Pokaż wyniki od 1 do 20 z 180

Wątek: Punkty reputacji - wszystko, co wiemy, w poście #137 strona 7 (uzupełniane na bieżąco)

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lominia Zobacz posta
    A ja dalej nie rozgryzłam tematu...
    Na "start" dostajemy 10pktów reputacji na zachęte, a potem to już sama nie wiem. Dodałam losowej osobie punkt reputacji, znaczy "i approve"...i z 10 jej się 9 zrobiło
    aha, to w takim razie dziękuję systemowi, bo to od niego mam te punkty
    Lomnia, dodałam ci(chyba) jeden punkt reputacji- ile teraz masz? Gdzie to się w ogóle u kogoś sprawdxza??

Chustofanka Awatar mama_maleństwa
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

a co się dzieje, jeśli wybierze się "nie zgadzam się" przyznając pkty reputacji?

Ostatnio edytowane przez mama_maleństwa ; 07-05-2012 o 21:07 Powód: dodałam obrazek

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Dajesz ujemny punkt reputacji, co jest odpowiednio odnotowywane w Twoim profilu.
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

A jak się najedzie na prostokącik to są ciekawe komentarze np Meta będzie niedługo sławna (przecież już dawno jest)
    Z tego co zaobserwowałam to nie wszyscy z szarymi prostokątami są na minusie, bo kiedyś tego nie było, czyli starsi stażem użytkownicy są jakby poszkodowani (nowi dostają dychę na dzień dobry)

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sweetrose Zobacz posta
    a ja nadal nie mogę rozkminić o co chodzi i gdzie tego szukać
    Kwadracik reputacji:

A ile punktów masz, możesz sprawdzić, klikając w Ustawienia i szukaj ich tam, gdzie zaznaczyłam na obrazku:

BTW są na forum osoby z czerwonym kwadracikiem

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

kto się bawi w dodawanie mi punktów? Pół godziny temu było 25, a teraz jest 31

edit: co oznacza czerwony kwadracik?
    2 + 7 (2005-2018)

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

Czerwony kwadracik to punkty na minusie czyli poniżej zera

Chustoholiczka Awatar sweetrose
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

nie, jednak za tępa dziś jestem
    no kwadracik zielony widzę, ale reszty niet
    ale ciekawe to... szary i zielony kwadracik widziałam, czerwonego jeszcze nie...

próbowałam też zobaczyć u innych jak to wygląda i klikam na kwadraciki i nic nie widzę ;/

ciekawe czy komuś dodałam jakieś punkty nie wiedząc co robię mam nadzieję, ze nie odjęłam...
    Junior 2011
    Oleksander 2016
    Zośka 2021

Chusteryczka Awatar anoli85
    Miejscowość
    Żory

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sweetrose Zobacz posta
    nie, jednak za tępa dziś jestem
    no kwadracik zielony widzę, ale reszty niet
    ale ciekawe to... szary i zielony kwadracik widziałam, czerwonego jeszcze nie...

próbowałam też zobaczyć u innych jak to wygląda i klikam na kwadraciki i nic nie widzę ;/

ciekawe czy komuś dodałam jakieś punkty nie wiedząc co robię mam nadzieję, ze nie odjęłam...
    ale jak chcesz dodać punkt to klikasz na taka gwiazdkę - jest z lewej strony, pod sygnatuką, obok napisu "dodaj na blog"

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

sweetrose, masz 10 punktów reputacji - czyli startową ilość.
    W takim wypadku nie wyświetla się nic w ustawieniach - bo tam widać ostatnio dodane punkty, a skoro Ty masz narzucone systemowo, to nie ma niczego do przeczytania

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

przypomniałyście mi, że miałam pytać: niektórym osobom mogę przyznawać punkty, a innym nie (wyskakuje wtedy komunikat: You must spread some Reputation around before giving it to ... again. - w miejscu kropek jest nick osoby)
    tzn. że wyczerpałam pulę punktów, które mogę przyznać tej osobie? Mogę jakoś zdzyskać zdolność przyznawania jej punktów, czy już nie? akurat chodzi o kogoś, z kim wyjątkowo często się zgadzam
    2 + 7 (2005-2018)

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Chodzi o to, że nie można dawać kilku punktów pod rząd tej samej osobie (ilu, nie wiem), takie zabezpieczenie przed kółkami wzajemnej adoracji i nabijaniem reputacji, jak sądzę. Najpierw musisz się zgodzić z kimś innym
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Uprawnienia umieszczania postów