Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Wątek: nasz pierwszy plecaczek :-)

Mieszany widok

Chustomanka Awatar lawendax
    Miejscowość
    GDAŃSK

Domyślnie nasz pierwszy plecaczek :-)

udało się, wprawdzie z pomocą męża, ale zawsze.
    małą położyłam na chuście i wciągnęłam na plecy, wg instrukcji z didymosa

starszak też musiał się zamotać w mamy pareo

Mati - 19 kwietnia 2005
    Lilianka - 04 stycznia 2009

www.MamaZen.pl - CHUSTY:
    Miluli, Natibaby, Hoppediz, LennyLamb. PIELUSZKI: bumGenius, Flip, Close, Bambino Mio, LennyLamb, Happy Flute.

Sklep stacjonarny, wypożyczalnia chust i nosideł, warsztaty i konsultacje chustowe: MamaZen, Gdańsk-Przymorze Centrum Horyzont, ul. Obrońców Wybrzeża 23 box 13

Doradca Noszenia ClauWi®

Chustomanka Awatar roziii
    Miejscowość
    kiedyś Wa-wa Bielany teraz z pod Warszawy

Domyślnie

gratuluje odwagi i fajowego pierwszego plecaczka, jedynie co bym zasugerowała to by dupcia tak wpadła w tą chustę, ale generalnie super
    Rozalia( Rozi) mama Patryka 11.2005, Szymona 10.2008, Wojtka 03.2011 i Maćka 06.2019

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

super, ze sie udalo! zobaczysz nastepne plecaczki beda juz "z gorki".

jak moge cos poradzic - ciut wyzej umiesc maluszka na plecach i jak juz bedzie na plecach to wsun sporo chusty pod pupe, jak dociagasz pasy to skup sie na gornej polowie poly, a jak przekladasz do tylu pas to postaraj sie go prowadzic po materiale, ktory jest na nozkach dziecka.

a starszak - rewelacyjny
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustoholiczka Awatar brikola
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ithilhin Zobacz posta

super, ze sie udalo! zobaczysz nastepne plecaczki beda juz "z gorki".

jak moge cos poradzic - ciut wyzej umiesc maluszka na plecach i jak juz bedzie na plecach to wsun sporo chusty pod pupe, jak dociagasz pasy to skup sie na gornej polowie poly, a jak przekladasz do tylu pas to postaraj sie go prowadzic po materiale, ktory jest na nozkach dziecka.

a starszak - rewelacyjny
    miałam napisac to samo, to sie nie będe powtarzać. Tylko dopisze, że jak ja prowadzę pierwszy ogon do tyłu to zanim go dam pod nóżkę dziecka to naciągam dolny poł chusty-tak go wywijam spod tego ogona by wystawał i wtedy jak już zawiążę oba pod nogami dziecka to spod nich wystaje taki języczek z dolnego połu chusty-nie wiem czy coś zrozumiałaś z tego, ale chodzi o to by sie nie wysunęła spod pupy na plecy-takie zabezpieczenie

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

super za odwagę!! chciałabym aby mój pierwszy plecak był choć w połowie podobny do twojego

pamiętasz jak Marta wiązała na placu zabaw w Matarni?? miała 1/3 materiału chusty pod dupką małej i wiążąc jakby wyciągała materiał spod kolanka i po nim prowadziła poły chusty.. to pomaga w wiązaniu u dzieci, które mocno prostują nogi - ale i tak suuuper

Chustopaleozoik Awatar zulam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aga Zobacz posta
    miała 1/3 materiału chusty pod dupką małej i wiążąc jakby wyciągała materiał spod kolanka i po nim prowadziła poły chusty.. to pomaga w wiązaniu u dzieci, które mocno prostują nogi - ale i tak suuuper
    Możesz to innymi słowy opisać bo nie do końca zrozumiałam, a koleżanka ma problem z prostowaczem nóg

Chustomanka Awatar lawendax
    Miejscowość
    GDAŃSK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aga Zobacz posta
    super za odwagę!! chciałabym aby mój pierwszy plecak był choć w połowie podobny do twojego
    Dzięki

Teraz widzę że mała faktycznie ma za mało pod pupą, to jest chyba najtrudniejsze w tym tylko z nazwy PROSTYM plecaku
    I jak sama wiązałam to ciężko mi się było skoncentrować nad tymi szczegółami bo się bałam żeby mi mała się nie zsunęła
    A po zawiązaniu to już ciężko poprawić
    Mati - 19 kwietnia 2005
    Lilianka - 04 stycznia 2009

www.MamaZen.pl - CHUSTY:
    Miluli, Natibaby, Hoppediz, LennyLamb. PIELUSZKI: bumGenius, Flip, Close, Bambino Mio, LennyLamb, Happy Flute.

Sklep stacjonarny, wypożyczalnia chust i nosideł, warsztaty i konsultacje chustowe: MamaZen, Gdańsk-Przymorze Centrum Horyzont, ul. Obrońców Wybrzeża 23 box 13

Doradca Noszenia ClauWi®

Chusteryczka Awatar april
    Miejscowość
    Im lepszy koń, tym na niego wiecej nakladają.

Domyślnie

Brawo, pierwsze koty za płoty!
    Ja początkowo sadzałam Manię na kanapie, naciągałam chustę na ramiona i jak wstawałam to w jednej ręce trzymałam obie poły, drugą miałam pod pupą Mani. Przy wstawaniu energicznie naciągałam poły a ręką podsadzałam Manię.
    Teraz motam Manię z przerzutu, no ale ona stoi sama, póki nie stała to tylko z kanapy. Z biodra wrzucałam tylko do nosidła.

Uprawnienia umieszczania postów