Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 48 z 48

Wątek: salsa z wisiadelkami

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aneczka Zobacz posta
    Ale warto też miec trochę pokory.
    Bo czasem mam wrażenie, że chuściary robią z siebie Wszystkowiedzące Idealne Matki, które z obrzydzeniem patrzą na wszystkie wisiadła i jeszcze wiekszym na noszących w tychże wisiadłach rodziców.
    ja do WIM się nie zaliczam ale na wisiadła patrzę z obrzydzeniem - tzn na filmiki, fotki itd, na żywo jeszcze nie widziałam - i obym nie zobaczyła

a na rodziców? cóż, może po prostu "nie wiedzą co czynią"?
    więc jak takowych spotkam to wybadam, dlaczego taki wybór - żeby nie było, że będę z marszu udzielać niechcianych dobrych rad...

Ps. a może będę?
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    na wisiadła patrzę z obrzydzeniem - tzn na filmiki, fotki itd, na żywo jeszcze nie widziałam - i obym nie zobaczyła
    zazdroszczę, ja ostatnio za każdym wyjściem z domu trafiam na rodziców z dziećmi w wisiadłach, do tego wszystkie noszone przodem do świata. Ale znalazłam po ostatnim spacerze (i obserwacji jednej mamy) dobrą stronę wisiadeł: nosi się w nich tak niewygodnie, że nie można długo wytrzymać w kilkukilogramowym dzieckiem dyndającym na piersi. Widuję mamy z dziećmi w wisiadłach pchające wózek, kilka-kilkanaście minut noszą, później dziecko ląduje w wózku i energicznie bujają, żeby uśpić, patrząc (z zazdroscią chyba ) jak to jest możliwe że mój maluch spokojnie śpi w chuście

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

To nie chodzi o WIM,bo ja nie czuję się żadnym ideałem,ale mam mózg i staram się go używać.Czytam,słucham,pytam i jeśli mądrzejsi ode mnie mówią,że coś jest złe i mają na to mocne argumenty,to nie warto wyważać otwartych już drzwi.To tyle.

Chusteryczka

Domyślnie

kulka37, myślę, że Twoje zdanie o durnych matkach było mocno nie na miejscu.
    Wydajemy takie pochopne opinie, a same nie lubimy, jak nas krytykują.
    Ja przynajmniej nie odbieram ich jako durne. Uważam, że lepiej, jeśli decydują się na taką aktywność RAZEM z dziećmi, niż gdyby miały je zostawiać pod opieką wynajętej niani i wtedy udzielać się towarzysko. Spędzanie czasu RAZEM daję im radość. dlatego, jak podejrzewam, są "uchachane", jak to nazwałaś.
    Oczywiście wisiadła nie są zdrowe, ale może te matki są innego zdania? Może mają informacje od lekarzy, którym ufają? Masz pewność, po tym krótkim filmiku, że jest inaczej? Łatwo jest oceniać innych, prawda?
    Proponuję na przyszłość używać mózgu, którego posiadania niektórzy deklarują i powstrzymać się przed pochopnymi opiniami...
    Live, Love, Enjoy Life! Always.

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Pozostawię to bez odzewu,bo jakoś nie chce mi się w tym tonie dyskutować.Nie same wisiadła mnie zszokowały,ale to co działo się z dziećmi.To potrząsanie,aż im głowy odskakiwały we wszystkie strony.I szarpanie za rączki w rytm muzyki.Pół biedy,jak pisały już dziewczyny,gdy dzieciaczki były przodem do mam.Mnie wystarczy tylko jedna sekwencja z tego filmu.Śpiące ze zmęczenia dziecko z nienaturalnie odgiętą główką.Mama cała szczęśliwa.Ale czy jej dzieciątko też?Mam wątpliwości!Niania byłaby zdrowsza dla dla tego maleństwa.I tyle.
    Smutne,że był to jakiś program dla rodziców,który propagował coś,co w założeniu nie jest złe:spędzaj czas z dzieckiem,ale forma już nie ma wiele wspólnego ze zdrowiem niektórych maluchów w tym materiale.

Ps.Jednym z dowodów na używanie mózgu przez dziewczyny na tym forum jest ta dyskusja.Może czasem zbyt mocno emocjonalna,ale szczera,a często bardzo merytoryczna,bo wiele z nich to doświadczone osoby.
    Ostatnio edytowane przez kulka37 ; 30-06-2009 o 07:37

Chustonoszka Awatar magda1039
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Mnie to dziwi najbardziej ,że jeszcze nie do wszystkich dotarła róznica między chustą a wisidłem, co prawda 13 lat temu sama kilka razy dziecia w takie coś włóżyłam, ale w tych czasach?
    Najbardziej szkoda mi sie tego śpiącego bobaska zrobiło....
    Ostatnio edytowane przez magda1039 ; 30-06-2009 o 08:14
    Magda, mama trzech synów i Mileny

Chustonówka

Domyślnie Prowadząca

Obejrzałam filmik i jeszcze bardziej doceniłam "naszą" Agnieszkę, prowadzącą taniec z chustą. Skupioną, zawsze z lalką zamotaną w chustę, zwracającą uwagę na to, co się z dziećmi dzieje podczas tańca. A tamta prowadząca jakby uważała dzieci za nic nie znaczący dodatek do uczestniczek. Spójrzcie na jej ruchy, w ogóle nie bierze pod uwagę tego, co by się przy takim poruszaniu działo z dzieckiem, nawet gdyby było w chuście

Chustoholiczka
    Miejscowość
    .

Domyślnie

Bo właśnie przede wszystkim na krytykę zasługuje tu prowadząca oraz organizator tych zajęć a nie matki, które jak piszecie, pewnie nie zdają sobie nawet sprawy z tego co dzieje się z ich dziećmi, kiedy one tańczą. Założę się, ze po obejrzeniu tego filmu większości tych matek włos się na glowie zjerzył. Też mi się podoba, ze spędzają czas z dzieckiem, że spełniają się jednocześnie będąc blisko z maluchem, nie wszystko muszą wiedzieć, o bezpieczeństwo uczestników (zwłaszcza najmniejszych) powinien zadbać prowadzący...
    http://edu-mata.blogspot.com/
    https://www.facebook.com/EduMatablogspotcom/
    Syn Pierwszy - 06.2007 r.
    Syn Drugi - 10.2008 r.
    Córka Pierwsza - 03.2014 r.
    Córka Druga - 04.2018

Uprawnienia umieszczania postów