Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: Kółkowa dałam fotki prośba o ocenę

Mieszany widok

Chustofanka Awatar Goswiek
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Kółkowa dałam fotki prośba o ocenę

Właśnie zamówiłam kółkową i mam pytanko. Madzię nosiłam na biodrze, jak już była dużo starsza. Przy maleństwie nie mam doświadczenia.

Maja ma 1,5 miesiąca, czy muszę ją nosić w kołysce tylko, czy można też jakoś już w pionie, coś jak w tej instrukcji http://site.peppermint.com/TMTSlingW...structions.htm

Wolałabym to drugie, nie wiem, czy będzie chciała w poziomie
    Ostatnio edytowane przez Goswiek ; 02-07-2009 o 18:11

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

w wiązanej nosisz w pionie tak? czyli wiesz jak mocno należy dociągać i jak to powinno wyglądać wszystko prawda ( podtrzymane plecy na całej długości, aż do podstawy czaszki, pozycja żabki czyli pupka niżej niż kolanka plecy wygięte w łuk

i na bioderko dla ułatwienia - czy znasz trick z podkładaniem "wałeczka" pod karczek w kieszonce??? ostatnio proponuje taki wałeczek często mamom z maluszkami na biodrze -sprawdza się przy mamach, które boją się o podtrzymywanie główki

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Aga, dzięki za odpowiedź. Noszę w pionie w wiązanej, starając się wszystko dobrze podociągać I poznałam już też patent z wałeczkiem, zawijam tam pieluszkę

To w kółkowej też mogę nosić w pionie i da się dobrze dociągnąć na takim maleństwie? Mam wrażenie patrząc na fotki, że tego materiału jest przecież mniej? No nic to, jak chusta przyjdzie to będę próbować, w razie czego się jeszcze zwrócę o pomoc

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

pozycja w kolkowej na biodrze dla maluszka bardzo przypomina pozycje jak w wiazaniu "siodelko z petelka"
    http://www.chustomania.pl/online/chu...elko_z_petelka
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goswiek Zobacz posta

To w kółkowej też mogę nosić w pionie i da się dobrze dociągnąć na takim maleństwie? Mam wrażenie patrząc na fotki, że tego materiału jest przecież mniej? No nic to, jak chusta przyjdzie to będę próbować, w razie czego się jeszcze zwrócę o pomoc
    generalnie chusta kółkowa powinna mieć +/- taką samą szerokość jak wiązana

przed podociąganiem wszystkiego zrób takie "majtasy" jak się w kieszonce pod nóżki robi i wsio powinno być gites
    powodzenia i czekamy na foty bo wiesz, że wątek bez zdjęć.....

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Cool a ja sie podepnę pod pytanie...

o ile autorka watku pozwoli
    czy nadmiar chusty ma być w całości pod pupą czy też zostawić pod karczychem?
    mam problem z dociągnięciem tej górnej krawędzi bo jak dociągam to mi się chusta na kółkach "składa" i już nie ma krawędzi na krawędzi tylko wjeżdża jako 2 warstwa na chustę... ciagne po ukosie (jak Sylwia lubin kiedyś strzałką zaznaczała) i zaczynam od góry...
    no i chyba z tego wynika (tzn z tego że krawędż to nie krawędż) że kółka mi się przekręcają i nie są równolegle do ciała tylko dół mi się wbija a góra odstaje... fotka poglądowa o co mi się rozchodzi wygląda tak:

to miały być krótkie zakupy a trwały prawie godzinę no i młody usnął...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Mayka, nie ma sprawy, też jestem ciekawa odpowiedzi

Oczywiście fotki dam do osądu

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

zasada jest genneralnie taka sama jak w wiekszosci wiazan gdzie panel otula dziecko - 1/3 pod pupe 1/3 gladko na karku 1/3 pod karczkie mzmarszczona.
    postaraj sie ciagnac unsoszac dziecko d ogory i ciagnij tak jaby zgodnie z tym w jakim kierunku jest ulozona chusta przed kolkami(tak ja na zdjeciu rownolegle do gornej krawedzi chusty w kierunku dziecka.

a w ogole to zamotanie bardzo ladne - jak Tobie wygodnie to jest git!
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Uprawnienia umieszczania postów