jak ktos pragnie upalow zapraszam do WIndsorkahumid index 42 st w cieniu
![]()
Dziś za to rano słoneczko świeci. I wcozraj po południu pogoda niczego sobieW tym tygodniu mają być upały, więc się dziewczyny doczekacie
BTW paskowka, ja gdzieś niedaleko Ciebie - Żoliborz![]()
Ala i Hania 2009, Ewa 2012
a bo jak gorąco i upalnie to się w niczym nie nosi tylko nogi w basenie moczy![]()
![]()
Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl
Hej Kobiety! Wyjechalam sobie z pochmurnej, deszczowej i zimnej Ojczyzny na te Wyspy. Myslalam, ze tutaj bedzie to samo-jak mi siora przez tel. mowila, ze tutaj upal, uwierzyc nie moglam... ufffff a tutaj wczoraj bylo 33 st.
Jak dla mnie nie jest zle, ale siora w 37 tyg.ciazy hmmmm wyglada jak balon.
Nie wiedziala,ze w tym roku lato stulecia bedzie w GB i se ciaze wymyslili ze szwagrem () na lato.
Mlody lata w pieluszce, kapeluszu i kremie z filtrem 50+
Wozek bojkotuje jak zwykle, w uzyciu chusta (2x) i nozki
Przesylam promyczki dla wyziebionych i zmoczonych...
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
dokładnie tak
Ja dziś małemu dużą miskę wody postawiłam na podwórku, juz po chwili był cały mokry ale za to jaki szczęśliwy. W tygodniu planuje kupić mu basenik dmuchany.
A ogólnie w upał jak juz muszę gdzieś wyjść to wolę z wózkiem bo i mnie lżej i małemu chyba też, jak słońce świeci to parasolkę przeciwsłoneczna przy wózku otwieram i jest w miarę ok.
Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)
a my dziś od 10 do 13 po parku wózkiem, a po 18 do 20 po własnej dzielnicy dolcinonie było za gorąco, ale powietrze stało... żaden wiaterek nawet drzewom gałązek nie musną
teraz w sypialni mam 26,5 stopnia, więc przeniosłam się do innego pokoju, gdzie łózko może mniej wygodne, bo mniejsze, ale.... przynajmniej chłodniej o 2,5 stopnia
edit:
jeśli jutro będzie tak samo, to nadmucham ten basenik kupiony tydzień temu i postawię w ogródku![]()
masakra z tym ciepłem
przerzuciliśmy się ze szmaty na wózek
w szmacie Hanuta mokra ja jeszcze bardziej![]()
Dziś się wszystko kleiło,ale w moby i iksie z rączkami na wierzchu nawet nie było źle.Daliśmy radę,bo targanie wózka po błocie po kolana pod naszym domem mnie przerosło.
Ps.A na moim tarasie wylegiwała się dziś zygzakowata.Patelnia kompletna,to się i taka zwierzyna pcha![]()
właśnie rączki na wierzchu - to trochę pomaga. My dziś w silku się nosiliśmy i znośnie było mały w samym bodziaku nawet spocony nie był. A pchając wózek też się można nieźle spocić
ja dzis na plecach w girasolu nosiłam i nawet się nie spociłysmy, było gorąco ale ponieważ wyszłysmy na spacer przed 19 to dlatego było tak znośnie.
Syn 2006
Córa 2008
Syn 09.2014
Ja noszę w samej pieluszce. Ważne też by nie przylegała buzią do mojego gołego ciała. Stopy koniecznie bose, no, i staram się w cieniu chodzić. Ameryki więc nie odkryłam!![]()
dziś rano jak wychodziłyśmy - a mus był, bo byłam umówiona - to deszczydło padało i to jak - dobrze, że małżonek dużżżyyy, to jego kurtka świetnie nas schowała i parasol głowy
a wracałam w upale... okropnym... kurtka i parasol zostały na późniejsze odebranie... byłyśmy zamotane w ellraoo... cienka i przewiewna, wygodnie... pod buźkę córki pieluchę położyłam.... a mała wyszła ubrana w spodnie 3/4, body z krótkim i skarpetki, a wróciła - sama pieluchaale fajnie było... no i jaka furora wśród ludzi w autobusie komunikacji miejskiej
![]()
Odkryłam, że w upały najlepiej nosi mi się na biodrze, w przewiewnej kółkowej, idealna jest Maya Wrap. Oczywiście nadal jest gorąco, ale do zniesienia, a w wiązance czy nosidle obie z Anią płyniemy.
ChustoHolizm
Zuzia 21.12.2005
Ania 26.06.2008
Mateusz 04.08.2011
Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci
Cieplutko w wawie się zrobiło, ale z chusty nie rezygnujemy. Co najwyżej wychodzimy rano a potem popołudniem
Jakoś do wózka nie mogę się przekonać, bo muszę go znieść z piętna i nie mam siły
Rozalia( Rozi) mama Patryka 11.2005, Szymona 10.2008, Wojtka 03.2011 i Maćka 06.2019