Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Problemy z kręgosłupem a noszenie

Mieszany widok

Chustomanka Awatar kamillasz
    Miejscowość
    Górny Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AlicjaR Zobacz posta
    Mam bardzo podobnie, z tym że większy zakres dyskopatii, bo również na L3-L4 mam przepuklinę. 3 lata temu miałam usuniętą operacyjnie część dysku na L5-S1 i wstawiony stabilizator diam na L4-L5. Z własnych doświadczeń powiem, że operacja operacją, ale właściwa rehabilitacja oraz regularne ćwiczenia zmieniają wszystko. Właściwą stabilizację zapewniają przede wszystkim mięśnie głębokie, które trzeba ćwiczyć regularnie. I wtedy nie ma problemu z noszeniem. A w chuście jest o niebo lepiej niż na rękach, dystrybucja ciężaru znacznie lepsza. No i faktycznie, im szybciej na plecy tym lepiej I lepiej unikać asymetrycznych wiązań.
    AlicjaR również bardzo Ci dziękuje za odpowiedź

Chustofanka Awatar beati_becia
    Miejscowość
    Tomaszów Lubelski

Domyślnie

ja mam przepukliny na L3-L4 i jestem po operacji w odcinku szyjnym (usunięty trzon th1 i dyski, stabilizator C7-Th2), lepiej mi było w chuście niż na rękach bez chusty, ale jak maluchy miały tak ok. 12 kg, to już nie mogłam nosić, bo po każdym noszeniu 2 dni miałam problemy z bólem w odcinku szyjnym i bólem głowy, lędźwiowy mi nie dokuczał przy noszeniu.
    1% dla Michała: http://www.1000dzieci.pl/lista/szukaj/typek
    Michaś - brykacz nad brykacze październik 2010, Hania - nie dotykaj mnieczerwiec 2013 i Dominik Aniołek (*) 12 styczeń 2017

Chustoholiczka Awatar Ola D.
    Miejscowość
    Krosno <3

Domyślnie

Ja mam "tylko" zapalenie stawów krzyżowo-biodrowych. Z mojego doświadczenia: w kółkowej nie daję rady, po paru minutach ból jak cholera (próbowałam z ok. 8kg dziecka). Odradzam też kieszonkę i plecaki z wykończeniem tybetańskim, bardzo obciążają właśnie odcinek lędźwiowy. Jak dla mnie najlepsze są kangurek, plecak prosty i plecak z koszulką.
    Mama dwóch Aniołków (+12. 2010 i +11.2018), Andrzejka (03.2012), Julka (04.2014), Martusi (09.2015), Karolka (10.2019) i Helenki (03. 2021)
    :

Chustomanka Awatar kamillasz
    Miejscowość
    Górny Śląsk

Domyślnie

Dziewczyny bardzo Wam dziękuje za odpowiedzi i rady. Wszystko już przesłałam do mojej przyjaciółki

Uprawnienia umieszczania postów