Pokaż wyniki od 1 do 20 z 21

Wątek: pieluchy na lato

Mieszany widok

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ja na lato polecam formowanki z panelem pul. Są przewiewne, skóra oddycha a w newralgicznym miejscu nie przemaka po 1 siknięciu jak masz dużo tetry to chyba najlepsze formowanki kieszonki, bo dołożysz w środek to co już masz
    córki: M 04.2012, R 11.2013 i B 08.2016 27tc [*]

Chustomanka Awatar urkye
    Miejscowość
    Okolice Pyrlandii

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kate04 Zobacz posta
    Ja na lato polecam formowanki z panelem pul. Są przewiewne, skóra oddycha a w newralgicznym miejscu nie przemaka po 1 siknięciu jak masz dużo tetry to chyba najlepsze formowanki kieszonki, bo dołożysz w środek to co już masz
    dokładnie w największe upały młody chodził tylko w takiej formowance i było super. Od pupy bambus, nie polar. Jak już koniecznie jakiś otulacz, to wełna. Pulowe w upał to średni pomysł, skóra w miejscu kontaktu z pulem była cała obtarta. Tak samo nie lubiłam dawać młodemu wtedy pieluszek z polarkiem od pupy. Pupa była cała spocona, masakra. Jak formowanki z panelem pul się kończyły, to używaliśmy normalnych bambusowych formowanek, a w ostateczności wkładów i otulacza wełnianego na napy.

Co do odpieluchowania - zauważysz ten odpowiedni moment. Serio W pewnym momencie dziecko zacznie lepiej kontrolować pęcherz. U różnych dzieci w różnym czasie to następuje. U nas widocznym sygnałem były suche pieluchy po spacerach i chętne siadanie na nocnik po powrocie do domu. W sumie prawie sam się odpieluchował w okolicach 2 urodzin. Co ciekawe kilka miesięcy wcześniej, latem, za nic nie kontrolował pęcherza i próby odpieluchowania były pasmem porażek
    Piotras 10.2013 & Ola 01.2017
    mój blog szyciowy: szycie.blox.pl