Pokaż wyniki od 1 do 20 z 23

Wątek: disana vs storchenkinder

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie disana vs storchenkinder

Dziewczyny, mam gatki storchenkinder rozmiar M - teoretycznie są do 12kg, mój Franek ma prawie 8 no i szczerze powiedziawszy z grubszą formowanką to juz tak przyciasno, mam wrażenie że ta pielucha trochę przyciśnięta do ciała Mam jeszcze te ze starymi ściągaczami, no i też przy nóżkach odstają z większą formowanką. No i zastanawiam się czy one nam się trochę skurczyły, czy po prostu ten rozmiar jest jednak trochę zaniżony Myślę nad kupnem jeszcze jednych gatek, no i może tym razem skuszę się na disanę - mam zatem kilka pytań. Jak one wyglądają w porównaniu do storchenów? Czy są takie dopasowane, czy raczej większe na pupie? Jak założę dziecku na nie spodnie to czy nie będzie za bardzo napakowany? Właściwie potrzebuję czegoś do grubszych formowanek bo do tetry czy cienkich flanelek to storcheny są super.

Chustonówka

Domyślnie

mam storchenkinder rozmiar Mna synka prawie 11kilowego, są ok chociaż zamówiłam teraz jeszcze dwie pary: jedną Mkę i jedną Lkę, pewnie za m-ąć, dwa tych Mek będę się wyzbywać. Nie mam niestety porównania do disany, więc nie pomogę

Chustomanka Awatar merolik
    Miejscowość
    Podlasie

Domyślnie

My mamy i to, i to: Storchenkinder rozmiar 1/2 (to chyba M-ka) i Disanę na 74/80 (to też M-ka). Wolimy Storchenkinder, bo pieluszki lepiej trzyma, jest cieńsze, bardziej dopasowane. Disana grubsza, ściągacz u góry jest luźny i odstaje, pupa jest w niej większa i bardziej nieforemna. Ale też się czasem przydaje, jak chcę, żeby Mariola miała luźniej. Aha, i przy naszych 7 kg ta M Storchenkinder już nie na długo starczy...

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merolik Zobacz posta
    Aha, i przy naszych 7 kg ta M Storchenkinder już nie na długo starczy...
    No właśnie, czyli jednak to nie tylko u nas trochę ciasno się robi. Myślę, że one z czasem się po prostu filcują. Ostatnio zamawiałam takie same w prezencie dla mojego bratanka no i porównałam je, to nasze były troszeczkę jednak mniejsze, no i dużo mniej rozciągliwe. Te nowe były takie bardziej mięciutkie i plastyczne. Chyba po prostu wezmę te storcheny trochę większe już, bo skoro disana leci z pupy to mam taki handmejd, który jest super tylko właśnie jest taki trochę duży, a jak się spodnie na niego ubierze to już trochę bomba zamiast pupyale za to trzyma że hoho

mamru
    Guest

Domyślnie

używałam disany króciutko, bo nam spadała z tyłka, wolę storcheny. I ta wełenka disanowska wydaje się być szybkokulkowiejąca, czego o storchenach powiedzieć nie mogę. Magnolio, na bazarku była wystawiona disanka używana, zawsze możesz spróbować-z tego co wiem nawet nie jedna

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Wydaje mi się, że nie ma co patrzeć na wagę dziecka, tylko na budowę. Moja Zo waży 9 kg przy 80 cm i chuda jest strasznie - Storchenkinder M-ki jeszcze dłuuugo nam posłużą mimo, że kilka razy już "straszone" według instrukcji animamyalexa i pewnie się trochę skurczyły. Nie używałam Disany, ale widziałam ją kilkakrotnie-nie kupiłabym właśnie ze względu na "chudość" młodej-na pewno by jej spadała. A poza tym - tak jak już wcześniej dziewczyny napisały-Storchen super przylegają, super trzymają (ja głównie tetrę ze spinką Snappi pod nie używam) i wełenka przyjemniejsza w dotyku od tej z Disany.
    Antek '05
    Zosia '07

Uprawnienia umieszczania postów