W postach w tej samej linijce co nick osoby piszącej jest malutki symbol wagi i tekst: "dodaj punkty reputacji dla..." Co to właściwie jest i jaki ma cel? wie ktoś?
Andzia
W postach w tej samej linijce co nick osoby piszącej jest malutki symbol wagi i tekst: "dodaj punkty reputacji dla..." Co to właściwie jest i jaki ma cel? wie ktoś?
Andzia
dołączam do pytania, brzmi tajemniczo
Tyskie to nie piwo
A może u nas zamiast piw zrobić stosiki?
Fajnie będzie tak rozdawać chusty, przynajmniej wirtualnie
Poza tym zauważyłam, że chustonówki, które zalogowały się już po remoncie mają chyba z automatu więcej punktów reputacji, bo mają takie same zielone kwadraciki, jak Jazoo i napis, że są na dobrej drodze
A chustostauchy zamiast nadrabiać, to o piwie myślą ;P
Live, Love, Enjoy Life! Always.
jest mi przykro bo doczytałam teraz o co cho z czerwonym kwadracikiem koło mojego nicku. że mam złą reputację.szczęka mi opadła.widocznie wydawało mi się tylko, że chustoforum to miejsce w którym się odnalazłam w sieci.
Wkejam wyjasnienie z innego forum:
- Co to jest reputacja/repute?
Jest to wskaźnik, który wskazuje nam poziom poziom reputacji użytkownika, w skład której wchodzi wiele czynników, głównie podziękowań (ponieważ tylko w taki sposób można dziękować na tym forum), które mogą nam zobrazować poziom doświadczenia (a także aktywności, chęci pomagania, dodawania nowych przydatnych wątków/postów na forum) danego użytkownika. Czyli
- Co to jest siła reputacji?
Jest to liczba określająca ilość punktów reputacji, jakie dany użytkownik daje w momencie dodawania komuś punktów reputacji, czyli np. użytkownik X dziękuje użytkownikowi Y poprzez dodanie punków reputacji; użytkownik X ma siłę reputacji 5 przez co użytkownik Y będzie miał po dodaniu reputacji o 5 punktów więcej. Lub po prostu: moja siła reputacji to (w momencie pisania tego poradnika) 36 punktów. Ktoś kto dostanie ode mnie "rep" (punkty reputacji) będzie miał ich właśnie o te 36 więcej!
- A gdzie tego szukać?
Punkty reputacji oraz siłę reputacji można znaleźć na górze posta, po prawo - taka waga obok nr postu.
- W jaki sposób zwiększa się ilość reputacji/siły reputacji?
Reputacja rośnie, gdy otrzymamy od kogoś podziękowanie w (jak już wspomniałem w jedyny akceptowany na forum sposób) postaci punktów reputacji.
Siła reputacji rośnie wraz z wzrostem ilości naszej reputacji ORAZ co 50 postów jest dodawany jeden jej punkt.
- Chcę podziękować/dodać komuś punkty reputacji, ale jak ja mam to zrobić?
W poście osoby, której chcemy podziękować/dodać reputacji klikamy po prawej stronie na klawisz repute:
i piszemy podziękowanie (osoba której dodajemy rep, będzie mogła przeczytać ten tekst w Panelu użytkownika)
Ostatnio edytowane przez Jazzoo ; 22-06-2009 o 22:37
no i teraz jazzoo powinna dostac pkt reputacji![]()
To już nie można podziękować komuś tak normalnie? W wątku, w kolejnym poście? Albo na pw? Nie bardzo rozumiem.
Marta, mama Stasia - 2007 i Józina - 2010
Stasiek poleca
Błogosławiony, który nie mając nic do powiedzenia nie obleka tego w słowa. Julian Tuwim
no dla mnie to też trochę dziwne takie...
a na górze to chyba jest dodawanie reputacji? tzn ta waga?
Jazoo pisała, zę na dole po lewej...
a ja nie widzę tych punktów?, piszesz, że są na dole każdego postu, a tam nic nie ma...
na górze posta, po prawo - taka waga obok nr postu.
Syn 2006
Córa 2008
Syn 09.2014
Na moim profilu widzę, ze mam 11 punktów reputacji - co to jest? to dużo czy mało?
Jednym słowem moja reputacja jest dobra czy zła?![]()
http://www.leniwiec.eu strona mojego zespołu
http://www.kamilamuczynska.blogspot.com blog z fotkami moich córek
![]()
Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)
to plusy od forumowiczów za jakies wypowiedzi lub pomoc
weź no mi daj punkta za wykład pieluchowy,co?![]()
ŁŁooo Matko! Człowiek sobie spokojnie stuka na forum, a tu się okazuje, że obok czai się jakieś "podziemie punktowe"![]()
jakie punkty, gdzie te punkty????
GAJENKA-23.12.08
Certyfikowany Doradca noszenia ClauWi®
az sobie wejde Mucha na Twoj profil, zeby to cudo zobaczyc