić tak malucha "przez dłuższy czas" bo wiązanie nie podtrzymuje odpowiednio miednicy i nadwyręża kręgosłup. wynika więc że nosić można byle nie długo . nazywa się to koala przodem do świata...
    makka pakka

Chustomanka Awatar roziii
    Miejscowość
    kiedyś Wa-wa Bielany teraz z pod Warszawy

Domyślnie

o jej strasznie się na to patrzy
    Rozalia( Rozi) mama Patryka 11.2005, Szymona 10.2008, Wojtka 03.2011 i Maćka 06.2019

Chustomanka Awatar andzia_1978
    Miejscowość
    pomiędzy wawą a wołominem

Domyślnie

niestety mamy, które dopiero zaczynają przygodę z chustą często nie wiedzą, że nie wolno nosić w ten sposób dlatego nie rozumiem czemu producenci chust, którzy na dłuższą metę powinni być zainteresowani poprawnością noszenia, propagują takie wiązania.
    P 1995, A 1997, B 2008, W 2015 i L 2017
    jestem matką idealnej córki i równie idealnych czterech synów

Chustomanka Awatar madziuchna23
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Niestety zanim do Was trafiłam i czegoś się nauczyłam to w moim elastyku też tak zdarzyło mi się zamotać, ale powiem Wam szczerze, że było mi mega niewygodnie
    Małgosia 23.07.2004
    Piotruś 22.01.2009
    Michasia 26.10.2010
    Matylda 27.03.2012

Chustomanka Awatar tulipowna
    Miejscowość
    Poznan

Domyślnie

z mojego doswiadczenia wynika, ze wiele osob zniecheca sie do chust wtedy wlasnie, gdy slysza, ze NIE MOZNA nosic przodem do swiata. male dzieci czesto jednak preferuja te pozycje w noszeniu i lubia byc przodem, byc moze dlatego wlasnie producenci promuja te pozycje, zeby zachecic do noszenia w chuscie i w ten sposob.

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tulipowna Zobacz posta
    z mojego doswiadczenia wynika, ze wiele osob zniecheca sie do chust wtedy wlasnie, gdy slysza, ze NIE MOZNA nosic przodem do swiata. male dzieci czesto jednak preferuja te pozycje w noszeniu i lubia byc przodem, byc moze dlatego wlasnie producenci promuja te pozycje, zeby zachecic do noszenia w chuscie i w ten sposob.
    Wiesz, wg mnie robią to żeby zarobić... Bo przekonywanie, że noszenie przodem do świata, to byłaby dodatkowa robota i pewnie wielu klientów mniej.
    Np. wybierasz między wisiadłem a jakimiś dwoma chustami. W reklamie jednego jest gadka, że nie wolno nosić przodem "ale przecież moja niunia tak bardzo lubi", a druga chusta daje taką możliwość i nic nie piszą o szkodliwości takiego noszenia, ew. żeby nie nosić tak za długo.
    Producent mówi i daje klientom, to czego chcą słuchać i co chcą kupić.
    A podejmowanie dodatkowego wysiłku związanego ze zgłębieniem tematu i rzetelnej informacji dla klienta, to już broszka producenta czy dystrybutora z prawdziwego zdarzenia, zaangażowanego w motanie nie tylko od strony materialnej. A takich troche przecież jest. Na szczęście.

Uprawnienia umieszczania postów