A czy któraś z was używa Storchenkinderw na nocki?
ja używamod zawsze, na zmianę z woolkwikkel i wszystko suche raniutko - z wyjątkiem pieluchy rzecz jasna
![]()
Mamru, ja chciałabym jeszcze zapytać o parę rzeczy odnośnie wełniaków. Planuję zakupy i zastanawiam się co i w jakich ilościach.
Zmieniasz otulacz w nocy? (jeśli zmieniasz w ogóle pieluchę?).
Czy Storchenkindery trzymają samą tetrę?
Kochana! Nie zmieniam pieluszki w nocy, bo moja mała Córeczka cudnie przesypia całą nockę - zakładam zazwyczaj formowankę bambusową i wełenkę. Nie zdarzyły mi się przecieki
Jeśli włożysz tetrę złożoną w prostokąt, to nie bardzo z trzymaniem, możesz się pobawić w pieluszkowe origami i myślę, że powinno być ok. Ja kupiłam sobie pieluszki dziane disany: http://www.pieluszkarnia.pl/p457,dis...na-dziana.html
i super mi się sprawdza-ale używam w ciągu dnia-na dzianą wkładam tetrę, lub muślinkę i na to wełenka. POLECAM. Zamierzam spróbować ten zestaw na noc, ale z frotową lenya-bo ona wg mnie jest jedną z najbardziej chłonną pieluszką składaną.
Ja korzystam teraz z dwóch otulaczy wełnianych na zmianę-jeden w ciągu dnia, na noc drugi a tamten się wietrzy. Mam też trzeci "na wszelki wypadek"![]()
Ostatnio edytowane przez mamru ; 28-07-2009 o 23:01
Mamru, czyli w środku Wam się gatki nie moczą, nie przechodzi mokre przez formowankę na przykład? Ja po każdym założeniu muszę je wietrzyć, bo wilgotne są. Czyli używać możemy z przerwami i jeden na dzień by nam nie wystarczył
kiedy otulacze były nowe, to zdarzały mi się takie "wypadki" ale moje gacie są już po 4 gotowaniach i nic je nie ruszyTrzymają na mur beton. Ale na początku zmieniałam otulacz co przewijanie-kiedy jeden był na pupce, drugi się wietrzył.
Mamru, dzięki za szczegółowe wyjaśnienia.
Będę jednak na noc musiała nastawić się na 2 otulacze. No z tym origami, to jest właśnie to czego nie lubię. U leżącego plackiem bobasa to lubiłam, ale teraz moja młodzież dostaje skrętu kiszek przy przewijaniuCzasem się uda, czasem ucieka z byle jak zapiętą pieluchą.
A lanolinowanie jak często im serwujesz?
A te pieluszki co zalinkowałaś pięknie się prezentują, ale ja na razie mam budżet mocno okrojony. Będę musiała poprzestać na tetrze i moich formowankach. Ewentualnie coś na noc dokupię formowanego![]()
no więc nabyłam na bazarku storchenkindery L-ki i jestem bardzo zadowolona. W sumie nie są dużo większe od M i na mojego ciągle 8kilowego Franka pasują do formowanek (mimo, że teoretycznie są od 12 kilo)- nic nie uciska a i pupy nie powiększają. Tak więc mam M-ki do tetry w prostokąt i L-ki do formowanek i to jest to o co mi chodziło![]()
Franek 4.12.2008 Staszek 24.10.2010
podaj dalej
gatki podaj dalej
magnolia-podajdalej.blogspot.comhttps://www.facebook.com/podajdalej.magnolia/