Cytat Zamieszczone przez annamamaalexa
co do bondolino to nosiłam ostatnio przez tydzień właśnie w nowym modelu i swojego zdania nie zmieniam. jeśli chodzi o ergonomię to jest bardzo ok dla dzieci od pół roku do roku, półtora. wcześniej za szeroki rozstaw nóżek, a pozycja na buddę mnie nie przekonuje. później panel jest po prostu za krótki i nie podtrzymuje odpowiednio plecków dziecka. ale prawie każde nosidło ergonomiczne trzeba dopasować do wieku dziecka. no i gorąco będzie
Nie wiem, skąd się bierze Twoje przesądzenie, że od pół roku. Bondolino jest tak dopasowane, że można bezpiecznie nosić w prawidłowej pozycji 3-kg/56 cm niemowlę. Jak ze wszystkim - clou polega na technice. Na szczęście instrukcja nie jest skomplikowana i doskonale widać, jak zrobic to, żeby było bezpiecznie.

Ulepszone Bondolino zostało sprawdzone przez fachowców oraz grupę testową. Sami właściciele noszą swoją córeczkę od urodzenia w Bondolino.

Pozycja Buddy zarówno w chuście wiązanej jak i w bondolino nie pojawia się nawet jako alternatywa - nie jest to pozycja prawidłowa.
Jeżeli macie jakieś pytania do tego zagadnienia - zachęcam do kontaktu z Marcinem, który przedyskutował to bardzo dokładnie m.in. z dr Fettweisem.

---------------------------------------------------------------------------------
Kasia z Chustomanii