Pokaż wyniki od 1 do 20 z 24

Wątek: Mama i mały słonik

Mieszany widok

Chustonoszka

Domyślnie Mama i mały słonik

Hej, my też jesteśmy nowi. Mój krasnal ma 4,5 miesiąca i wazy 9 kilo. Jest wątek o noszeniu słoników?

Chustomanka
    Miejscowość
    ÅšlÄ…sk

Domyślnie

Hej
    Napewno znajdziesz coÅ› dla siebie

Chustonoszka Awatar karolowa
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Hej hej
    Ja się nie natknęłam na taki wątek, ale też chętnie bym się przyłączyła. Mój 5-miesięczniak waży 8 kg i to zdecydowanie czuć.
    Karolowa i Karolasty Jaśkowski 25-04-2016
    Doradca noszenia Clau Wi®
    http://pani-tam-ma-dziecko.blogspot.com/

Chustoguru Awatar HoliPoli
    Miejscowość
    Belgrad

Domyślnie

Może stricte wątku o słonikach nie ma ale o chustach dla słoniątek już są to częsty problem

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Czas się zorientować porządnie w temacie!

Chustonoszka

Domyślnie

HoliPoli, a możesz coś zlinkować? jakieś wątki znalazłam ale nic wyczerpującego...

Chustoguru Awatar Isolt
    Miejscowość
    Warszawa- Żoliborz

Domyślnie

A czego konkretnie szukasz jako mama dwóch sloniatek, chętnie doradze co i jak

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
    IgnaÅ› 07.2013
    Marynia 03.2015
    Hela 03.2018

BLW = Bobas Lubi Wypaćkanie

Chustonoszka

Domyślnie

dzięki Isolt. Najwazniejsze pytania to:

1. W czym nosić
    2. Jak motać
    3. Jakieś specjalne informacje; np. może to inne nosidło trzeba jakbym kiedyś nosidło chciała.

Wiem już, że są chusty mniej i bardziej nośne ale ciągle nie rozumiem na czym ta nośność polegam. Póki co mam jedną odziedziczoną bawełnianą lenny lamb. W kieszonce mi łatwiej niż w plecaku prostym, który mi się wpija w ramiona. szukam chusty z lnem, to chyba dobrze? Ale znajduje tez opnie, że jeśli chusta jest dobrze zamotana to bawełna wystarczy. jakby nie chodziło o te nośność to bym chciała girasola ale kluska już wielka a za chwilę to nie wiem co będzie
    • "Nikt dobrze nie wiedziaÅ‚ skÄ…d siÄ™ wziÄ™li, dość że pewnego dnia zamieszkali w lesie we dwoje: Mama-Kangurzyca i maÅ‚y jej synek zwany MaleÅ„stwem."
      ​

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja też się podpinam pod pytania, zwłaszcza jeśli chodzi o podpowiedzi, w czym nosić. Zwykłe bawełniane pasiaki też mi się wpijają w ramiona, ale na przykład ostatnio nabyłam drogą kupna (przez forum ) pięknego ellevilla jade i to jest po prostu kosmos - cudnie się w tym nosi, plecak jest mega wygodny, mimo że to 100% bawełna. Może ktoś coś może podpowiedzieć, jakich chust szukać, żeby był taki efekt. Nie wiem, czy chodzi o rodzaj splotu czy o czepliwość, jak się w tym połapać.

Chustopaleozoik Awatar zulam

Domyślnie

O nośności chusty decydują i domieszki, i rodzaj splotu, i grubość chusty, i jej podatność na na pracę wzdłuż i po skosie. I o preferencje noszących Ja lubię grubasy, ale są takie forumki co ciężkie dzieci wiążą w cienkie konopne indio i jest ok. Najlepiej próbować różnych wiązań, różnych chust - jak tylko jest możliwość to pójść na jakieś chustospotkanie, macać i motać.
    Ostatnio edytowane przez zulam ; 28-09-2016 o 22:10

Chustoguru Awatar HoliPoli
    Miejscowość
    Belgrad

Domyślnie

Niestety chusta chuście nierówna, nawet pasiaki tej samej firmy. I wiązanie i jego jakość ma ogromne znaczenie również. Niestety chyba zostaje wamjedynie metoda prób

Chustoguru Awatar Isolt
    Miejscowość
    Warszawa- Żoliborz

Domyślnie

Plus legendy mi się np super nosi 12kg w plecaku w bawełnianej Grecji, w natkowych konopnych jaskółkach, to takie moje pewniaki które nie kosztują tysiąca zł.

Lubie grubsze chusty, które się nie wpisaną się w ramiona i po półtorej godziny spaceru nic mnie nie boli to dla mnie nośność.
    Chociaż ostatnio nosilam w cienkim bardzo (220) shire slings i to był miodzio, jak druga skóra

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
    IgnaÅ› 07.2013
    Marynia 03.2015
    Hela 03.2018

BLW = Bobas Lubi Wypaćkanie

Chustoholiczka Awatar Ola D.
    Miejscowość
    Krosno <3

Domyślnie

9kg spokojnie noszę w cienkim bawełnianym indiaczu, w pasiaku Storchenwiege też było ok. Ja z frakcji lubiących cieńsze chusty z domieszkami. 13 i 16kg noszę w OS mystic petrol z konopiami. Wolę zrobić warstwowe wiązanie, ale chustę mieć niegrubą. Choć i grubszą nie pogardzę - Grecję z wełną też uwielbiam.
    Mama dwóch Aniołków (+12. 2010 i +11.2018), Andrzejka (03.2012), Julka (04.2014), Martusi (09.2015), Karolka (10.2019) i Helenki (03. 2021)
    :

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa, Stegny

Domyślnie

Ja polecę LittleFrog Lniany Opal, noszę 16kg w nim i jest najwygodniejszy z moich chust do tej wagi (mam same do ok 300zł, więc bez szaleństw, wiele nie wypróbowałam), a jednocześnie cudownie miękki już po krótkim noszeniu. Dla 8kg i wełna LF mi pasuje Mężowi najbardziej pasuje Nona Palmae, niezłamana i sztywna jak kawał płotu rąbnięty po drodze przez wieś Twierdzi że sama mu się wiąże (ale to z dzieckiem ok 16kg, nie wiem czy z mniejszym będzie ten efekt).
    01.2014 G., 03.2016 L.

Chustonoszka

Domyślnie

Dzięki dziewczyny. Odkupuję Yaro le fleur bleu, 40% lnu. Podobno już łamana. Zobaczymy. Mam nadzieję, że będzie ok i nie będę szukała czego innego. Dążę w życiu do minimalizacji potrzeb chociaż nie za bardzo mi to wychodzi
    • "Nikt dobrze nie wiedziaÅ‚ skÄ…d siÄ™ wziÄ™li, dość że pewnego dnia zamieszkali w lesie we dwoje: Mama-Kangurzyca i maÅ‚y jej synek zwany MaleÅ„stwem."
      ​

Chustonoszka

Domyślnie

no i nie wychodzi mi ta minimalizacja. Chyba, że uda mi się sprzedać Yaro...
      ​

Podobne wÄ…tki

1. mały format
    Przez kustafa w dziale Książki dla dzieci
    Odpowiedzi: 20
    Ostatni post / autor: 12-11-2015, 02:19
  2. mały się wychyla
    Przez magnolia w dziale ChustowiÄ…zanie
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 04-09-2009, 21:54

Uprawnienia umieszczania postów