Pokaż wyniki od 1 do 20 z 23

Wątek: disana vs storchenkinder

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tuja Zobacz posta
    hmn... ja też zamówiłam M, a nasze dzieci wiekowo takie same, Julek z 5 października jest, chociaż waży trochę mniej i raczej szczupły. Może można zamienić po prostu. Trzeba by Annemamealexa zapytać
    Mamy już swoje szorciki (tzn Julek ma) i leżą idealnie, są dobrze dopasowane, ale nic nie uciskają. Myślę, że trochę nam posłuży ten rozmiar

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

A czy któraś z was używa Storchenkinderw na nocki?

mamru
    Guest

Domyślnie

ja używam od zawsze, na zmianę z woolkwikkel i wszystko suche raniutko - z wyjątkiem pieluchy rzecz jasna

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Mamru, ja chciałabym jeszcze zapytać o parę rzeczy odnośnie wełniaków. Planuję zakupy i zastanawiam się co i w jakich ilościach.

Zmieniasz otulacz w nocy? (jeśli zmieniasz w ogóle pieluchę?).

Czy Storchenkindery trzymają samą tetrę?

mamru
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aloha Zobacz posta
    Mamru, ja chciałabym jeszcze zapytać o parę rzeczy odnośnie wełniaków. Planuję zakupy i zastanawiam się co i w jakich ilościach.

Zmieniasz otulacz w nocy? (jeśli zmieniasz w ogóle pieluchę?).

Czy Storchenkindery trzymają samą tetrę?
    Kochana! Nie zmieniam pieluszki w nocy, bo moja mała Córeczka cudnie przesypia całą nockę - zakładam zazwyczaj formowankę bambusową i wełenkę. Nie zdarzyły mi się przecieki

Jeśli włożysz tetrę złożoną w prostokąt, to nie bardzo z trzymaniem, możesz się pobawić w pieluszkowe origami i myślę, że powinno być ok. Ja kupiłam sobie pieluszki dziane disany: http://www.pieluszkarnia.pl/p457,dis...na-dziana.html
    i super mi się sprawdza-ale używam w ciągu dnia-na dzianą wkładam tetrę, lub muślinkę i na to wełenka. POLECAM. Zamierzam spróbować ten zestaw na noc, ale z frotową lenya-bo ona wg mnie jest jedną z najbardziej chłonną pieluszką składaną.

Ja korzystam teraz z dwóch otulaczy wełnianych na zmianę-jeden w ciągu dnia, na noc drugi a tamten się wietrzy. Mam też trzeci "na wszelki wypadek"
    Ostatnio edytowane przez mamru ; 28-07-2009 o 23:01

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

Mamru, czyli w środku Wam się gatki nie moczą, nie przechodzi mokre przez formowankę na przykład? Ja po każdym założeniu muszę je wietrzyć, bo wilgotne są. Czyli używać możemy z przerwami i jeden na dzień by nam nie wystarczył

mamru
    Guest

Domyślnie

kiedy otulacze były nowe, to zdarzały mi się takie "wypadki" ale moje gacie są już po 4 gotowaniach i nic je nie ruszy Trzymają na mur beton. Ale na początku zmieniałam otulacz co przewijanie-kiedy jeden był na pupce, drugi się wietrzył.

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Mamru, dzięki za szczegółowe wyjaśnienia.

Będę jednak na noc musiała nastawić się na 2 otulacze. No z tym origami, to jest właśnie to czego nie lubię. U leżącego plackiem bobasa to lubiłam, ale teraz moja młodzież dostaje skrętu kiszek przy przewijaniu Czasem się uda, czasem ucieka z byle jak zapiętą pieluchą.

A lanolinowanie jak często im serwujesz?

A te pieluszki co zalinkowałaś pięknie się prezentują, ale ja na razie mam budżet mocno okrojony. Będę musiała poprzestać na tetrze i moich formowankach. Ewentualnie coś na noc dokupię formowanego

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

no więc nabyłam na bazarku storchenkindery L-ki i jestem bardzo zadowolona. W sumie nie są dużo większe od M i na mojego ciągle 8kilowego Franka pasują do formowanek (mimo, że teoretycznie są od 12 kilo)- nic nie uciska a i pupy nie powiększają. Tak więc mam M-ki do tetry w prostokąt i L-ki do formowanek i to jest to o co mi chodziło

Uprawnienia umieszczania postów