No właśnie strasznie trudno mi założyć mu kieszonkę -może brak mi zdolności manualnych![]()
No właśnie strasznie trudno mi założyć mu kieszonkę -może brak mi zdolności manualnych![]()
Zuzia 27.11.2013Gabryś 19.11.2015
Zakładam na leżąco, na stojąco nie daję rady... ale może to kwestia wprawy. Z tą zabawką w rączce też nie zawsze działa, raz za nic nie chciał sobie założyć pieluchy, ani na leżąco ani na stojąco, a w biegu nie potrafięW końcu wstawiłam go do łóżeczka na chwilę, odwróciłam się a on mi wtedy spektakularny sik na pół łóżeczka i podłogę zafundował... potem już się grzecznie położył i dał sobie pieluchę założyć... ehhh
Zuzia 27.11.2013Gabryś 19.11.2015
to i tak masz dobrze, ze chce lezecMoj odkad nauczyl sie siadac juz nie polezal na przewijaku ani sekundy i skonczylo sie przewijanie na lezaco
![]()
na stojąco to tylko kwestia wprawy, zapewniam Cię.
Na leżąco na plecach to udawało mi się tak do 3? 4 miesiąca ? Potem dziecko przekręcało się na brzuch to zakładałam od tylu, na brzuchu zawsze więcej dziecko widzi. a odkąd dziecko zaczyna stawać zakładałam na stojąco, oparte o cokolwiek, często z książką przed nosem.
Tutaj rodzaj pieluchy nie ma większego znaczenia, jeśli na rzepy to na szybko zapinałam 1, potem dokładnie 2gi i poprawiałam ten 1szy. Napy podobny schemat.
doliczyłam ze Twój już rok skończył, no to normalne ze się wierci. Takiego to dawałam pod kran czy bidet a potem w pieluchę na stojąco opartego o brzeg wanny, przewijak służył mi tylko jako składzik towaru
lato 2008, jesień 2010, zima 2013... i jesieniozima 2022
--------------------------------
doradca Akademii Noszenia Dzieci od 2010
instruktor Masażu Shantala od 2013
my mielismy wszystko na rzepy lub wsuwane jak majtki bo inaczej nie dawałam rady
nie wiem jak dziewczyny zapinaja napy przy ruchliwych dzieciach, mnie to przerastało
Da sie da na napy wlasnie na stojaco i jak dziecko sie czyms zajmujeNajlepiej oparte o kanape i jakas ksiazeczka przed nim albo samochodzik. Wtedy jest te pare sekund na zapiecie nap
![]()