Ja na lato polecam formowanki z panelem pul. Są przewiewne, skóra oddycha a w newralgicznym miejscu nie przemaka po 1 siknięciujak masz dużo tetry to chyba najlepsze formowanki kieszonki, bo dołożysz w środek to co już masz
![]()
Ja na lato polecam formowanki z panelem pul. Są przewiewne, skóra oddycha a w newralgicznym miejscu nie przemaka po 1 siknięciujak masz dużo tetry to chyba najlepsze formowanki kieszonki, bo dołożysz w środek to co już masz
![]()
córki: M 04.2012, R 11.2013 i B 08.2016 27tc [*]
dokładniew największe upały młody chodził tylko w takiej formowance i było super. Od pupy bambus, nie polar. Jak już koniecznie jakiś otulacz, to wełna. Pulowe w upał to średni pomysł, skóra w miejscu kontaktu z pulem była cała obtarta. Tak samo nie lubiłam dawać młodemu wtedy pieluszek z polarkiem od pupy. Pupa była cała spocona, masakra. Jak formowanki z panelem pul się kończyły, to używaliśmy normalnych bambusowych formowanek, a w ostateczności wkładów i otulacza wełnianego na napy.
Co do odpieluchowania - zauważysz ten odpowiedni moment. SerioW pewnym momencie dziecko zacznie lepiej kontrolować pęcherz. U różnych dzieci w różnym czasie to następuje. U nas widocznym sygnałem były suche pieluchy po spacerach i chętne siadanie na nocnik po powrocie do domu. W sumie prawie sam się odpieluchował w okolicach 2 urodzin. Co ciekawe kilka miesięcy wcześniej, latem, za nic nie kontrolował pęcherza i próby odpieluchowania były pasmem porażek
![]()