Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: pieluchy wielorazowe a wiercioch

Mieszany widok

Chustofanka Awatar Ewulinek
    Miejscowość
    Krasne

Domyślnie

No właśnie strasznie trudno mi założyć mu kieszonkę -może brak mi zdolności manualnych
    Zuzia 27.11.2013 Gabryś 19.11.2015

Chustomanka Awatar Marta_B
    Miejscowość
    Praga

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ewulinek Zobacz posta
    No właśnie strasznie trudno mi założyć mu kieszonkę -może brak mi zdolności manualnych
    ale na lezaco zakladasz czy na stojaco? W sumie kieszonki tak czy siak zaklada sie najlatwiej, szczegolnie te na rzepy, chociaz ja mam na napy i jest ok. Na stojaco przy kanapie i zeby cos bylo w raczce do zabawy

Chustofanka Awatar Ewulinek
    Miejscowość
    Krasne

Domyślnie

Zakładam na leżąco, na stojąco nie daję rady... ale może to kwestia wprawy. Z tą zabawką w rączce też nie zawsze działa, raz za nic nie chciał sobie założyć pieluchy, ani na leżąco ani na stojąco, a w biegu nie potrafię W końcu wstawiłam go do łóżeczka na chwilę, odwróciłam się a on mi wtedy spektakularny sik na pół łóżeczka i podłogę zafundował... potem już się grzecznie położył i dał sobie pieluchę założyć... ehhh
    Zuzia 27.11.2013 Gabryś 19.11.2015

Miejscowość
    Praga

Domyślnie

to i tak masz dobrze, ze chce lezec Moj odkad nauczyl sie siadac juz nie polezal na przewijaku ani sekundy i skonczylo sie przewijanie na lezaco

Chustoholiczka Awatar JustNik

Domyślnie

na stojąco to tylko kwestia wprawy, zapewniam Cię.
    Na leżąco na plecach to udawało mi się tak do 3? 4 miesiąca ? Potem dziecko przekręcało się na brzuch to zakładałam od tylu, na brzuchu zawsze więcej dziecko widzi. a odkąd dziecko zaczyna stawać zakładałam na stojąco, oparte o cokolwiek, często z książką przed nosem.
    Tutaj rodzaj pieluchy nie ma większego znaczenia, jeśli na rzepy to na szybko zapinałam 1, potem dokładnie 2gi i poprawiałam ten 1szy. Napy podobny schemat.

doliczyłam ze Twój już rok skończył, no to normalne ze się wierci. Takiego to dawałam pod kran czy bidet a potem w pieluchę na stojąco opartego o brzeg wanny, przewijak służył mi tylko jako składzik towaru
    lato 2008, jesień 2010, zima 2013... i jesieniozima 2022
    --------------------------------
    doradca Akademii Noszenia Dzieci od 2010
    instruktor Masażu Shantala od 2013

dianek
    Guest

Domyślnie

my mielismy wszystko na rzepy lub wsuwane jak majtki bo inaczej nie dawałam rady
    nie wiem jak dziewczyny zapinaja napy przy ruchliwych dzieciach, mnie to przerastało

Miejscowość
    Praga

Domyślnie

Da sie da na napy wlasnie na stojaco i jak dziecko sie czyms zajmuje Najlepiej oparte o kanape i jakas ksiazeczka przed nim albo samochodzik. Wtedy jest te pare sekund na zapiecie nap