Jak sobie radzicie w upały? Dziś pchałam wózek w 27 stopniach, pod górkę, ledwo zipałam. Pomyślałam sobie że jakbym wzięła MT to bym spłynęła...
Jak sobie radzicie w upały? Dziś pchałam wózek w 27 stopniach, pod górkę, ledwo zipałam. Pomyślałam sobie że jakbym wzięła MT to bym spłynęła...
Anto 25.08.2008
Zosia 24.10.2011
Fasolka Listopad 2019
A co to są upały??? Pogoda u mnie jest beznadziejna, 17 stopni plus wiatr i deszcz a to już końcówka czerwca.... Ale w zeszłym roku młodego ubierałam w samo body lub koszulkę (bo gdy był golutki to mu potówki wyskakiwały) i hop do kangurka. Teraz pewnie jeśli temperatura wzrośnie to ubiorę go w samą bluzeczkę i do prostego plecaka, myślę, że będzie nam mniej ciepło niż rok temu bo już ręce ma na zewnątrz![]()
"Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa
Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008
No tak, ja wiem ale u mnie nagle zrobiło się ciepło i mam dylemat w czym mi będziemniej mokro
Anto 25.08.2008
Zosia 24.10.2011
Fasolka Listopad 2019
A u mnie upal jak na Irlandie wiec siedze na ogrodku a moja pociecha papla sie w baseniku z woda![]()
ja w zeszlym roku w upal nosilam w hoppie Nairobi. troche bylo cieplo, ale do przezycia - jak jest upal, to we wszystkim jest cieplo, niestety.
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
My teraz po prostu wychodzimy do poludnia i potem dopiero po 16 mniej wiecej,co prawda dziec sie przeciska juz sam przez lekko uchylone drzwi ogrodowe,wiec czesc czasu "w domu" spedzamy w ogrodku.
Ja noszę w samej pieluszce. Ważne też by nie przylegała buzią do mojego gołego ciała. Stopy koniecznie bose, no, i staram się w cieniu chodzić. Ameryki więc nie odkryłam!![]()
dziś rano jak wychodziłyśmy - a mus był, bo byłam umówiona - to deszczydło padało i to jak - dobrze, że małżonek dużżżyyy, to jego kurtka świetnie nas schowała i parasol głowy
a wracałam w upale... okropnym... kurtka i parasol zostały na późniejsze odebranie... byłyśmy zamotane w ellraoo... cienka i przewiewna, wygodnie... pod buźkę córki pieluchę położyłam.... a mała wyszła ubrana w spodnie 3/4, body z krótkim i skarpetki, a wróciła - sama pieluchaale fajnie było... no i jaka furora wśród ludzi w autobusie komunikacji miejskiej
![]()
Odkryłam, że w upały najlepiej nosi mi się na biodrze, w przewiewnej kółkowej, idealna jest Maya Wrap. Oczywiście nadal jest gorąco, ale do zniesienia, a w wiązance czy nosidle obie z Anią płyniemy.
ChustoHolizm
Zuzia 21.12.2005
Ania 26.06.2008
Mateusz 04.08.2011
Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci
Cieplutko w wawie się zrobiło, ale z chusty nie rezygnujemy. Co najwyżej wychodzimy rano a potem popołudniem
Jakoś do wózka nie mogę się przekonać, bo muszę go znieść z piętna i nie mam siły
Rozalia( Rozi) mama Patryka 11.2005, Szymona 10.2008, Wojtka 03.2011 i Maćka 06.2019