Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Wątek: Legalność sprzedaży "wisiadeł"

Mieszany widok

Chustoguru
    Miejscowość
    Sydney

Domyślnie

tradycyjny ubiór z krajów afrykańskich
    Troche niefortunne sformulowanie
    Cos jak "tradycyjny ubior z krajow europejskich. W samej Polsce mamy kilkanascie strojow regionalnych
    Z opisu wnosze, ze Kenia (ta krata mnie naprowadzila). Ja sie napatrzylam troche w Senegalu I materialy zdecydowanie lokalne, ale wlasnie takie perkaliki. Nigeria podobnie. Moge na zyczenie zrobic fotke tej mezowej szmatki jakby ktos byl zainteresowany. I motaja nisko, tak, ze dziecko siedzi w zasadzie na pupie mamy I glowe ma w polowie plecow.
    Daniel Ikenna 30.05.2010, Obinna Samuel 18.11.2011, Celestin Ejike 01.08.2014

Chustofanka
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yvona Zobacz posta
    Troche niefortunne sformulowanie
    Cos jak "tradycyjny ubior z krajow europejskich. W samej Polsce mamy kilkanascie strojow regionalnych
    Z opisu wnosze, ze Kenia (ta krata mnie naprowadzila). Ja sie napatrzylam troche w Senegalu I materialy zdecydowanie lokalne, ale wlasnie takie perkaliki. Nigeria podobnie. Moge na zyczenie zrobic fotke tej mezowej szmatki jakby ktos byl zainteresowany. I motaja nisko, tak, ze dziecko siedzi w zasadzie na pupie mamy I glowe ma w polowie plecow.
    Ja tam nie wiem Wiem tylko, że ubiór jaki przywieźli to taki piękny, miękki, skośnokrzyżowy "koc", który jakoś się zawija na ciele A to, że motają nisko to akurat racja bo to takie podaegi jest właśnie bardzej

Chustonówka

Domyślnie

Z tego co piszecie wnioski są dość pesymistyczne. Większość lekarzy wydaje się być zgodna co do tego, jaka jest najbardziej korzystna pozycja do noszenia, a wielu wypowiada się przeciw wisiadłom. Szkoda, że nic się z tym nie robi. Rozumiem, że wszystkiego nie da się zadekretować i skontrolować i my rodzice musimy być czujni. Jednak chciałabym mieć większą pewność, że to co kupuję w sklepie jako przeznaczone dla dziecka jest faktycznie bezpieczne. Część rzeczy wyłapię, a innych nie.

Uprawnienia umieszczania postów