Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 44

Wątek: Upały

Chustofanka Awatar Agakakaka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pabla28 Zobacz posta
    Paskówka - ja też z Wawy i u mnie na pradze upał jak cholera
    byłam na spacerze z wózkiem i wróciłam cała mokra od potu, Młoda w samym rampersie też.
    wczoraj jechałam około 16:00 do Ilonsy w nati i też byłyśmy całe przepocone.
    chyba jakieś burze idą.
    No własnie, ja nie nosze teraz, ale na końcówce ciąży upał mi nieznośnie dokucza. Moim dziewczynkom się kapelusze do głowy przykleiły jak wracałyśmy z przedszkola.

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Canada`s armpit :P

Domyślnie

jak ktos pragnie upalow zapraszam do WIndsorka humid index 42 st w cieniu

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pabla28 Zobacz posta
    Paskówka - ja też z Wawy i u mnie na pradze upał jak cholera
    byłam na spacerze z wózkiem i wróciłam cała mokra od potu, Młoda w samym rampersie też.
    wczoraj jechałam około 16:00 do Ilonsy w nati i też byłyśmy całe przepocone.
    chyba jakieś burze idą.
    No patrz jaki świat mały: ja na Pradze pracuję, a mieszkam chyba gdzieś niedaleko Ilonsy - Bielany, a konkretnie Chomiczówka

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dziś za to rano słoneczko świeci. I wcozraj po południu pogoda niczego sobie W tym tygodniu mają być upały, więc się dziewczyny doczekacie

BTW paskowka, ja gdzieś niedaleko Ciebie - Żoliborz
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chustofanka Awatar app7

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mama_frania Zobacz posta
    ja w zeszlym roku w upal nosilam w hoppie Nairobi. troche bylo cieplo, ale do przezycia - jak jest upal, to we wszystkim jest cieplo, niestety.
    Mam takie same odczucia. Czy nosiłam w hoppedizie, nati czy w vatanai to w upały nie miało większego znaczenia- we wszystkim było gorąco.

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

a bo jak gorąco i upalnie to się w niczym nie nosi tylko nogi w basenie moczy

Chustoholiczka Awatar calineczka
    Miejscowość
    100km od Torunia i 100km od 3Miasta

Domyślnie

Hej Kobiety! Wyjechalam sobie z pochmurnej, deszczowej i zimnej Ojczyzny na te Wyspy. Myslalam, ze tutaj bedzie to samo-jak mi siora przez tel. mowila, ze tutaj upal, uwierzyc nie moglam... ufffff a tutaj wczoraj bylo 33 st.
    Jak dla mnie nie jest zle, ale siora w 37 tyg.ciazy hmmmm wyglada jak balon.
    Nie wiedziala,ze w tym roku lato stulecia bedzie w GB i se ciaze wymyslili ze szwagrem () na lato.
    Mlody lata w pieluszce, kapeluszu i kremie z filtrem 50+
    Wozek bojkotuje jak zwykle, w uzyciu chusta (2x) i nozki
    Przesylam promyczki dla wyziebionych i zmoczonych...

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aga Zobacz posta
    a bo jak gorąco i upalnie to się w niczym nie nosi tylko nogi w basenie moczy
    tak jest

a jak basenu niet to chociaż w misce
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustomanka Awatar Nalia
    Miejscowość
    podlasie :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    tak jest

a jak basenu niet to chociaż w misce
    dokładnie tak
    Ja dziś małemu dużą miskę wody postawiłam na podwórku, juz po chwili był cały mokry ale za to jaki szczęśliwy. W tygodniu planuje kupić mu basenik dmuchany.

A ogólnie w upał jak juz muszę gdzieś wyjść to wolę z wózkiem bo i mnie lżej i małemu chyba też, jak słońce świeci to parasolkę przeciwsłoneczna przy wózku otwieram i jest w miarę ok.
    Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)

Chusteryczka Awatar franciszka
    Miejscowość
    53° 07' N 23° 10' E

Domyślnie

a my dziś od 10 do 13 po parku wózkiem, a po 18 do 20 po własnej dzielnicy dolcino nie było za gorąco, ale powietrze stało... żaden wiaterek nawet drzewom gałązek nie musną teraz w sypialni mam 26,5 stopnia, więc przeniosłam się do innego pokoju, gdzie łózko może mniej wygodne, bo mniejsze, ale.... przynajmniej chłodniej o 2,5 stopnia

edit:
    jeśli jutro będzie tak samo, to nadmucham ten basenik kupiony tydzień temu i postawię w ogródku

M. X.08 [*] M. X.12

Chustomanka Awatar lillyofthevally
    Miejscowość
    Świętochłowice

Domyślnie

masakra z tym ciepłem
    przerzuciliśmy się ze szmaty na wózek

w szmacie Hanuta mokra ja jeszcze bardziej

Chustofanka Awatar Adso
    Miejscowość
    poznan

Domyślnie

Najgorsze w upale jest to,że nie ważne w co się zamotasz to i tak gorąco,bo brzuszek do brzuszka,tudzież plecków przylega

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Dziś się wszystko kleiło,ale w moby i iksie z rączkami na wierzchu nawet nie było źle.Daliśmy radę,bo targanie wózka po błocie po kolana pod naszym domem mnie przerosło.
    Ps.A na moim tarasie wylegiwała się dziś zygzakowata.Patelnia kompletna,to się i taka zwierzyna pcha

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

właśnie rączki na wierzchu - to trochę pomaga. My dziś w silku się nosiliśmy i znośnie było mały w samym bodziaku nawet spocony nie był. A pchając wózek też się można nieźle spocić

Chusteryczka

Domyślnie

ja dzis na plecach w girasolu nosiłam i nawet się nie spociłysmy, było gorąco ale ponieważ wyszłysmy na spacer przed 19 to dlatego było tak znośnie.
    Syn 2006
    Córa 2008
    Syn 09.2014

Domyślnie

Ja noszę w samej pieluszce. Ważne też by nie przylegała buzią do mojego gołego ciała. Stopy koniecznie bose, no, i staram się w cieniu chodzić. Ameryki więc nie odkryłam!

Chusteryczka Awatar franciszka
    Miejscowość
    53° 07' N 23° 10' E

Domyślnie

dziś rano jak wychodziłyśmy - a mus był, bo byłam umówiona - to deszczydło padało i to jak - dobrze, że małżonek dużżżyyy, to jego kurtka świetnie nas schowała i parasol głowy
    a wracałam w upale... okropnym... kurtka i parasol zostały na późniejsze odebranie... byłyśmy zamotane w ellraoo... cienka i przewiewna, wygodnie... pod buźkę córki pieluchę położyłam.... a mała wyszła ubrana w spodnie 3/4, body z krótkim i skarpetki, a wróciła - sama pielucha ale fajnie było... no i jaka furora wśród ludzi w autobusie komunikacji miejskiej

M. X.08 [*] M. X.12

Chusteryczka Awatar visenna2
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Odkryłam, że w upały najlepiej nosi mi się na biodrze, w przewiewnej kółkowej, idealna jest Maya Wrap. Oczywiście nadal jest gorąco, ale do zniesienia, a w wiązance czy nosidle obie z Anią płyniemy.
    ChustoHolizm
    Zuzia 21.12.2005
    Ania 26.06.2008
    Mateusz 04.08.2011

Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci

Chustofanka Awatar stonesik
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

My się też do wózka przenieśliśmy. Na termometrze w słońcu skali nam zabrakło i pomimo , że wychodzimy już późnym popołudniem to w chuście po prostu nie idzie wytrzymać!

Chustomanka Awatar roziii
    Miejscowość
    kiedyś Wa-wa Bielany teraz z pod Warszawy

Domyślnie

Cieplutko w wawie się zrobiło, ale z chusty nie rezygnujemy. Co najwyżej wychodzimy rano a potem popołudniem
    Jakoś do wózka nie mogę się przekonać, bo muszę go znieść z piętna i nie mam siły
    Rozalia( Rozi) mama Patryka 11.2005, Szymona 10.2008, Wojtka 03.2011 i Maćka 06.2019

Uprawnienia umieszczania postów