Cieszę się dziewczyny, że chusta Wam się podobadodałam opcję ankiety - zapraszam
![]()
Cieszę się dziewczyny, że chusta Wam się podobadodałam opcję ankiety - zapraszam
![]()
http://www.chusty.com.pl - Babylonia, Bebina, Didymos, Gabi, Lana, Lenny Lamb, MaM, Merry Carry, NatiBaby, Storchenwiege
Doradca po kursie dla zaawansowanych Trageschule Dresden
Zagłosowałam na 5 ( szóstki nie ma)
Kocham moją bb miłością ogromną i na dodatek zarażam inne chustomamy![]()
Tobiasz 17.11.2003 Matylda 25.10.2007 Ignacy 24.07.2011
Czy ta chusta nadaje sie dla niemowlaka?
Wszystkie porządne kółkowe nadają się dla niemowlaka![]()
Młody 2001 Młoda 2007 Byłam mamuk1
Ja mam od paru dni papryczkę zieloną i... 5 daję![]()
A czy dla cięższych dzieci również będzie dobra? Jakie słodkie ciężary w niej nosicie?
30 kwietnia 2009 - Julka, nasze wytęsknione szczęścieCztery Aniołki w Niebie.
Jeżeli wierzysz, że pływanie wyszczupla to zobacz jak wieloryb wygląda.(Tytus de Zoo)
podbijam pytanie![]()
Od pary dni mam Babylonie BB-Sling Blueberry Blue. To moja trzecia chusta kółkowa i póki co najlepsza. Dociąga się rewelacyjnie, miękka, wygodna dla nosiciela i noszonego (waga ok 10kg ).Nie wiem jak sprawdza się na dłuższych wyjściach bo my max 30 minut byliśmy zamotani.
No i babilonia przekonała mojego M do noszenia![]()
P(III 2008), T(XI 2011), R(*III 2014), B (III 2018)
mam papryczkę kółkową i jest rewelacyjnie.
noszę 10 kg córe i dociąga się i trzyma idealnie, jak dobrze rozłożę ramię to ponad pół godzinny spacer nie jest problemem. do tego cienka więc super na lato.
ode mnie 5.
Syn 2006
Córa 2008
Syn 09.2014
mam Passion Fruit.... kocham ja z dnia na dzien bardziej, moje dzieci ja uwielbiaja, ma piekne kolorki, mieciutka , milutka... material swietny, ladnie sie dociaga...cud miodi nie raz ratowala mnie w syt. kryzysowych wiec do konca naszych noszonych dni z nami zostanie!
daje 5
![]()
DOBYTEKDanielek (21.12.2006) i Kacperek (22.11.2008), w komplecie całkiem fajny mąż
Pozwoliłam sobie do Waszego wątku zajrzeć bo właśnie jestem przed wyborem chusty kółkowej i poważnie myślę nad BB, jako że mam tkaną i bardzo mi odpowiada
Mam do Was dwa pytania:
Jaką długość mają kólkowe BB? i czy kolor green paprika się nie mechaci bo gdzieś (już nie pamiętam gdzie) coś takiego wyczytałam
Myślę, że mogę liczyć na pomoc![]()
Małgosia 23.07.2004
Piotruś 22.01.2009
Michasia 26.10.2010
Matylda 27.03.2012
moja się nie mechaci.
nie mam teraz jak zmierzyć, ale jest wystaczająco długa, zeby został ogon.
Syn 2006
Córa 2008
Syn 09.2014
a ja malo tych BB widze na ulicach, a mam cieple wspomnienia bo w BB Sling koloru Papya nosilismy corke jeszcze na porodówce i przez kolejne 5 miesiecy zamiast wozka...
i tak dla mnie chsta kółkowa jest idealna dla noworodka ktory nie toleruje pozycji kolyski
lato 2008, jesień 2010, zima 2013... i jesieniozima 2022
--------------------------------
doradca Akademii Noszenia Dzieci od 2010
instruktor Masażu Shantala od 2013
Green Paprika się nie powinna mechacić, mechaci się Passion Fruit - przynajmniej moja jest na ramieniu w okolicy kółek totalnie zmechacona, ale jestem drugą właścicielką, więc swoje przeżyła.Zamieszczone przez madziuchna23
Długość mogę zmierzyć później. Mnie zostaje ogon wręcz za długi, najczęściej go zużywam jako dodatkowy "płachto-szalik" dla małej.
pineapple się nie mechaci również
a reszta jak wyżej - cudowna chusta, łatwo się dociąga, łatwo się luzuje, żeby odłożyć śpiącego dziecia, mięciutka, kochana.
a ogonem zakrywam jasi głowę, jak śpi. albo jak wieje układam kapturek.
u już się znów rozczulam... bo to naprawdę wspaniała chusta.
Mam coctail friut. Jestem drugą właścicielką. Nic się nie zmechaciło
Materiał mięciutki, bardzo przyjemny w dotyku. Dobrze się dociąga i ładnie nosi bez poprawek (10kg). Na letnie krótkie wyjścia (np. do piaskownicy) super. Nie grzeje, łatwo upchnąć do torebki.
Troszkę małe kółka w porównaniu do wielości materiału, przez co trzeba bardzo dobrze rozłożyć i dociągać z uwagą, by nie poplątać. Ja zostawiam min luz, prawie idealnie na dziecko, by minimalnie dociągać i jest super.
Wydaje mi się, że nie ma 2 m, ale mogę zmierzyć później. W każdym bądź razie ładny ogon zostaje![]()
Weronika (2008) Wojciech (2010) Witold (2013)
skuszona roznymi podszeptami (oraz proba ananasa) posiadlam bb slinga
wciaz jestem zdziwiona tym, ze nie przeszkadzaja mi male kolka - material jest na tyle cienki i miekki, ze niech te kolka sobie naprawde beda jakie chca, niekoniecznie L
ramie - choc bez poduszeczki, jak w mojej ulubionej mayi - wygodne, chociaz nie wiem jak sie nazywa
jestem oczarowana mozliwosciami chusty kolkowej
Ja mam Coconut. Jest świetna. cienka, mięciutka, nie obluzowuje się.
Polecam. Tylko, że kolor mi się już znudziłi szukam chętnej do zamiany.
Jakie ramie ma babylonia? Płaskie?
Czy jest oburamienna...?