ok podsumujmy:
- punkty daje się klikając na gwiazdkę na samym dole posta, po lewej.
- Swoje punkty ogląda się w ustawieniach (ale trzeba je mieć by oglądać cokolwiek)
- innych reputację widać na kwadraciku pod pomarańczowymi kwadratami z ilością postów. Np ja mam zieloną reputację a inni mają szarą (czyli zero punktów).
http://www.leniwiec.eu strona mojego zespołu
http://www.kamilamuczynska.blogspot.com blog z fotkami moich córek
![]()
Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)
http://www.leniwiec.eu strona mojego zespołu
http://www.kamilamuczynska.blogspot.com blog z fotkami moich córek
![]()
Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)
Na pierwszej stronie ustawień - klikasz i masz od góry:
1) Nowe subskrybowane tematy
2) Ostatnio otrzymane punkty reputacji
No chyba nie tak źleSkoro masz 11 punktów, to znaczy, że ktoś (albo więcej ktosiów) pochwalił Cię 11 razy. A skoro większość forum w ogóle o reputacji nie ma pojęcia, to pewnie te 11 pktów to całkiem sporo
![]()
No to dzięki serdeczne mucha, teraz już wiem żem kobietą o marnej reputacji![]()
Monika - mama Natalii 26.05.2008
Ja tez nie wiem, czy jestem tepa, czy daltonistka...Widze tylko zielone albo szare kwadraciki, zadnych fioletowych!
Moze zle widze
Sama tez jestem juz zielona, chociaz "nówka"...Nie wiem, komu mam dziekowac - i czy w ogole- ani ile mam, bo przekopalam moje ustawienia, profile itp. i za Chiny Ludowe nie znajduje najmniejszej informacji na ten temat...
Poza tym, jest jeszcze jedna niewyjasniona kwestia (skoro juz tak zalezy nam na tej reputacji...): to, co sie pojawia po najechaniu na ten kwadracik. Sa rozne opcje, ja mam akurat, ze jestem "on distinguished road". Ktos cos wie na ten temat?
Fioletowe kwadraty były w poprzedniej, zielonej wersji forum. Teraz zamiast nich są szare.
gdzie szukać swoich punktów
1) Kliknąć w Ustawienia (prawy górny róg strony_
2) Obejrzeć dokładnie główną stronę ustawień:
POZA TYM: Po kliknięciu na gwiazdkę (tę na dole postu, pod sygnaturą) przy swoim poście pojawia się informacja o własnej reputacji
Jeśli chodzi o to, co się widzi po najechaniu na kwadracik, to nie mam pojęcia (ale na wszystkich vbulletinowych forach, jakie oglądałam, teksty są takie same)
edit: W sprawie tych napisów, które pojawiaja się po najechaniu na kwadracik, znalazłam info: w zależności od ilości punktów reputacji zmienia się napis po najechaniu na wskaźnik reputacji.
Ostatnio edytowane przez Meta ; 05-02-2010 o 10:57
i zdaje się, że jest tak, że nowe forumki mają od razu zielone kwadraciki (tzn już za forum zielonego to się pojawiło)
Live, Love, Enjoy Life! Always.
O! To duzo wyjasniaDzieki.
Juz tez doszlam do tego, ze po najechaniu na gwiazdke, pojawia sie ilosc punktow. Mam 10. To chyba na zachete...
Ale swoja droga, to troche bzdurny pomysl z ta reputacja.
A skąd wiadomo, kto nam dodał reputacji?? W ogóle to ze zdziwieniem dziś odkryłam, że mam jakieś punkty, wcześniej nawet nie wiedziałam, ze coś takiego istnieje![]()
Jestem chyba szczególnie ciemną masą...
Właśnie odkryłam, że mam coś takiego jak 10 punktów reputacji...
Doczytałam, co oznaczają zielone kwadraciki, ale nie jestem pewna, czy w ogóle u kogokolwiek widziałam szare...
Nie mam pojęcia, gdzie jest gwiazdka, by komuś dodać punktów...
I widzę tylko jeden ostatni post, za który dostałam punkt- od kogo? Nie wiem, a chciałabym podziękować, to chociaż tą drogą to robię... I za każdy inny mój punkt-, nieznani Dobroczyńcy!!!
Znalazłam gwiazdkę!!! Wystarczyło się wyspać!
A, przybył mi też kolejny punkt reputacji- skąd, za co? Tego nie wiem, ale fajnie, że jest... Dzięki!
Ostatnio edytowane przez Budzik ; 05-05-2011 o 13:03
a można się dowiedzieć chociaż ZA CO dostało się punkty, skoro nie wiadomo od kogo?
2 + 7 (2005-2018)
a czy to tylko ja widzę moje punkty reputacji, czy ktoś moje też widzi? A ja tez moge widzieć reputację innych? Jakoś nie mogę pojąć tej reputacji, chyba za bardzo nówkowa jeszcze jestem![]()
ja też nie mam pojęcia komu i za co, ale równiez dziękujęDzisiaj się w ogóle doqwiedziałam, że cos takiego istnieje
![]()
A ja dalej nie rozgryzłam tematu...
Na "start" dostajemy 10pktów reputacji na zachęte, a potem to już sama nie wiem. Dodałam losowej osobie punkt reputacji, znaczy "i approve"...i z 10 jej się 9 zrobiło![]()
Ostatnio edytowane przez lominia ; 28-07-2011 o 14:47