Sria o cioci Jadzi! Znacie i lubicie, mam nadzieje?![]()
Sria o cioci Jadzi! Znacie i lubicie, mam nadzieje?![]()
U nas w zeszłym roku bardzo lubiana.
Kupiłam dzięki poleceniu natalii i się nie zawiodłam.
Mam nadzieję że jak córka będzie starsza to też będzie lubiła.
Wątek bardzo lubię. Natomiast mając 6 latka stwierdzam, że takich serii, powieści, dłuższych lektur dla chłopców o chłopcach jest bardzo mało.
Zastanawiam się czy jest taki wątek o chłopcach.
Mam nadzieję że taki OT nikomu nie będzie przeszkadzał tutaj, a może mamy chłopców podpowiedzą gdzie szukać albo znajdą/założą taki wątek. Bo stwierdzam, że jednak książek dla synów jest mniej, nawet niedawno na jednym blogu książkowym (naszej forumowej rzeżuchy) też to wyczytałam, co potwierdziło moje przypuszczenia i spostrzeżenia.
Oo, ale jestem szybka, że dopiero zauważyłam ten wątekZaraz przygotuję listę :>
Nie czytałam, ale tytuł mi się podoba (właśnie leży na mojej kanapie): "Babcia rabuś". Ktoś czytał?
Zosia 2013
Tymek 2016
Instagram, Facebook: Gender dla dzieci - książki, filmy, pomoce, Migamy do dzieci - grupa wsparcia
nie czytałam ale pamiętam jak się pojawiła to miałam ochotę ją wypożyczyć.
Pani w bibliotece (którą bardzo lubię i zawsze dużo o książkach dziecięcych rozmawiamy) jak się dowiedziała że chcę dla syn który miał coś wgranicach 5 lat powiedziała że to absolutnie nie dla takich maluchów.
Później plakat z biblio zniknął i zupełnie o niej zapomniałam.
Tytuł mi się bardzo podoba, ale nie wiem jak z książką![]()
Ale absolutnie nie, bo tematyka, czy bo długa i mało obrazków?
Zosia 2013
Tymek 2016
Instagram, Facebook: Gender dla dzieci - książki, filmy, pomoce, Migamy do dzieci - grupa wsparcia
Wiesz co reakcja tej bibliotekarki była taka że bałam się (co raczej nigdy mi się nie zdarza) później ją wypożyczyć. Zresztą zazwyczaj trafiałamna nią (a akurat w tej dziecięcej są dwie babeczki - obie świetne i bardzo je lubię oczywiście) i wolałam nie wchodzić w dyskusję.
Tutaj na forum często są książki zaniżone jeśli chodzi o wiek odbiorcy i zazwyczaj bazuję na tym co powiedzą mi one. No chyba że nie wiedzą bo nie zdążyły przeczytać. Ona po prostu zaproponowała mi wttedy tyle książek na wiek synaaże miałam w czym wybierać a o tej mówiła, że jeszcze zdąży przeczytać. I zapewne miała rację.
Z tego co ona mówiła to książka do samodzielnego czytania dla odbiorców 8 nawet 9 +.
Natomiast tytuł i sama okładka bardzo mnie zaintrygowałai ten plakat który wisiał w bibliotece z tą książką też mnie powalał
![]()
Ostatnio edytowane przez spadłamznieba ; 04-05-2017 o 16:33
Książki o dziewczynkach z cyklu wojny dorosłych, historie dzieci. Np która to Malala. Generalnie większość ukazuje dziewczynki w bardzo dobrym świecie, jako postacie aktywne.
Natalia
mama Ali 21.11.2006
i Antosia 11.05.2010
Zosia 2013
Tymek 2016