zależy jeszcze,ile możesz i chcesz wydać. ja ostatnio kupowałam siostrze też wyprawkę w prezencie![]()
zależy jeszcze,ile możesz i chcesz wydać. ja ostatnio kupowałam siostrze też wyprawkę w prezencie![]()
Proponuję więc:
10 szt grubszej tetry puppi 80 na 80 - 40zł
2 pojedyncze wkłady puppi -30 zł
2 składane puppi- 40zł
2 otulacze pulowe agis - 90zł
1 formowanka kieszonka z bawełny agis -26zł
1 kieszonka z mikropolarkiem/coolmaxem agis - 45zł
worek na pieluszki z pulu agis- 30zł
Wychodzi ok. 300zł. I spokojnie starczy na jeden dzień oraz pozwoli spróbować wszystkiego. Ja kupowałam podobnie, tylko trochę więcej. Kupiłam właśnie puppi wkłady i tetrę, bo są wg mnie najlepsze,a to w końcu ma być prezent. Cenowo wychodzą tak naprawdę tylko minimalnie drożej niż inne (przeanalizowałam to dokładnie, więc jak już kupować nowe, to porządne. Ewentualnie możesz napisać do kate04 - uszyła mi bardzo fajne, ładne, chłonne wkłady z kolorowej flaneli, składane, po 8zł za sztukę, i ma też inne materiały, szyje też formowanki. Poza tym proponuję zamówić u agis, bo super ceny i kolorki i wybór wszystkiego. Nie brałabym wełniaków, bo to ryzyko- mogą nie chcieć używać, pule wygodniejsze, można prać z wkładami w pralce. I koniecznie worek
jak rozmawiałam z siostrą,koleżanką i innymi,to najwięcej pytań zawsze było o to,co poza domem z pieluchą zrobić? Dla kogoś na 100% przekonanych do wielo to nie problem wrzucić zasikaną pieluszkę w siatce na dno wózka albo do torebki, ale jak ktoś zaczyna, może mieć z tym problem- bo np. się jakaś inna mamuśka w parku patrzy.
To ja bym zaproponowała:
otulacz pul agis 45zł
otulacz wełniany agis 50zł lub gatki wełniane (Disana na długo powinny starczyć, mimo że są rozmiarowe)
kieszonka agis 45zł
kieszonka gzooby (bo z dwoma rzędami nap, ale po skosie, nie trzeba obu spinać, ale można dokładniej dopasować w razie potrzeby) 2*30zł
prefoldy 6-pak 60zł
snappi 8zł
lanolina 7zł
Wychodzi 275zł plus przesyłki ok 20zł, bo z 2-3 miejsc.
Idea jest taka:
Prefoldy jeśli nie jako składane, to jako wkłady do otulaczy i kieszonek mogą służyć. Kieszonek bym wzięła kilka, bo z jedną to nie wypróbuje tej opcji pieluchowania "jak jednorazówki", łatwiej też je na spacery zabierać na początek niż otulacze i składane pieluchy. Otulacz jeden wełniany bym kupiła, żeby miała okazję spróbować. Taki prezent ma w końcu być możliwością sprawdzenia wieluszek, bez wydawania fortuny na same próby. A wełna nie taka straszna jak się wydaje, najnaturalniejsza, nie trzeba prać codziennie i nie ma rozkminek "czy pieluchy już waniają i warto wrzucić wkłady osobno na mega-pranie, którego pul by nie wytrzymał, czy jeszcze mogę uprać razem". No i nie trzeba się martwić ewentualnym zatłuszczeniem oliwką czy kremem. A nawet bym poszalała i gatki wzięła, okazuje się to świetną opcją z prefoldem lub formowanką pod spodem, a nie ma zastanawiania się na którą napę zapiąć.
01.2014 G., 03.2016 L.
no nie wiem. lanolinowanie, robienie origami z prefoldów i spinanie snappi może moim zdaniem odstraszyć. a 6 prefoldów to mało,za mało na jeden dzień. i brak formowanki,a wełniane gatki dla początkujących to raczej na formoawnkę według mnie.
Ja piszę jak u mnie było, ale wiadomo że każdy ma inne doświadczenia
U mnie gacie wełniane Disany ratują wielopieluchowanie i żałuję że nie znałam ich wcześniej. Przy synku się na nic oprócz kieszonek nie odważyłam i w końcu był i tak większość czasu na jednorazówkach i z odparzoną, poranioną pupą. Ale chciałam żeby było prosto i ekonomicznie i myślałam że właśnie kieszonki to oferują. A tymczasem okazało się, że coś co myślałam że będzie trudne i żmudne jest łatwiejsze i wygodniejsze. Tylko żeby się odważyć na inne opcje, musiałam właśnie urodzić córę i dostać nowe rzeczy w prezencie
Stąd myśl, że może fajnie by było dostać różności, dla wypróbowania i samodzielnego skompletowania stosu z tego co się sprawdzi.
U nas paczka 6 prefoldów i jedna formowanka od Agis wystarcza na dobę pieluchowania, latem prefoldy przez noc schną, więc jest perpetuum mobileCóra ma aktualnie 3,5mca, zaczynałam z wielo gdzieś ok początku drugiego miesiąca u niej. Prefoldów nie składam jakoś wyrafinowanie, ścieśniam tylko między nóżkami, origami to z tetry
![]()
01.2014 G., 03.2016 L.
6 prefoldow na dobe starcza? to zazdroszczę. moja musi mieć zmienione co sik,bo jak nie,to daje koncertnienawidzi mieć mokro