Pokaż wyniki od 1 do 20 z 29

Wątek: UWAGA! KONKURS! Niepieluszkowy, ale z pieluszkami w tle... :) WYNIKI

Mieszany widok

Chustomanka

Domyślnie

Duszone warzywa z ew. kurczakiem lub rybą, podane z ryżem/pieczywem/kasza jaglaną.

1. wstawić kaszę/ryż - na szklankę kaszy lub ryżu dwie szklanki wrzącej osolonej wody. Gdy już będzie prawie miękki/a, dodać masła i posiekanej natki pietruszki. Zmieszać i trzymać w cieple

2. cebulę pokroić jak bądź, wrzucić na patelnię, podsmażyć na oliwie.

3.na to:
    wersja z kurczakiem:

wrzucić kawałki piersi z kurczaka obtoczone w mące. Wsypać papryki, soli, trochę pieprzu, ew. curry, obsmażyć na rumiano.

wersja wegetariańska:

wrzucić plastry cukinii, posolić, popieprzyć, delikatnie obsmażyć, zmniejszyć gaz.

wersja z rybą:
    wrzucić cienkie plastry marchewki, podsmażyć, doprawić solą i pieprzem, podlać lekko wodą i dusić.

4. Do tego dodać pokrojone świeże pomidory/z puszki i grubo posiekaną nać selera (można pominąć). Poddusić z 10 minut. Dodać masła i tu wersja z cukinią jest gotowa, a inne dusić jeszcze z 10 minut. Do wersji z rybą jednocześnie z masłem dodać rybę- ja daję filet z dorsza pokrojony na 4-5 cm kawałki albo solę czy szczupaka w kawałkach (ułożyć na warzywach i dusić przykryte). Na koniec wmieszać siekanego koperku.

5. zjeść. jak nie ma kaszy/ryżu lub nie chce nam się gotować, można zjeść z chlebem. do kurczaka ryż dobrze jest doprawić curry i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.

Chustomanka Awatar mikulo
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Dziś 1 sierpień, lipiec nas już pożegnał, a więc niedługo ogłoszę wyniki . Dziękuję za udział .
    Mikulek (01.2010.) Idusia*(9 tc 09.2012.) Szymonek (05.2014.)
    Moje wypociny: http://www.pieluszkiwielo.blogspot.com/
    ...
    Dajcie mi modlące się matki, a uratuję świat. św. Augustyn

Uprawnienia umieszczania postów